«Τα συνταγματικά τρικ του κ.Παπανδρέου» (!) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

«Τα συνταγματικά τρικ του κ.Παπανδρέου» (!)


  • Oι μεθοδεύσεις εν όψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας στον Ευρωπαικό Τύπο!

  • Σενάρια ακόμη και για παραίτηση του κ.Παπούλια...
Για "τρικ και μεθοδεύσεις" του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με στόχο τις πρόωρες εκλογές διαβάζει ο Γερμανός αναγνώστης σήμερα σε άρθρο της εφημερίδας Kölner Stadtanzeiger.
.
Μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε:

Η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές χρησιμοποιώντας την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, μη ψηφίζοντας δηλαδή τον Κάρολο Παπούλια, αν και συμφωνεί με την επανεκλογή του, με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση είναι το θέμα άρθρου του Γκερντ Χέλερ στη γερμανική εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger με τίτλο: «Τα συνταγματικά τρικ του Παπανδρέου – ο αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης δρομολογεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι»:
«Σχεδόν καθημερινά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί την κήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά η τακτική Παπανδρέου είναι αμφιλεγόμενη, οι συνταγματολόγοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.»
Η εφημερίδα αναφέρεται στα...
γνωστά σενάρια περί ψήφισης εκ των υστέρων του Παπούλια με στόχο να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές και επισημαίνει: «Αυτή η τακτική προκαλεί αντιδράσεις. Θα οδηγήσει στον ευτελισμό του συντάγματος, επικρίνει ο Δημήτρης Τσάτσος.
Η κριτική του διάσημου συνταγματολόγου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι ο Δημήτρης Τσάτσος ήταν επί μια δεκαετία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Στη Γερμανία ο κ. Τσάτσος είναι γνωστός διότι έκανε την υφηγεσία του στη Βόννη και υπήρξε καθηγητής του αρχηγού των Φελελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε.
Δεν είναι όμως ο μόνος συνταγματολόγος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τακτική Παπανδρέου, η οποία μπορεί να μην παραβιάζει το γράμμα του συντάγματος, αλλά υπονομεύει το πνεύμα του και υποτιμά επίσης το ανώτατο αξίωμα της χώρας και τον σημερινό πρόεδρο.
Τι λέει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για όλα αυτά; Σιωπά. Κύκλοι της προεδρίας θεωρούν τη συζήτηση κάθε άλλο παρά εποικοδομητική. Εξ άλλου οι σχέσεις Παπανδρέου του νεώτερου και Παπούλια δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα στενές.»
«Στην Αθήνα κυκλοφορούν φήμες που φέρουν τον Παπούλια να παραιτείται.
Για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου το σενάριο αυτό θα ήταν ένας πολιτικός όλεθρος.»
Bookmark and Share