Die Welt:"Oι ορθόδοξοι ιερείς που κατέστρεψαν την Ακρόπολη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Die Welt:"Oι ορθόδοξοι ιερείς που κατέστρεψαν την Ακρόπολη

και το παράξενο συνοθύλευμα που ονομάστηκε Ελλάδα(!) πριν 180 χρόνια".
.
Εμπαθή σχόλια σε ευρωπαική εφημερίδα με αφορμή την ιστορία με το φιλμ του κ.Κ.Γαβρά..

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της:
«Πως κατέστρεψαν την Ακρόπολη οι ορθόδοξοι ιερείς»:
"Ο Κώστας Γαβράς φαίνεται ότι έχει ταλέντο στο να προκαλεί τους χριστιανούς ιεράρχες. Το 2002 με το έργο του ‘Αμήν’ επέσυρε την μήνι της καθολικής εκκλησίας, η οποία διαμαρτυρήθηκε επειδή η σχετική αφίσα έδειχνε δίπλα-δίπλα τον χριστιανικό και τον αγκυλωτό σταυρό. Οι Γάλλοι επίσκοποι τον έσυραν στα δικαστήρια και έχασαν. Κάτι παρόμοιο έγινε τώρα και στην Ελλάδα: ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος φέρεται να ζήτησε την άμεση διακοπή της προβολής του φιλμ."
"Εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κόψιμο 12 δευτερολέπτων, όπου εμφανίζονται ορθόδοξοι ιερείς να καταστρέφουν τα μάρμαρα."
Η εφημερίδα αναφέρεται αναλυτικά στις...
αντιδράσεις Γαβρά και αντιπολίτευσης και συμπεραίνει ότι επειδή η εκκλησία συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των ελγινείων αισθάνεται προσβεβλημένη:
"Το γεγονός ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία επιρρίπτει παραχάραξη της ιστορίας σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες επιβεβαιώνει ότι στο εθνικό μέτωπο υπέρ της επιστροφής των ελγινείων θεωρεί ότι συμμετέχει και εκείνη. Είχε δίκιο λοιπόν ο υπουργός Πολιτισμού Σαμαράς: ο Παρθενώνας είναι όντως το σύμβολο του ελληνικού έθνους".
Ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με το ανιστόρητο όσο και εμπαθές..."πόρισμα" του συντάκτη σχετικά με την καταγωγή των Νοελλήνων: "Πριν από 180 χρόνια όμως, λίγο πριν από την επανάσταση του ‘21, τα πράγματα ήταν διαφορετικά: αυτοί που ξεσηκώθηκαν τότε ήταν ένα παράξενο συνονθύλευμα από καταπιεσμένους χωρικούς και βοσκούς, πλούσιους καραβοκύρηδες και ισχυρούς συνεργάτες των Τούρκων: αυτό που τους συνένωνε τότε ήταν μόνον η θρησκεία.Το ότι ήταν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων τους το έμαθαν οι αρχαιολάτρες ξένοι."
Bookmark and Share