Εξελίξεις στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εξελίξεις στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ.

Άρχισαν οι εξαγορές συμβολαίων από άλλες εταιρίες.

Ασφαλιστικές εταιρίες άρχισαν τις εξαγορές με τους ίδιους όρους συμβολαίων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ που έχει βάλει "λουκέτο" εδώ και τρεις μήνες.
Ήδη έχουν αρχίσει να υποβάλλονται αιτήσεις στην... γραμματεία του εκκαθαριστή για εξαγορές και ακυρώσεις συμβολαίων.

Η ΑΣΠΙΣ Ζωής από την πλευρά της θα "ανοίξει" τον επόμενο μήνα τους τραπεζικούς λογαριασμούς για την καταβολή των ασφαλίστρων, ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου 2010 θα αρχίσει να αποζημιώνει ασφαλιστήρια συμβόλαια που έληξαν και συνταξιοδοτικά προγράμματα και νοσήλια, τα οποία οι ασφαλισμένοι πλήρωναν κανονικά και δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους.

Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών σχέδιο για το πού θα μεταφέρνουν τα συμβόλαια που δεν ενδιαφέρουν τις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και το τι θα γίνει με τα επενδυτικά προγράμματα των ασφαλισμένων.

Όπως εξηγούν σύμβουλοι ασφαλίσεων, υπάρχουν πολλά επενδυτικά προγράμματα που έχουν χαρακτήρα συμβολαίου ζωής. Γι' αυτό και ο νέος υπουργός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να αν αναλύσει όλα τα σημεία που καθιστούν θολή αυτή την κατεύθυνση.

Το υπουργείο εξετάζει πάντως σοβαρά την πρόταση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, να αναλάβει δηλαδή το κράτος την εκκαθάριση της εταιρίας, να καλύψει τις ζημιές που υπολογίζονται περίπου σε 250 εκ.€ και μετά να προωθήσει τα συμβόλαια σε ανοιχτό πλειστηριασμό, ώστε να καλύψει τα κεφάλαια που θα δαπανήσει.

Από την πλευρά τους ασφαλιστικοί σύμβουλοι της ΑΣΠΙΣ προτείνουν να αναλάβει την τύχη της εταιρίας ασφαλιστική εταιρία κρατικών συμφερόντων. Στην δεύτερη περίπτωση τα σοβαρά προβλήματα ασφαλισμένων, εργαζόμενων και ασφαλιστών λύνονται άμεσα, σε αντίθεση με την πρόταση της ένωσης όπου η διαδικασία εκκαθάρισης θα διαρκέσει το λιγότερο 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share