Έσπασε το φράγμα των 400 δις το εξωτερικό χρέος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Έσπασε το φράγμα των 400 δις το εξωτερικό χρέος..

Εκρηκτική αύξηση του συνολικού εξωτερικού χρέους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, καταγράφηκε κατά το τρίτο 3μηνο του 2009.
Έσπασε το φράγμα των 400 δις ευρώ και διαμορφώθηκε στο 168% του ΑΕΠ.
Στα πλάνα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία νέας εταιρείας για την... εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου, την οποία προτίθεται να εισαγάγει στο Χρηματιστήριο, με στόχο την άντληση πόρων. Το οικονομικό επιτελείο μελετά ακόμα, αλλαγές στη φορολόγηση όπως και μέτρα για μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων παγώνουν ενώ αλλάζει και η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. και μειώνονται οι αποδοχές των δημοσίων υπάλληλων το 2010, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ, αλλά και τη μείωση των επιδομάτων.

Την ίδια ώρα, τα πάνω-κάτω έρχονται και για ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αφού το οικονομικό επιτελείο καταργεί την αυτοτελή φορολόγηση και τις φοροαπαλλαγές ενώ παράλληλα καθιερώνει και νέα τεκμήρια διαβίωσης.

Στο μεταξύ, μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβληθεί από την κυβέρνηση στις Βρυξέλλες

Στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης περιλαμβάνονται αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, πάγωμα προσλήψεων κατάργηση των bonus στο Δημόσιο καθώς και μείωση στους μισθούς στελεχών των ΔΕΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share