Η Αθήνα από τις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις της Ευρώπης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Αθήνα από τις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις της Ευρώπης.

Ενώ από τις 10 πόλεις με τη χειρότερη αέρια ρύπανση,οι 6 είναι Ελληνικές!

Η Αθήνα μαζί με την Μπρατισλάβα και το Αμβούργο βρίσκεται στις τρεις ταχύτερα «γκετοποιούμενες» πόλεις στην Ευρώπη. Οι έξι από τις δέκα πόλεις στην Ευρώπη με προβλήματα αέριας ρύπανσης είναι ελληνικές και είναι οι.. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Βόλος. Οι πόλεις στην Ελλάδα είναι από τις λιγότερο ανταγωνιστικές σε επίπεδο ΕΕ. Τα ποσοστά πρασίνου στις ελληνικές πόλεις είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις που γνωστοποιήθηκαν χθες στον κύκλο εργασίας «Ανασυγκρότηση των πόλεων» που άνοιξε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής με τη συμμετοχή της ΚΕΔΚΕ, του ΤΕΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣΠΕΑ) και του Συλλόγου Πολεοδόμων (ΣΕΠΟΧ).

1 σχόλιο:

  1. η παρούσα πολυχρονεμένη δημοτική αρχή κατάφερε να ανεβάσει σχεδόν πρώτη, την πόλη μας στην ευρωπαϊκή λίστα, σε ότι αφορά την ρύπανση του αέρα, το κυκλοφοριακό και την ηχορύπανση.
    Τα παραπάνω επιβαρύνουν ανυπολόγιστα την ζωή των κατοίκων αλλά εμπρός στην υπερηφάνεια της πρωτιάς ποιος υπολογίζει την υγεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share