Χρωστάτε χρήματα στον παρακάτω κύριο; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Χρωστάτε χρήματα στον παρακάτω κύριο;

κι όμως χρωστάτε
...και μάλιστα πολλά.
.
Είναι ο... 53χρονος John Paulson,αμερικανός μεγαλοεπενδυτής,4ος μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας της Αμερικής,πρόεδρος και ιδρυτής τους τρίτου μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου Paulson & Co που διαχειρίζεται κεφάλαια 10 δισ δολλαρίων.
Στη διεθνή αγορά αποκαλείται "νεός Tζ.Σόρος" και η προσωπική του περιουσία φτάνει τα 6 δις...
Ο κ. Πόλσον κέρδισε τον τελευταίο χρόνο αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια προβλέποντας τη διεθνή οικονομική κρίση και τώρα ,υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες, ότι είδε τους περασμένους μήνες σαν επενδυτική ευκαιρία την πτώση του ευρώ αλλά και την αποδόμηση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας..
Συγκεκριμένα έχει "σορτάρει" ήδη 3,5 δισ. στα ελληνικά ομόλογα, κερδίζοντας έτσι από την εκτόξευση του spread την οποία θα κληθούμε όλοι μας να αποπληρώσουμε και μάλιστα σε βάθος πολλών χρόνων,ακόμη και δεκαετιών.
Παράλληλα ο διάσημος hedge fund manager, είχει πάρει και μεγάλες θέσεις υπερ της πτώσης του ευρώ!Οπότε διπλό το καλό...
Όταν κάποια τεράστια ονόματα όπως η Paulson, αποφασίσουν να σορτάρουν κάτι, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίτοτα. Εχουν τεράστια δύναμη,ελέγχουν διεθνή ΜΜΕ,βρίσκονται σε..σφιχτό εναγκαλισμό με τους περίφημους οίκους αξιολόγησης και κανείς δεν μπορεί να «χαλάσει» την στρατηγική τους.
Δεν ψάχνουμε βέβαια για "κακούς καπιταλιστές" -αποδιοπομπαίους τράγους για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά ακόμη και ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί πως βρισκόμαστε στο στόχαστρο διεθνών κερδοσκόπων οι οποίοι επιβαρύνουν την ήδη κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
Και ο κ.Πόλσον είναι ο Νο1 ανάμεσά τους...
Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share