Οι βελγικές αρχές προχωρούν σε απελάσεις βαλκάνιων μεταναστών που ζήτησαν άσυλο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Οι βελγικές αρχές προχωρούν σε απελάσεις βαλκάνιων μεταναστών που ζήτησαν άσυλο.

Στο Βέλγιο το κράτος και η κυβέρνηση αποφασίζει για το συμφέρον της χώρας και λειτουργεί χωρίς να αγχώνεται εάν ο συρφετός που διοικεί τα καθεστωτικά παραδοσιακά ΜΜΕ τους ...κακοχαρακτηρίσει "εθνικιστές,φασίστες,ακροδεξιούς" κλπ αρλούμπες όπως θα συνέβαινε δηλαδή σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα.

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν στο πρώτο κύμα απέλασης μεταναστών από την ΠΓΔΜ και τη Σερβία, που τις τελευταίες εβδομάδες αιτήθηκαν ασύλου στο Βέλγιο.Χθες το βράδυ, έφθασε στην περιοχή του Πρέσεβο (νότια Σερβία) και στο...Λίπκοβο ( βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ), το πρώτο λεωφορείο με 44 μετανάστες (21 από την Σερβία και 23 από την ΠΓΔΜ), που πρόσφατα μετέβησαν στο Βέλγιο.
Οι μετανάστες αυτοί επαναπροωθήκαν στις χώρες τους, αφού η βελγική κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για παροχή ασύλου.
Οι βελγικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν κανένα αίτημα οικονομικών μεταναστών για άσυλο.
Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις χώρες της ζώνης του Σένγκεν (ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου 2009), έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός πολιτών από τις τρεις αυτές χώρες, που μεταναστεύουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως στο Βέλγιο, για αναζήτηση εργασίας, ζητώντας άσυλο.
Πρόκειται κυρίως για αλβανικής εθνικής καταγωγής, πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι έχουν συγγενείς και γνωστούς που ζουν και εργάζονται αρκετά χρόνια σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Τόσο οι βελγικές αρχές όσο και οι κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ και της Σερβίας απηύθυναν έκκληση στους μετανάστες, που μεταβαίνουν στο Βέλγιο και ζητούν άσυλο, να μην πέφτουν θύματα κάποιων επιτήδειων, οι οποίοι τους παραπληφορούν ότι, οι βελγικές αρχές ικανοποιούν αιτήματα για άσυλο και τους παράσχουν οικονομική βοήθεια.

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΡΑ ΧΩΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ακομη και σε αυτους τους λαους (σερβοι,αλβανοι,σκοπιανοι)υπαρχουν ανθρωποι με χαμηλη νοημοσυνη και αυτο γιατι ενω υπαρχει η Ελλαδα ο παραδεισος επι της γης, αυτοι τρεχουν στην βορεια ευρωπη οπου υπαρχουν σοβαρα κρατοι με νομους που εφαρμοζονται και δεν εχουν την παραμικρη ελπιδα να κανουν ουτε κιχ εκει!!!καλα ρε εισαστε χαζα παιδια????σε ποια αλλη χωρα θα σας ευχαριστουσε ο υπουργος εσωτερικων που καταπατησατε τον νομο και μπηκατε παρανομα στην Ελλαδα καταπατωντας τον ελληνικο νομο??ποιος υπουργος θα σας ευχαριστουσε που προτιμησατε την Ελλαδα για λαθρομεταναστευση???σε ποια αλλη χωρα θα περνουσατε το βραδυ παρανομα τα συνορα και την αλλη μερα θα ψηφιζατε στο συνεδριο του ΠΑΣΟΚ για προεδρο του κινηματος???σε ποια αλλη χωρα θα σας αφηναν να δραστηριοποιηστε σε παρανομιες,ληστειες,δολοφονιες,τρομοκρατικες οργανωσεις,εμποριο ναρκωτικων,παρανομο εμποριο,βιασμους ανηλικων και ενηλικων αγοριων και κοριτσιων κ.λ.π. διχως να εχετε καθολου συνεπειες αφου κανεις δεν γνωριζει την υπαρξη σας???σε ποια αλλη χωρα θα μπορουσατε να γινεται ιθαγενεις αφου πηγατε 3η 5 χρονια σε ελληνικο σχολειο????σε ποια αλλη χωρα του κοσμου θα ειχατε αμεσως περισσοτερα δικαιωματα απο τους πραγματικους ιθαγενεις????για ψαξτε λιγο μεσα σας και βαλτε λιγο το μυαλο σας να δουλεψει και ελατε στην Ελλαδα γιατι εδω δεν υπαρχει τιποτα ουτε νομοι ουτε ελεγχος ουτε συνεπειες,εδω υπαρχει μονον η μισελληνικη αριστερα!!!σωστος παραδεισος σας λεω,ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share