Οι Έλληνες έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν... Porsche Cayenne! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Οι Έλληνες έχουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν... Porsche Cayenne!

Το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό αυτοκινήτων Porsche Cayenne σε όλη την Ευρώπη, έχει η χώρα μας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Ντόιτσε Βέλλε, ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Ευρωβουλής για την Χρηματοπιστωτική και Οικονομική κρίση, Βολφ Κλιντς.

Σύμφωνα με τoν κ. Κλιντς, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, τα.. πολυτελή αυτοκίνητα εξακολουθούν να πωλούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, πωλήθηκαν 18 κανούργιες Cayenne.
Πριν ξεσπάσει η κρίση πωλούνταν περισσότερες από διακόσιες το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι στους δρόμους της φτωχής Ελλάδας, κυκλοφορούν πάνω από 1000 τέτοια αυτοκίνητα.
Πέρα βέβαια από τις Cayenne και πολλά άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού πωλήθηκαν τον Μάρτιο, ενώ συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 54,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.
Πάντως μετά την επιβολή φόρου πολυτελείας και την αύξηση του ΦΠΑ, είναι βέβαιο ότι η τάση αυτή θα ανακοπεί και στα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά κυρίως στα πιο φθηνά.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας με τις Porsche Cayenne, είναι μια απόδειξη για το ότι η οικονομική κρίση και τα έκτακτα μέτρα δεν αφορούν όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share