Tα spreads ανεβαίνουν -κυρίως- εξαιτίας λαθών στους χειρισμούς και τις εκτιμήσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Tα spreads ανεβαίνουν -κυρίως- εξαιτίας λαθών στους χειρισμούς και τις εκτιμήσεις

του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.


  • Αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην αρέσει σε κάποιους..


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση εισέπραξαν χθες -με τη δυσκολία κάλυψης του 7ετούς ομολόγου- και σήμερα -με τη νέα αύξηση των spreads-, τα επίχειρα του αποκλεισμού των Αμερικανικών τραπεζών από τις δημοπρασίες των Ελληνικών ομολόγων.
Όταν αποκλείεις τους κολοσσούς των κεφαλαίων Goldman Sachs & Morgan Stanley που από πίσω τους έχουν υποστηριχτή τη FED και διαθέτουν το μεγαλύτερο επενδυτικό πελατολόγιο στον κόσμο, αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Αύξηση των spreads, πτώση του...χρηματιστηρίου και κυρίως νέα αρνητική εικόνα της χώρας στο διεθνές στερέωμα.
Το να λες "κερδοσκόπους" τους κολοσσούς του παγκόσμιου επενδυτικού παιχνιδιού*, επειδή πούλησαν Ελληνικά ομόλογα, όταν παλιά σαν χώρα τους χρησιμοποιούσες για να καλύψεις και να τακτοποιήσεις – επί κυβερνήσεως Σημίτη - το δημόσιο χρέος σου, αποδεικνύεται μεγάλο πολιτικό λάθος, που ως φαίνεται πλήττει την οικονομία.
Η Ελλάδα από την προηγούμενη δημοπρασία των 10 ετών ομολόγων, έβγαλε έξω τους Αμερικανικούς κολοσσούς και η κυβέρνηση πίστεψε ότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών της ΕΕ, οι Αμερικανοί θα … τρομάξουν!

Το δεύτερο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης είναι ότι εφαρμόζει μόνο τα εισπρακτικά μέτρα και δείχνει να μην μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος και τις σπατάλες, στα νοσοκομεία που άκουσον - άκουσον στο υπουργείο Υγεία δεν υπαρχει γενικός γραμματέας οικονομικού.

Στους Δήμους και τις Νομαρχίες όπου η σπατάλη είναι καθημερινή και οργιώδης, αλλά λόγω των επικείμενων εκλογών η κυβέρνηση δε κάνει τίποτα.

Αλλα ούτε ακόμη και σε απλές κινήσεις οικονομίας όπως ο περιορισμός των κρατικών αυτοκινήτων από 40.000 που είναι σήμερα στις 20.000 και η επιστροφή των περίπου 10.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία, που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά προσωπα κια σε άλλες μη εκπαιδευτικές δουλειές...
Γ. Τσαραγκλής


(*Όπως άλλωστε έχουμε ξαναπεί εγκαίρως(10/3):

Προσοχή γιατί ο διακαής πόθος της αποκλιμάκωσης των spreads...θα παραμείνει πόθος. )





1 σχόλιο:

  1. δεν γνωρίζω αν κινείται βάσει σχεδίου, τακτικής ή αδυναμίας ένα είναι σίγουρο ότι αν ανοίξει την παρούσα χρονική στιγμή και άλλα μέτωπα το σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε καταστάσεις που δεν φανταζόμαστε και μάλλον απευχόμαστε.

    θιασώτης δεν είμαι αλλά ήδη η κυβέρνηση κινείται σε ναρκοπέδιο μην ζητάμε να χορεύει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share