Όχι μόνο προβλέπουν πτώχευση οι ξένοι, ορίζουν και ημερομηνία! Έλεος... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Όχι μόνο προβλέπουν πτώχευση οι ξένοι, ορίζουν και ημερομηνία! Έλεος...

Νωρίτερα το Bloomberg, τώρα και το CNBC! Και η φημολογία για ενδεχόμενη χρεοκοπία δεν λέει να κοπάσει, παρά τις επίμονες διαψεύσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

«Η Ελλάδα τελικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία καθώς είναι υπερχρεωμένη, ενώ και η προοπτική της Ευρωζώνης ως προς τη διάσωσή της είναι απόλυτα εσφαλμένη» δηλώνει ο...Carl Weinberg, αναλυτής της High Frequency Economics.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ενδέχεται να συμβεί τον Αύγουστο, περίοδος που η χώρα των Βαλκανίων αναμένεται να λάβει μια ακόμη δόση στα πλαίσια της συμφωνίας της με την ΕΕ και το ΔΝΤ», προσθέτει ο ίδιος.

«Δεν μπορείς μια χώρα που είναι ήδη υπερχρωμένη να τη βοηθήσεις να ανακτήσει την αξιοπιστία της, με το να της δανείσεις περισσότερα χρήματα. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν αντιμετωπίζεται έτσι ούτε άμεσα, ούτε ευθέως» επισημαίνει ο αναλυτής.

Bloomberg

«Τα τρέχοντα επίπεδα των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών υποδεικνύουν ότι η ελληνική χρεοκοπία ενδέχεται να είναι απλά… θέμα χρόνου!», αναφέρει η πρώτη πρόταση σημερινού δημοσιεύματος του Bloomberg, λίγες μόλις ημέρες μετά την αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση του για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας ή μη της χώρας.
«Οι επενδυτές έχουν ήδη ωθήσει σε χαμηλά επίπεδα τις μετοχές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων» δηλώνει ο Dirk Hoffmann-Becking, αναλυτής της Sanford C. Bernstein. Σύμφωνα με σχετικό δείκτη του Bloomberg, οι μετοχές των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων έχουν απωλέσει το 22% της αξίας τους από τις 15 Απριλίου, διαπραγματευόμενες στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο.

Το πακέτο διάσωσης του ευρώ, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ, ενδέχεται να «αναβάλλει» για αργότερα τη χρεοκοπία της Ελλάδας και να δώσει χρόνο σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους μεγέθη, επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αναλυτών. Φυσικά πουθενά δεν αναφέρει τις διαψεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κ.α.

«Το φορτίο του χρέους της Ελλάδας ενδέχεται να αποδειχθεί ότι δεν είναι υποφερτό» σημειώνει ο Thomas Mayer, οικονομολόγος της Deutsche Bank. «Η μείωση του ελλείμματος από μόνη της δεν επιλύει τα προβλήματα χρέους», προσθέτει και εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί στο 150% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share