Καταγγελίες για κύκλωμα εφοριακών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καταγγελίες για κύκλωμα εφοριακών

Κύκλωμα με δεκάδες διεφθαρμένους εφοριακούς, οι οποίοι εισέπρατταν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, περιγράφει ο 56χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης σε καταγγελία, που διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκαλύπτει... η εφημερίδα, «Αγγελιοφόρος», ο επιχειρηματίας, που είναι εκ των «πρωταγωνιστών» μεγάλης απάτης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, κατονομάζει τουλάχιστον 15 εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων, ακόμη και άνδρες του ΣΔΟΕ.Όλοι οι παραπάνω, υποστηρίζει ο ίδιος, «λαδώθηκαν» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων και να μην επιβάλλουν πρόστιμα.Ο Ν. Κασιμάτης, κατά τον «Αγγελιοφόρο» ισχυρίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αναλάμβανε ο ίδιος να «λαδώσει» τους εφοριακούς, χρησιμοποιώντας μετρητά, ενώ αναφέρει ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς, που χρησιμοποιούνταν ως «ταμείο» για τις μίζες, που καταγγέλλεται ότι εισέπρατταν οι υπάλληλοι των εφοριών.

Οι σχετικές κομπίνες πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2003 και μόνο για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις είχε δοθεί ως φακελάκι σε εφοριακούς το ποσό των 400.000.000 δραχμών (1,2 εκατ. ευρώ). Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε την αναφορά του 56χρονου, ξεκίνησε να μελετά τις καταγγελίες και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας εκτίει ποινή κάθειρξης, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ύψους τουλάχιστον 15 δισ. δραχμών, ενώ πριν τις δημοτικές του 2002 είχε «κοπεί» από τον συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη, καθώς έγινε γνωστή η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share