3.000.000 αξονικές σε έναν χρόνο οι Έλληνες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

3.000.000 αξονικές σε έναν χρόνο οι Έλληνες

Τρία εκατομμύρια Ελληνες πέρασαν από τον αξονικό τομογράφο το 2008, αν...πιστέψουμε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ! Σπάει όλα τα ρεκόρ στις δαπάνες Υγείας η χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση «Ηealth Data 2010» του Οργανισμού σε κάθε χίλιους κατοίκους αντιστοιχούσαν 320 αξονικές τομογραφίες και 100 μαγνητικές! Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μιάμιση φορά περισσότεροι αξονικοί τομογράφοι και δύο φορές παραπάνω μαγνητικοί από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε Ελληνας δαπανά κατ΄ έτος δύο μηνιάτικα στην Υγεία, και συγκεκριμένα 2.189 ευρώ. Μάλιστα, η Ελλάδα παρουσιάζει άλλη μία ιδιομορφία, καθώς, ενώ οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα είναι αισθητά μικρότερες από τα ισχύοντα στις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, στον ιδιωτικό τομέα καταγράφονται αυξημένα κονδύλια που ξεπερνούν τον μέσο όρο του. Μάλιστα, οι κατά κεφαλήν ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στην Ελλάδα κατακτούν την τρίτη θέση στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά!

Οι συνολικές δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κινούνται σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ και προσεγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο κατά κεφαλήν ρυθμός αύξησης των δαπανών Υγείας προσεγγίζει το 7% ανά χρόνο, και έρχεται τέταρτος στον οργανισμό, μετά τη Σλοβακία, την Κορέα και την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share