«Απόβαση» λαθρομεταναστών σε νησάκι των Σπετσών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

«Απόβαση» λαθρομεταναστών σε νησάκι των Σπετσών

Στο Πευκί Ευβοίας εντοπίστηκαν άλλοι 28 μετανάστες

«Απόβαση» σε νησίδα κοντά στις Σπέτσες έκαναν προχθές το βράδυ περίπου 50 μετανάστες.
Το 15μετρο σκάφος που τους μετέφερε έπαθε μηχανική βλάβη και...παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει αναγκαστικά στη νησίδα Παραπόλα, όπου έγινε αντιληπτό από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος, το οποίο ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα.
Αμέσως, έσπευσαν δύο πλωτά του Λιμενικού και συνέλαβαν τον Τούρκο κυβερνήτη του σκάφους και έναν Ρώσο, που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το όνομα «Bekas Yug» αλλά και τους συνολικά 52 μετανάστες, που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό πιθανόν κάποια ακτή της Πελοποννήσου, αλλά καθώς παρουσίασε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων, προσέγγισε και προσάραξε κοντά στη βραχώδη βόρεια ακτή της νησίδας, όπου και ημιβυθίστηκε.
Αρχικά, οι λιμενικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές και 37 μετανάστες, ενώ χθες με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι πάνω στη νησίδα, όπου είχαν διαφύγει. Κατά πληροφορίες, οι τοπικές αρχές του νησιού ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών επικαλούμενες αδυναμία φύλαξης μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Ηδη σχηματίστηκε δικογραφία και όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Πειραιά, προκειμένου να προσαχθούν στην Εισαγγελία.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί εντοπίστηκε στο Πευκί Ευβοίας ουκρανικό ιστιοφόρο με 2 Ουκρανούς ως πλήρωμα, το οποίο μετέφερε 28 μετανάστες. Αυτοί βρέθηκαν και συνελήφθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός είχε εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share