Την 4η πυραυλάκατο παρέδωσαν στο Π.Ν. τα Ναυπηγεία Ελευσίνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Την 4η πυραυλάκατο παρέδωσαν στο Π.Ν. τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Tην τέταρτη από τις επτά πυραυλακάτους, που κατασκευάζουν για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, παρέδωσαν σε ειδική τελετή τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πρόκειται για την πυραυλάκατο «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος» τύπου SUPER VITA, που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελευσίνα με τεχνολογία και...σχεδιασμό της βρετανικής εταιρίας Vosper.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης ο πρόεδρος του ομίλου Νεωρίου, Νίκος Ταβουλάρης, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Αμπού Ντάμπι Μαρ, σημειώνοντας: «Εύχομαι να διασωθεί τώρα ο Σκαραμαγκάς, μετά τις τρεις αποτυχημένες λύσεις διάσωσης μέσα σε μια 10ετία που οδήγησαν σε κρίση και τα υπόλοιπα ναυπηγεία της χώρας».
Με την ευκαιρία, ο κ. Ταβουλάρης απάντησε και σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στον όμιλο Νεωρίου για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να απαγορεύσει στον Σκαραμαγκά τις εμπορικές δραστηριότητες, λόγω των παράνομων κρατικών επιδοτήσεων που δέχτηκε. Διευκρίνισε ότι «η διακοπή» των εμπορικών δραστηριοτήτων του Σκαραμαγκά είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του ελληνικού Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη.
«Το γεγονός, τόνισε, αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων, ενώ συνεχείς ήταν οι προειδοποιήσεις του Ομίλου Νεωρίου ότι η λύση αυτή θα ήταν και θα είναι πάντα σε βάρος του συνόλου της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος των πυραυλακάτων πρέπει να σημειωθεί ότι, πέμπτη από αυτές προγραμματίζεται να παραδοθεί στο Π.Ν. περί τα τέλη του έτους, ενώ η 6η και, 7η τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share