Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.Το "πείραμα Ελλάδα" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.Το "πείραμα Ελλάδα" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη..

Aν δεν ξυπνήσουμε τώρα,
θα ξυπνήσουμε μια κάποια μέρα, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και υγεία, με 6ήμερη και 7ήμερη εργασία χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με μισθό 350 ευρώ το μήνα και με πολλά χρέη στις επιδοτούμενες από το κράτος “ιδιωτικές” τράπεζες...

Αν υπήρχαν μερικοί που ακόμη πίστευαν πως τα απάνθρωπα μέτρα που λαμβάνονται τους τελευταίους μήνες αφορούν μόνο τη "δημοσιονομική εξυγίανση" ,μετά και την τελευταία παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα -ένα τομέα σχεδόν άσχετο με το μπάχαλο των δημόσιων οικονομικών- ...είναι καιρός να ξυπνήσουν.
Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά.
Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο πάνω στο οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απ΄τα μεγαλύτερα πειράματα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.Το αν επιτύχει εξαρτάται κυρίως απ΄την δική μας αντίδραση..
Ανοίξτε τα μάτια και κοιτάξτε γύρω σας.Ως τώρα το μόνο που κάνουμε είναι να ενθαρύνουμε όσους πειραματίζονται επάνω μας..
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.
Τι είναι λοιπόν το "πείραμα Ελλάδα";
Κατ'...αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως τα σενάρια συνομωσίας δεν είναι το αντικείμενό μας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παλιότεροι φίλοι.Κοντά μας πάντως βρίσκονται άνθρωποι που έχουν γνώση του τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και η βοήθειά τους είναι υπερπολύτιμη..
Στο δια ταύτα τώρα με απλά λόγια..

Όπως όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε Ευαγγέλιο το Μνημόνιο που έχει υπογράψει με τους πολυεθνικούς τοκογλύφους της χώρας ( δηλ.την "Τρόικα"), ο επικεφαλής των οποίων ο κ. Ντομινίκ Στρος - Καν αλλά και ο ομόσταυλός του της ΕΕ κ.Όλι Ρεν ήρθαν στην χώρα μας και μίλησαν ..καταχειροκροτούμενοι στη Βουλή, για τα καλά της οικονομικής υποδούλωσης μας.

Το Μνημόνιο λοιπόν είναι το συμφωνητικό της κυβέρνησης με την Τρόικα, η οποία μέσω αυτού απαιτεί από τους κυβερνώντες να κάνουν τα πάντα για να βρουν τα δανεικά-όπως άλλωστε πράττουν όλοι οι τοκογλύφοι- ...έστω κι αν το 20% και πλέον των Ελλήνων μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα απασχολούνται για ψίχουλα, δημιουργώντας μια κουλτούρα "Κινεζοποίησης" της εργασίας.Δεν θα σταματήσουν όμως μόνο εκεί.Θα "αξιοποιήσουν" την ευκαιρία για την επίτευξη μερικών ακόμη ...στόχων που είτε προέκυψαν στην πορεία είτε προυπήρχαν.

Εκείνο που πλέον προκαλεί απορία και ανησυχία στους σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες αλλά και όσους στο εξωτερικό έχουν στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών, είναι το γιατί η κυβέρνηση και η Τρόικα, δεν δείχνουν να κατανοούν πως χωρίς ανάπτυξη αλλά μόνο με φόρους και μείωση μισθών, δεν θα πάρουν τελικά πίσω τα δανεικά τους οι τοκογλύφοι. Πως γίνεται μια χώρα χωρίς να σπέρνει και να παράγει, να βγάλει καρπούς για να δώσει στα δανεικά και παράλληλα να συντηρηθεί;

Οι κυβερνώντες από την πρεμούρα τους να βρουν τα δανεικά υπό το βάρος της υπογραφής του εκβιαστικού μνημονίου , δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι ο Ελληνικός λαός άρχισε να τρώει ό,τι είχε αποταμιεύσει και η πλειοψηφία του κόσμου δεν θα αντέξει 6 έως 12 μήνες ακόμη. Αυτό προκαλεί σκέψεις ότι η πτώχευση είναι σχεδόν προσχεδιασμένη...

Τα ποσά των 50 δισ. ευρώ το χρόνο, που θα πρέπει να δίνει η Ελλάδα στους τοκογλύφους τα επόμενα χρόνια, αποκαλύπτουν ότι εάν δεν γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με κανονικούς όρους, ή εάν δεν εκδοθεί ευρωομόλογο - που όμως δεν δέχεται και δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ η Γερμανία- η χρεοκοπία το αργότερο ως το 2013 είναι ήδη γεγονός.

Στο μεταξύ όμως μια τελευταία προσπάθεια υποτιθέμενης "σωτηρίας" της χώρας θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει με απλά βήματα και χωρίς έξωθεν επιβολή..Εάν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση ο περιορισμός της σπατάλης του δημοσίου χρήματος θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει από ...χθες.Τέρμα τα κρατικά αυτοκίνητα, τέρμα τα δάνεια σε συνδικαλιστές, τέρμα οι προσλήψεις στο δημόσιο, αποκαλύψεις και δημοσιοποίηση των θαλασσοδανείων των κρατικών τραπεζών, τιμωρία των ενόχων κ.λ.π.Μόνο μ'αυτό τον τρόπο ίσως η διεθνής σπείρα των μεγαλοτοκογλύφων δεν θα έστρεφε το βλέμμα της προς την χώρα και δεν θα έβαζε σε εφαρμογή το πείραμά της..
Αυτό που επιθυμούν -και όσο δεν αντιδρά κανείς φαίνεται πως είναι ζήτημα χρόνου να το πετύχουν- είναι να φέρουν εργασιακό μεσαίωνα και ο μισθός στην Ελλάδα να πλησιάσει τον Κινέζικο, όπου θεωρείτε μεγάλη επιτυχία να παίρνεις 350 δολάρια το μήνα ενώ την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα οδηγούνται ,λόγω του περιορισμού στην κατανάλωση,σε συρρίκνωση και εξαφάνιση αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό στο κεφάλαιο των πολυεθνικών που για ένα κομμάτι ψωμί θα εξαγοράζουν ότι θεωρείται "φιλέτο" στη χώρα μας.
Ναι,αυτό είναι και σχέδιο των κυβερνώντων(δηλαδή της Τρόικας).Η "κινεζοποίηση" των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης.Η κυβέρνηση είτε δεν το έχει αντιληφθεί (πράγμα δύσκολο..),είτε απλώς υποβοηθά την εξέλιξη των πραγμάτων με την παθητική της στάση.
Οι απολύσεις τους επόμενους μήνες θα είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ,οι τιμές όλων των αγαθών θα ανεβαίνουν,ο πληθωρισμός θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στάσιμος (ή θα κινηθεί ανοδικά) ενώ οι μισθοί με διάφορα προσχήματα δε θα σταματήσουν να πέφτουν...Το ίδιο και τα επιδόματα ανεργίας.Ήδη στο "μνημόνιο 3" προβλέπεται εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και κανείς στα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν μιλάει γι'αυτό!Οι πολίτες θα οδηγηθούν στην ανέχεια,τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Το κοινωνικό πείραμα που εφαρμόζουν στην αδιάφορη κατά τα άλλα για αυτούς Ελλάδα είναι να δουν εάν μπορούν να καθιερώσουν στην Ευρωζώνη μισθούς Κίνας , με σκοπό να επιστρέψουν στην Ευρώπη κάποιες βιομηχανικές μονάδες που πήγαν εκεί και άλλαξαν την οικονομική ισορροπία του πλανήτη.
Και αυτό φυσικά, χωρίς να χάσουν σχεδόν τίποτα από τα οφίτσια και τους μισθούς τους, οι εγχώριοι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους, μαζί με τους έχοντες (μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι , προμηθευτές τους δημοσίου,ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ,και λοιποί ..φοροφυγάδες).

Επειδή μέχρι σήμερα ο Ελληνικός λαός δείχνει να έχει πεισθεί ότι “μαζί τα φάγαμε” και δεν διαμαρτύρεται όταν τον καταδικάζει σε οικογενειακή πτώχευση υπερφορολόγηση και υπερχρέωση, ο ίδιος ο ένοχος για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας κυβερνητικός παράγοντας της τελευταίας 30ετίας,
θα ξυπνήσει μια μέρα χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και υγεία, με 6ήμερη και 7ήμερη εργασία χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα με μισθό 350 ευρώ το μήνα και με πολλά χρέη στις επιδοτούμενες από το κράτος “ιδιωτικές” τράπεζες...

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα.
Σ.Α.


Bookmark and Share