Τροποποιείται μερικώς ο βασικός άξονας του μετρό Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τροποποιείται μερικώς ο βασικός άξονας του μετρό Θεσσαλονίκης

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί επίσημα η μερική τροποποίηση του βασικού άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήγει στην Μίκρα της Καλαμαριάς, όπου θα γίνει και...το αμαξοστάσιο και όχι στην Πυλαία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, στο περιθώριο σύσκεψης που έγινε υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχόντων.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίτουρας, το θέμα της επαναχάραξης «ήταν υποχρέωσή μας να το εξετάσουμε για το δημόσιο συμφέρον, με δεδομένο ότι με την επανεξέταση εξοικονομούνται 250 εκατ. ευρώ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες εργασίες του μετρό».
Με την επαναχάραξη, όπως σημείωσε ο κ. Τσίτουρας δεν καταργείται καμία γραμμή, απλά επιτυγχάνονται ορθολογικές μετατοπίσεις. «Δεν ακυρώνουμε κανέναν σταθμό και αξιοποιούμε καλύτερα τα χρήματα που με τα μεγαλόπνοα σχέδια μάς λείπουν πολύ, ειδικά σε αυτήν την οικονομική συγκυρία», υπογράμμισε. Διευκρίνισε δε ότι μέχρι σήμερα σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει κανένας φορέας δεν έχει φέρει αντίρρηση για την επαναχάραξη του έργου.
Bookmark and Share