Χάος στην Αίγυπτο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Χάος στην Αίγυπτο

Χάος επικρατεί στην Αίγυπτο, ενώ υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός διαδηλωτής στην πόλη του Σουέζ.

Τανκς έφτασαν απόψε στους δρόμους της πόλης του Σουέζ μπροστά από τα...
απανθρακωμένα ερείπια ενός αστυνομικού τμήματος που πυρπολήθηκε χθες τη νύχτα, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δεκάδες διαδηλωτές ανέβηκαν στα τανκς, ανέφερε ο μάρτυρας που είδε τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης. Προσπάθησαν να μιλήσουν στους στρατιώτες οι οποίοι τους απομάκρυναν. Σε ένα τανκ είχαν ανέβει περίπου 25 διαδηλωτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Κάτοικοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν ανέβει στα τανκς.

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι γραφεία του κόμματος πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που κήρυξε ο πρόεδρος Μουμπάρακ. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκρούσεις σημειώνονται στην οδό Κασρ ελ-Αΐνι, κοντά στο κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια

Ο αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, η οποία αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει από σήμερα το βράδυ, από τις 6 μ.μ. (16:00 GMT), έως τις 7 π.μ. (05:00 GMT), και οι κυριότερες πόλεις είναι το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.
Bookmark and Share