Ο Χέλμουτ Κολ υπέρ της αλληλεγγύης στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Χέλμουτ Κολ υπέρ της αλληλεγγύης στην Ελλάδα


Ένας απ΄τους τελευταίους πραγματικά μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες,ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, προειδοποίησε για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη και ζήτησε να επιδειχθεί αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα.

«Όποιος λέει ότι πρέπει να τα...
καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το πρακτορείο reuters. Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή βράβευσής του με το βραβείου «Χένρι Κίσινγκερ» που πραγματοποιήθηκε στην American Academy στο Βερολίνο.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παρούσα ήταν και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share