JP Morgan: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ίδια η επιθυμία των Ελλήνων για χρεοκοπία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

JP Morgan: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ίδια η επιθυμία των Ελλήνων για χρεοκοπία!


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η ίδια η Ελλάδα και το ρίσκο ενός λάθους πολιτικής, καθώς εντείνονται στο εσωτερικό της χώρας οι φωνές υπέρ της χρεοκοπίας, προειδοποιεί η JP Morgan...

«Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ο πραγματικός κίνδυνος για το επόμενο πακέτο προέρχεται από την ίδια την Ελλάδα. Είναι...
ολοένα και πιο πιθανό ότι θα σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που θα θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου με λιγότερη λιτότητα και λιγότερες αποκρατικοποιήσεις», επισημαίνει ο οίκος.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα αντιδρούσαν η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε κάτι τέτοιο. Τα πάντα θα εξαρτιόνταν από το τι ακριβώς θα ζητούσε η νέα κυβέρνηση και πώς θα αντιδρούσαν οι αγορές.

Είναι πιθανό ότι οι ξένοι πιστωτές της Ελλάδας θα συμφωνούσαν σε έναν συμβιβασμό, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτείται το ελληνικό έλλειμμα.

Όμως, η JP Morgan προειδοποιεί ότι η εναλλακτική θα ήταν μια χρεοκοπία, «η οποία θα ήταν μια καταστροφή για όλους, για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Θα οδηγούσε στην κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας θα και δημιουργούσε μια σημαντική χρηματοοικονομική κρίση στην περιοχή».

«Όμως, με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα να σκέφτονται ότι η χρεοκοπία ίσως είναι προς το συμφέρον τους, ο κίνδυνος ενός μεγάλου λάθους πολιτικής στις επόμενες εβδομάδες δεν πρέπει να αγνοηθεί», τονίζει η JP Morgan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share