Άμεσα οι αγορές βλημάτων για Λέοπαρντ και F-16 από Ολλανδία και Ισραήλ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Άμεσα οι αγορές βλημάτων για Λέοπαρντ και F-16 από Ολλανδία και Ισραήλ

Την κατεπείγουσα αγορά από την Ολλανδία και το Ισραήλ βλημάτων για τα 180 νέα τανκς Λέοπαρντ 2, που παραμένουν... άσφαιρα από το 2007, και πυραύλων για τα μαχητικά F-16, αντίστοιχα, αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ.

*Από το Ισραήλ αγοράζονται εκατοντάδες συλλογές εξαρτημάτων SPICE οι οποίες προσαρμοζόμενες σε ήδη υπάρχουσες βόμβες της Αεροπορίας τις μετατρέπουν ουσιαστικά σε κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος - εδάφους τύπου κρουζ.


Τα προγράμματα εγκρίθηκαν προ 20ημέρου από Επιτροπή της...
Βουλής.

Τα βλήματα για τα τανκς - 5.400 κομμάτια - προέρχονται από τα αποθέματα του ολλανδικού στρατού ο οποίος διαλύει τις μονάδες τεθωρακισμένων που διαθέτει. Εχουν όριο ζωής 15-20 χρόνια και το κόστος τους υπολογίζεται σε περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Για την συμπλήρωση των αναγκαίων ποσοτήτων αναμένεται η έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο της δωρεάν προσφοράς 3.000 βλημάτων, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για αγορά άλλων 5.000 από τη Γερμανία - υπάρχουν διαφωνίες στην τιμή.

Αργότερα θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για συμπαραγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων βλημάτων.

Από το Ισραήλ αγοράζονται με διακρατική συμφωνία μερικές εκατοντάδες συλλογές εξαρτημάτων SPICE οι οποίες προσαρμοζόμενες σε ήδη υπάρχουσες βόμβες της Αεροπορίας τις μετατρέπουν ουσιαστικά σε κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος - εδάφους τύπου κρουζ.
Το κόστος υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share