Γερμανός καθηγητής στο Spiegel: "Εμείς έχουμε χρεοκοπήσει, όχι η Ελλάδα"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Γερμανός καθηγητής στο Spiegel: "Εμείς έχουμε χρεοκοπήσει, όχι η Ελλάδα"!


Για τη χρεοκοπία, τα δάνεια και τη στάση πληρωμών μίλησε στο περιοδικό Spiegel ο έγκριτος Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Άλμπερτ Ριτς.
Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά… της Γερμανίας, χαρίζοντας μάλιστα στη χώρα του τον τίτλο του «αυτοκράτορα» των χρεοκοπιών!



Χαρακτηρίζοντας τη στάση «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε» της Γερμανίας ως...
αδικαιολόγητη και (εμμέσως) ανήθικη, ο Γερμανός καθηγητής εξηγεί ότι η χώρα του χρωστάει τη σημερινή οικονομική της ανεξαρτησία στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Επιπλέον», όπως τονίζει «φρόντισαν να μη θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες».

Ο κ. Ριτσλ αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μηδαμινό μπροστά στα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ’30, τα οποία «ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008» και υπογραμμίζει ότι σε μία παγκόσμια λίστα βασιλιάδων της χρεοκοπίας η θέση της Γερμανίας θα ήταν «αυτοκρατορική»!

Συνεχίζοντας να εκπλήσσει τον δημοσιογράφο του περιοδικού, ο Γερμανός τονίζει στη συνέχεια ότι η Γερμανία (η ενσάρκωση της σταθερότητας) έχει χρεοκοπήσει «τουλάχιστον 3 φορές τα τελευταία 100 χρόνια» εξηγώντας ότι το «κούρεμα» των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 ήταν τόσο μεγάλο που ισοδυναμεί «με ένα Afro-look που μετατρέπεται σε φαλάκρα, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου»!

Παράλληλα, κάνει λόγο για στάση πληρωμών το 1990 από τη Γερμανία όταν ο καγκελάριος Κολ αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου για αποζημιώσεις μετά την επανένωση των Γερμανιών: «Η Ελλάδα είναι από τα κράτη που δεν πήραν ούτε δεκάρα».

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Γερμανός καθηγητής παραδέχεται ότι «το οικονομικό μας θαύμα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις».
Με κάπως χιουμοριστικό αλλά πλήρως ενδεικτικό τρόπο, αναφέρει ότι «αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»!

Τέλος, προσθέτει ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες οι Γερμανοί και να εξυγιάνουν την Ελλάδα με τα λεφτά τους:
«Αν παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share