Τα πάνω κάτω φέρνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τα πάνω κάτω φέρνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις


Μια από τις δημοφιλέστερες συζητήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο, αυτές τις μέρες, είναι οι μυστικές δημοσκοπήσεις, που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχει μέτρηση (η οποία είναι γνωστή και σε παράγοντες της Ιπποκράτους) που δείχνει ότι..
στη Β΄ Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο κόμμα (!), με πρώτη τη ΝΔ και δεύτερη τη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη, η οποία κινείται στο 11%.

Άλλη μέτρηση, που αφορά τα εσωκομματικά, δίνει προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου (με περίπου 30% έναντι 23%).

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ως πιθανή τρίτη υποψήφια, κινείται πολύ χαμηλά, σε μονοψήφια ποσοστά.

Όλα αυτά δεν θα έπρεπε να προκαλούν ενθουσιασμό στη Συγγρού, αφού υπάρχουν ισχυρές δημοσκοπικές ενδείξεις, ότι, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά πέφτει, παρότι κινείται υψηλότερα από εκείνη του Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκεται στο ναδίρ.


Μετρήσεις γίνονται και σε μεγάλες περιφέρειες για τις επιδόσεις των υποψηφίων.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για παράδειγμα, ενισχύεται στην Α΄ Αθήνας, μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρός οικονομικός παράγοντας παρήγγειλε δημοσκόπηση για την ανίχνευση των πιθανοτήτων που θα είχε ένα νέο κόμμα στον χώρο του κέντρου, μεταρρυθμιστικό, φιλοευρωπαϊκό, κλίματος Παπαδήμου, με συμμετοχή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλους χώρους...
Bookmark and Share