Την Κυριακή... του Ασώτου η ψηφοφορία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Την Κυριακή... του Ασώτου η ψηφοφορία

Όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Μνημόνιο θα γίνει την... Κυριακή του Ασώτου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Χρονικό περιθώριο για μετάθεση της διαδικασίας δεν υπάρχει καθώς τη Δευτέρα η χώρα πρέπει να εκδώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ομολογιούχους για την συμμετοχή τους στο PSI.


Επίσημη ανακοίνωση από το Βουλή δεν υπάρχει (καθώς...
δεν έχει διατυπωθεί ακόμη το σχετικό αίτημα από την κυβέρνηση), ενώ ουδείς αποκλείει να γίνει η ψηφοφορία κατά μία ημέρα νωρίτερα.
Πλην απροόπτου, απόψε ή αύριο το πρωί θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας –εάν βεβαίως έχει προηγηθεί το «ναι» των πολιτικών αρχηγών.
Στη συνέχεια θα τεθεί υπόψη του Eurogroup που έχει ορισθεί για το απόγευμα της Πέμπτης.
Από κει και πέρα, ο δρόμος για τη Βουλή είναι ανοικτός. Η διαδικασία του κατεπείγοντος ορίζει μία συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής (αντί τριών) και μία στην Ολομέλεια (επίσης αντί τριών). Που σημαίνει ότι όλα θα λήξουν στο τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή.

«Αν αναβληθούν οι εκλογές μπορεί και να ψηφίσουμε ναι»
Οσο για τις απειλές των βουλευτών πως δεν θα το ψηφίσουν; Σύμφωνα με την τελευταία... version που διακινεί τμήμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα) η ψήφος τους θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εκλογών: Εάν δηλαδή τηρηθεί η συμφωνία για κάλπες μέσα στην άνοιξη τότε θα ψηφίσουν “όχι” –ακόμη κι αν τεθεί κομματική πειθαρχία με απειλή διαγραφής. “Αφού δεν πρόκειται να επανεκλεγούμε έτσι κι αλλιώς τι νόημα έχει η διαγραφή και η μη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια;” η επωδός.
Αντιθέτως, λένε, εάν αποφασισθεί να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου για τουλάχιστον ένα έτος “τότε δεν αποκλείεται η θετική ψήφος μας διότι μέχρι… του χρόνου πολλά θα έχουν αλλάξει”.

Με ένα άρθρο
Προς διευκόλυνση του συνόλου των βουλευτών (πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) μελετάται να “έλθει” η συμφωνία στη Βουλή ως “πλαίσιο” –δηλαδή με ένα μόνο άρθρο και χωρίς επώδυνες εξειδικεύσεις– κυρίως στα εργασιακά και μισθολογικά. capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share