Διευκρινίσεις σχετικά με την ελληνικότητα προϊόντων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Διευκρινίσεις σχετικά με την ελληνικότητα προϊόντων

Σε διευκρινίσεις για την ενημέρωση και αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών σχετικά με την ελληνικότητα προϊόντων που φέρουν κωδικούς με πρόθεμα 520-521 προχώρησε ο φορέας GS1 Association Greece, ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση κωδικών barcodes.


Σε ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι οι κωδικοί των προϊόντων είναι...
διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων και τονίζει ότι τα τρία πρώτα νούμερα ενός κωδικού προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο συγκεκριμένος κωδικός για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επιχείρησης που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.

Για παράδειγμα υπάρχουν προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας, από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, που φέρουν barcodes με πρόθεμα 509 που είναι το αντίστοιχο barcode της Μ. Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share