Το Ισραήλ «αγοράζει» αεροπορικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το Ισραήλ «αγοράζει» αεροπορικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν

Σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει το Ιράν, αναφέρουν πληροφορίες..


To Αζερμπαιτζάν πάντως διαψεύδει.




Ο ισραηλινός στρατός ,σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, διαπραγματεύεται την πρόσβαση...σε στρατηγικά τοποθετημένες βάσεις του Αζερμπαϊτζάν που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, φέρεται να έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ εμβαθύνει τη συνεργασία του με το κράτος του Καυκάσου, που συνορεύει με το Ιράν. Σύμφωνα με αναφορές, τον Φεβρουάριο το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν συμφωνία πώλησης όπλων ύψους 1.6 δισ. δολαρίων, που συμπεριλάμβανε την πώληση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στο Μπακού.

«Οι Ισραηλινοί αγόρασαν μία αεροπορική βάση και αυτή η αεροπορική βάση είναι το Αζερμπαϊτζάν» φέρεται να δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε ότι έχει συναφθεί συμφωνία με το Ισραήλ. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών (IISS), ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν διαθέτει τέσσερα εγκαταλειμμένα στρατιωτικά αεροδρόμια της σοβιετικής εποχής που θα μπορούσαν να διατεθούν στο Ισράηλ καθώς και τέσσερις δικές του αεροπορικές βάσεις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ένας αμερικανός αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «δεν είναι ευχαριστημένη» από την πιθανότητα το Αζερμπαϊτζάν να διευκολύνει το Ισραήλ σε ενδεχόμενο χτύπημα ενάντια του Ιράν.

«Ο κατακλυσμός δημοσιευμάτων στα αμερικανικά μέσα τις τελευταίες εβδομάδες αποδεικνύει τον γνήσιο φόβο από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις απειλές του» έγραψε στην ισραηλινή εφημερίδα Yedhiot Ahronot, ο κορυφαίος στρατιωτικός σχολιαστής Ρον Μπεν Γισάι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share