Ο κύβος ερρίφθη με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ο κύβος ερρίφθη με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα..

 


Οταν πυκνώνουν τα γεγονότα και ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται αποκτώντας μεγαλύτερο ειδικό βάρος, οι εξελίξεις επιταχύνονται και οι αλλαγές έρχονται πιο κοντά. 
...Τώρα ζούμε ακριβώς αυτό το φαινόμενο.




Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βαδίζουν προς το τελικό στάδιο, η Εθνική Τράπεζα έρχεται εις «γάμου κοινωνίαν» με τη Eurobank, το Eurogroup της Δευτέρας συζητά το ελληνικό πρόβλημα και... κατά τα φαινόμενα ανάβει το «πράσινο φως» για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και με αποκορύφωμα την επίσκεψη Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, οι εξελίξεις για την Ελλάδα μπαίνουν στο τελικό στάδιο της ρύθμισης.

Φαίνεται πως «ο κύβος ερρίφθη». Το μαρτυρούν η επιτάχυνση των εξελίξεων και κυρίως το ταξίδι της Μέρκελ στην Αθήνα. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Η Ελλάδα επανέρχεται σταδιακά σε τροχιά ευρωπαϊκή και η Μέρκελ σφραγίζει αυτό που είδαμε τον τελευταίο καιρό, το υπογράμμισαν ΜΜΕ και πολιτικοί, πως δηλαδή το κλίμα στο εξωτερικό αλλάζει. Είναι καιρός να αλλάξει το κλίμα και στην Ελλάδα. Θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Για να συμβεί αυτό, απαιτούνται γεγονότα, γενναίες πράξεις, αποφάσεις και αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στέλνουν τα πρώτα ενθαρρυντικά σήματα. Ομως δεν είναι αρκετά. Απαιτούνται παρεμβάσεις στο πραγματικό πεδίο της οικονομίας, μεταρρυθμίσεις ριζικές που θα καταστήσουν την οικονομία ανταγωνιστική και προπαντός αποφάσεις που θα συμβάλουν αποφασιστικά στη σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί όπως δείχνει η ιστορία της οικονομίας, με κοινωνία διαιρεμένη και αποδυναμωμένη και χωρίς κοινωνικό κονσένσους δεν πάμε πουθενά.
Θ.Λυρτσογιάννης
Bookmark and Share