Στα Χανιά η πρώτη ελληνική βάση της Ryanair. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στα Χανιά η πρώτη ελληνική βάση της Ryanair.

 
  • Θα λειτουργήσει από τον Απρίλιο του 2013. 
  • Στα 250 εκατ. υπολογίζεται το όφελος για την τοπική κοινωνία.




Το αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» θα φιλοξενήσει τελικά τη βάση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, την πρώτη στην Ελλάδα.
Η βάση, η οποία είναι και η... 55η της εταιρείας στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον προσεχή Απρίλιο και, σύμφωνα με την εταιρεία, τα οφέλη για την τοπική οικονομία των Χανίων αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Στην ελληνική πλέον βάση θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος της εταιρείας. Από το αεροδρόμιο των Χανίων θα εξυπηρετούνται συνολικά 26 ευρωπαϊκοί προορισμοί (ανάμεσά του το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο), εκ των οποίων οι 11 είναι καινούργιοι. Μεταξύ αυτών θα είναι και η Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιπες νέες γραμμές θα αφορούν τα αεροδρόμια Billund στη Δανία, της Βρέμης και του Memmingen στη Γερμανία, του Μπρίστολ στην Αγγλία, του Αϊντχόφεν, της Μασσαλίας, της Βενετίας, της Βαρσοβίας και του Katowice στην Πολωνίας και τέλος το αεροδρόμιο Vilnius της Λιθουανίας.

Το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πόλη εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως σημείωσε το στέλεχος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Kate Sherry, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο θα εκτελούνται κάθε εβδομάδα περίπου 106 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβατών που θα διακινηθεί υπολογίζεται σε 500 χιλ., γεγονός που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας των Χανίων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η επιλογή του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» φυσικά δεν είναι τυχαία, καθώς τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις ξένων τουριστών στα αεροδρόμια, με αυτό το Χανιών να σημειώνει από την αρχή του χρόνου εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών σε σχέση με τα υπόλοιπα. Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις του ΣΕΤΕ, το αεροδρόμιο των Χανιών παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου αύξηση αφίξεων κατά 9% σε σχέση με πέρσι.

Οι ανακοινώσεις όμως σχετικά με τις δραστηριότητες της Ryanair δεν σταματούν εδώ, καθώς επίσης από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει δρομολόγια σε άλλα δύο νέα ελληνικά αεροδρόμια, στην Καλαμάτα και την Ζάκυνθο.

Από την Καλαμάτα θα εξυπηρετούνται οι γραμμές προς Βρυξέλλες και Ρώμη. Σε εβδομαδιαία θα εκτελούνται τέσσερις πτήσεις και αναμένεται να διακινηθούν 30 χιλ. επιβάτες. Από την Ζάκυνθο θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα για Μιλάνο και ο αριθμός των ταξιδιωτών που θα εξυπηρετήσει η γραμμή αυτή υπολογίζεται σε 15 χιλ.

Να θυμίσουμε τέλος πως η Ιρλανδική Ryanair υπέγραψε, πολύ πρόσφατα, με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διετές συμβόλαιο ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για την εκτέλεση πτήσεων από πόλεις της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας προς τη Ρόδο και την Κω.
Βίκυ Κουρλιμπίνη,capital.
Bookmark and Share