«Καίει» τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ το iPhone... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Καίει» τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ το iPhone...

 
Τον κίνδυνο να τεθεί σε αργία αντιμετωπίζει ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Παντής λόγω της υπόθεσης δωρεάς ενός κινητού τηλεφώνου iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, το κόστος του οποίου φέρεται να επιβάρυνε το εκπαιδευτικό ίδρυμα.



Στις αρχές του έτους ο Γιάννης Παντής είχε παραπεμφθεί με...
απευθείας κλήση του εισαγγελέα σε δίκη, κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό πλημμελήματος. Κατέθεσε προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κι έτσι παραπέμπεται αμετάκλητα σε δίκη. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ πρέπει να τεθεί σε αργία από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του υπουργείου Παιδείας.
«Από μια τελείως αβάσιμη κατηγορία για ένα αδίκημα που αφορά δαπάνη 600 ευρώ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας μου στο Πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ. Η ακραία αυτή εξέλιξη καταδεικνύει πως, όταν η αρχή της αναλογικότητας, το τεκμήριο της αθωότητας και το κράτος δικαίου παραγκωνίζονται, τότε οποιοσδήποτε πολίτης ορθώσει το ανάστημά του για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, αντιμετωπίζει κινδύνους διά βίου συντριβής με βάση τους αντιπερισπασμούς των ενόχων», αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Παντής.
Μαζί του για την υπόθεση της δωρεάς του iPhone πρόκειται να δικαστεί και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας Λογότυπος του ΑΠΘ Γιώργος Δημητριάδης. Κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, ενώ επιπλέον θα δικαστεί για εκβίαση κατ' εξακολούθηση.
Bookmark and Share