Με... μπετονιέρα ταξίδευαν 30 μετανάστες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με... μπετονιέρα ταξίδευαν 30 μετανάστες!



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οδηγοί και επιβάτες λεωφορείων και ΙΧ, όταν πίσω από ένα μοτέλ, μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, είδαν να βγαίνουν μέσα από μια να μεγάλη αυτοκινούμενη μπετονιέρα ο ένας μετά τον άλλον δεκάδες μετανάστες. 




Μόλις εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί στην περιοχή, ο...66χρονος οδηγός της μπετονιέρας εγκατέλειψε τους παράνομους μετανάστες, που στο μεταξύ είχαν κατεβεί όλοι και συνέχισε το ταξίδι του προς την Αθήνα, ωστόσο κοντά στο 210 χλμ της ΠΑΘΕ Λαμίας- Αθηνών οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και από κει και μετά άρχισε να «ξεδιπλώνεται» ολόκληρη η ιστορία.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο 66χρονος διακινητής, που ήταν οδηγός και ιδιοκτήτης της μπετονιέρας, είχε συμφωνήσει με κάποιον άγνωστο -μέχρι στιγμής- συριακής καταγωγής, τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από το Σουφλί στην Αθήνα.

Δεν είχε προβλέψει όμως ότι θα βρεθεί στην πρώτη ημέρα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, και αναγκάστηκε να σταθμεύσει.

Εκεί οι μετανάστες άρχισαν να εμφανίζονται, με συνέπεια να εντοπιστούν για να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Συνολικά οι αστυνομικοί εντόπισαν 30 μετανάστες από τους οποίους οι 21 είναι υπήκοοι Συρίας και 9 Σομαλίας.

Από αυτούς οι 18 είναι άνδρες, επτά γυναίκες και πέντε παιδιά (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 ετών.

Ο 66χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και όπως προέκυψε θα έπαιρνε 4.000 ευρώ για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Το φορτηγό κατασχέθηκε, όπως και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 66χρονου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανακάλυψη και άλλων μελών του κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Bookmark and Share