Ανατροπή στην υπόθεση Καρέλι από τα αποτελέσματα των ιστολογικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ανατροπή στην υπόθεση Καρέλι από τα αποτελέσματα των ιστολογικών

 
  • Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλι Καρέλι έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που έγιναν σε Εργαστήρι των Αθηνών.


Από τον εργαστηριακό έλεγχο, τον οποίο είχαν παραγγείλει οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε.. εξάλλου, ότι ο 42χρονος δεν υπέστη ηλεκτροσόκ και το τραύμα που εντοπίστηκε στην παλάμη του δεξιού του χεριού εκτιμάται ότι οφείλεται σε παλαιότερη πληγή.

Έτσι αποκλείστηκε η αρχικά διατυπωθείσα εκτίμηση ο βαρυποινίτης να υπέστη βασανισμό με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ.

Σε ό,τι αφορά την εξέταση της καρδιάς, προκύπτει βλάβη σε ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδίας, προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση, που σε συνδυασμό με το κάταγμα στο στέρνο εκτιμάται ότι προκάλεσε το θάνατο του 42χρονου.

Τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από εκεί στις δικαστικές αρχές των Σερρών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή ο 9ος σωφρονιστικός υπάλληλος, από τους 15 κατηγορούμενος. Τη Μ. Δευτέρα θα απολογηθούν άλλοι τέσσερις και τη Μ. Τρίτη οι δύο τελευταίοι.

Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν οκτώ δεσμοφύλακες, από τους οποίους έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι έξι προφυλακισθέντες κατέθεσαν δια των συνηγόρων τους προσφυγές για ακύρωση των προσωρινών κρατήσεων, επικαλούμενοι δικονομικές παρατυπίες.

Bookmark and Share