"Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης" στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ο Γ.Μπουτάρης... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

"Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης" στη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε ο Γ.Μπουτάρης...

"-Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας(!),οι Ευρωπαίοι συνεταίροι μας"


αλλά και δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ.




"Στο πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης σε συνδυασμό με τον...
σεβασμό των πολιτών, την ανάπτυξη και την προσέλκυση τουριστών"
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξήγγειλε τη δημιουργία μουσείου ισλαμικής τέχνης στην πόλη, αλλά και την πρόθεσή του να στηρίξει τη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.

Ο κ. Μπουτάρης μιλώντας σε δείπνο Ιφτάρ -το δείπνο με το οποίο εορτάζεται η αρχή του Ραμαζανιού- το οποίο διοργάνωσαν οι Τουρκικές Αερογραμμές, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ντροπή «να μην υπάρχει ένα ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη» όπου οι μουσουλμάνοι να μπορούν να προσεύχονται.

«Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας(!)», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης παρουσία του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

To θέμα της εξεύρεσης ενός  χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους της πόλης έχει συζητηθεί μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου της Οθωμανικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Οσον αφορά τη δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με καθηγητές της Θεολογικής Σχολής, κάποιοι από τους οποίους συμφωνούν με την ιδέα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Ελληνες γιατρούς να μεταβούν στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους και να επανδρώσουν τα τουρκικά νοσοκομεία.

Επίσης απήυθυνε επίσημη πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσει τον πρωθυπουργό.
Bookmark and Share