Εμπόριο ελπίδας.Δυστυχώς... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εμπόριο ελπίδας.Δυστυχώς...

 

  • Ό,τι μαζεύτηκε ευρώ-ευρώ με πολύ κόπο και τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία 4,5 χρόνια μπορεί να εξανεμιστεί μέσα σε λίγες βδομάδες αν συνεχισθεί η ανεύθυνη παροχολογία με στόχο της εξασφάλιση της νίκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
       
Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν παροχές δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια προσπάθεια να... προσελκύσουν τον κάθε απογοητευμένο ψηφοφόρο ενώ ακόμη και υπεύθυνες -ως επί το πλείστον - φωνές της Κουμουνδούρου έφτασαν να παραλληλίζουν την κατάσταση της χώρας με την καθημερινότητα στην υποσαχάριο Αφρική- μιλώντας για 6,5 εκατομμύρια έλληνες στα όρια της φτώχειας και 400.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα!

Πάλι καλά που ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στο twitter φρόντισε να υπενθυμίσει ότι ακόμη κι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν φόρους γιατί αλλιώς το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές δομές του.

Στο προεκλογικό μπαράζ παροχολογίας ακούστηκαν σχεδόν τα πάντα φύρδην μίγδην και χωρίς σχέδιο ή λογική :
-από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ κρίσης ,
-την επαναπρόσληψη 9.500 δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν από το δημόσιο ,
-έως την επαναφορά της 13ης σύνταξης σε όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα.
-Από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν άλλο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για περιουσιακά στοιχεία άνω των 450.000 ευρώ
-έως την άρνηση είσπραξης από πλευράς της Ελλάδας της τελευταίας δόσης του 2014 ύψους 7,5 δισ. ευρώ.
-Από την γενική μείωση της φορολογίας με παράλληλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο 50% ή 60 % για εισοδήματα πάνω από 80.000 ευρώ,
-την επαναφορά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην περίοδο προ κρίσης,
-την κατάργηση του ΤΑΥΠΕΔ
-και την εγκατάλειψη της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας,
-έως το τύπωμα 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση αντιποίνων από τους δανειστές!

Με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη σταματήσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος δημιουργώντας μαύρη τρύπα στα έσοδα ,πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα αποσύρονται από τραπεζικές καταθέσεις και ο κίνδυνος για τη δημιουργία μιας κρίσης ρευστότητας εμφανίζεται και πάλι στο ορίζοντα.

Όμως την 26η Ιανουαρίου, η χώρα θα πρέπει και πάλι να κυβερνηθεί και να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό που ανέρχονται σε 22 δισεκατομμύρια για το 2015.
Όποιος υπόσχεται ανέμελα ότι η κατάσταση στη οικονομία θα γίνει διά μαγείας πολύ διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος ψεύδεται. Κι ο κόσμος δεν θέλει εμπόριο ελπίδας θέλει την αλήθεια .
Απαιτεί από τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του να του πουν καθαρά και ξάστερα πόσες θυσίες πρέπει να κάνει ακόμη για να δει μια άσπρη μέρα.
Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα...

του κ.Ν.Παπαδόπουλου
Bookmark and Share