Ακόμα και στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα δουλεμπόρων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ακόμα και στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα δουλεμπόρων


  • Η έρευνα της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου θα αποδείξει αν τελικά και σε ποιο βαθμό ευσταθούν όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα δουλεμπόρων και τις «στενές» τους επαφές με αστυνομικούς, λιμενικούς και πράκτορες της ΕΥΠ.

Μιας ιστορίας που... ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με κεντρικά πρόσωπα τότε έναν 46χρονο Ιρακινό, τον Μιχάλη, που αν και συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων δεν φυλακίστηκε, τον συμπατριώτη του, ιδιοκτήτη ψησταριάς στην Κουμουνδούρου, έναν πράκτορα της ΕΥΠ με το ψευδώνυμο «Νικήτας» και αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Στο κόλπο φέρεται πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία να εμπλέκεται και ένας αστυνόμος Α΄που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και απομακρύνθηκε όπως επίσης και ένας ιδιώτης που διατυμπάνιζε ότι είχε «χοντρές» άκρες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις τότε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στο «κάδρο» μπήκε και ένας ανώτερος αξιωματικός που υπηρετούσε στο Αλλοδαπών και μιλούσε τακτικά στο τηλέφωνο με τον Ιρακινό ιδιοκτήτη της ψησταριάς στην Κουμουνδούρου, για θέματα που αφορούσαν σε διακίνηση μεταναστών. Ο ίδιος όταν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις έκανε λόγο για παιχνίδια αξιωματικών μέσα στην ΕΛ.ΑΣ., υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με κυκλώματα και όλες οι υποθέσεις που έχει αναλάβει είναι καθ'όλα νόμιμες.

Στις αρχές Μαρτίου, το ίδιο πρόσωπο φέρεται να συνομιλεί με τον ιδιώτη που διατείνονταν ότι είχε τις άκρες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στις κρίσεις που θα πραγματοποιούνταν εκείνη την εποχή επαναλάμβανε ότι θα φύγει ο τότε διοικητής του Αλλοδαπών και θα αναλάβει ένας συγκεκριμένος αξιωματικός όπως και τελικά έγινε. Οι δύο άνδρες φέρονται δε να λένε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να φύγει ο κ. Γιάννης Πανούσης από αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πρέπει να αποδειχτούν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι που θέλει χρόνο και έρευνα σε βάθος» τονίζει «πηγή» της Κατεχάκη και προσθέτει: «Όλων όσων τα ονόματα αναφέρονται στο διαβιβαστικό θα κληθούν να καταθέσουν στην κυρία Ράικου και ελπίζουμε σύντομα να ξεκαθαρίσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα».
Πηγή Πρώτο Θέμα
Bookmark and Share