6 νεκροί,ανησυχία και πολλά ερωτηματικά στα Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

6 νεκροί,ανησυχία και πολλά ερωτηματικά στα Σκόπια.

Το χθεσινό επεισόδιο στα Σκόπια έρχεται να κορυφώσει τις ανησυχίες που τον τελευταίο καιρό-όπως το Greece Salonika σας είχε ενημερώσει (click εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2007/11/blog-post_542.html )- προκαλεί η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των 2 κύριων εθνοτικών κοινοτήτων που συγκροτούν το γειτονικό κρατίδιο.
"Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από δέκα συνελήφθησαν, όλοι τους μέλη ένοπλης ομάδας Αλβανών, από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, στην διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης, στο αλβανόφωνο ορεινό χωριό Μπρόντετς κοντά στο Τέτοβο, στο ΒΔ τμήμα της χώρας," δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι.Πληροφοριές που μιλούν για κατάρριψη ελικοπτέρου της αστυνομίας δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.
Τα γεγονότα αυτά θυμίζουν κατά πολύ το ξεκίνημα της 6μηνης βίαιης"εμφύλιας"διαμάχης μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων,το 2001,οι οποίες οδήγησαν στη συμφωνία της Οχρίδας και στο σημερινό άτυπο καθεστώς αυτονομίας στις βορειοδυτικές περιοχές του κρατιδίου που κατοικούνται-σε ποσοστό άνω του 80%-από Αλβανούς.
Το θέμα είναι πως η τωρινή συγκηρία δημιουργεί σκέψεις για το κατά πόσο ο χρόνος που επιλέχθηκε για την επιχείρηση αυτή ήταν ο ενδεδειγμένος ή οι αρχές της ΠΓΔΜ οδηγήθηκαν σ΄αυτή την κίνηση τώρα για να καταδείξουν πόσο εύθραστες είναι ακόμα οι ισσοροπίες στο εσωτερικό της χώρας και για το λόγο αυτό πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η ένταξη της χώρας τους στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς..

2 σχόλια:

  1. Swsth h parathrhsh sto telos.Gr Salonika eisai mesa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΔΙΕΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΚΟΣΤΟΣ.ΜΙΣΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΙΣΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share