Νέο είδος ναρκωτικών στην αγορά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Νέο είδος ναρκωτικών στην αγορά..

Η έκτη περίπτωση εισαγωγής του ναρκωτικού khat στη χώρα μας, από το 2005, διαπιστώθηκε, μετά από πληροφορίες και έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία, χθες το μεσημέρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ώρα που έφθασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, ένας 43χρονος Βρετανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 13 κιλά και 53 γραμμάρια του ναρκωτικού khat, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος Βρετανός.
Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι ο δεύτερος, που διαφεύγει, εισήγαγε μαζί με τον συλληφθέντα τα ναρκωτικά με σκοπό να τα πουλήσουν στην Ελλάδα. Από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, η ποσότητα αυτή προοριζόταν κυρίως για συμπατριώτες των δραστών που διαμένουν στη χώρα μας.

Το khat, που αποκαλείται και τσάι Αβησσυνίας, παράγεται κυρίως στο Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Υεμένη όπου η χρήση του είναι νόμιμη. Πρόκειται για φύλλα φυτού τα οποία οι χρήστες τα μασούν ή τα καπνίζουν εάν είναι ξερά ή τα πίνουν ως αφέψημα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η χρήση του μεταφέρεται συνήθως τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας για να διατηρείται υγρό και φρέσκο.
Το khat είναι διεγερτικό και η χρήση του ισοδυναμεί με τη χρήση αμφεταμίνης.

2 σχόλια:

Bookmark and Share