Επίθεση hackers σε δυο υπουργεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Επίθεση hackers σε δυο υπουργεία.

Ηλεκτρονική επίθεση (hacking) στα υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αλλοδαπούς της Πάτρας, έκαναν «χάκερς» χτες το πρωί, δημιουργώντας αναστάτωση στις αρχές.
Οι ηλεκτρονικοί εισβολείς, με αφορμή την έφοδο για την απομάκρυνση των αλλοδαπών, που έχουν κατασκηνώσει στην παραλία της Πάτρας, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ, που τους χαρακτηρίζει «αυθαίρετους», μπήκαν στις ιστοσελίδες των δύο υπουργείων στο Διαδίκτυο, όπου ανάρτησαν κείμενο, το οποίο υπήρχε μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Το κείμενο ανέφερε:
«Οταν πρόκειται να διώξετε ανθρώπους ξεριζωμένους από τον τόπο τους, μόνο τότε θυμάστε την πολεοδομία και τα αυθαίρετά της... Νομίζετε πως οι προκλήσεις σας θα μένουν για πάντα αναπάντητες... Οσο εσείς κάνετε πογκρόμ σε ανθρώπους, γκρεμίζοντας και την τελευταίας τους ελπίδα για ζωή, τόσο εμείς θα σας κυνηγάμε... Και δεν έχουμε καν αρχίσει. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Σκούπα σε μπάτσους και αφεντικά...».
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν εισβάλει με τον ίδιο τρόπο τον περασμένο Νοέμβριο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η χτεσινή εισβολή εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τον εισαγγελέα.
Οπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός, εντοπίστηκαν τα ίχνη των «χάκερς», αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, γιατί δεν καλύπτονται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

8 σχόλια:

  1. Καλα οταν "δεν μπορούν να προχωρήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, γιατί δεν καλύπτονται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο" στην περιπτωση των χακερς,πως νομιζουν οτι θα τα βαλουν με απλους bloggers??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΥΠΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ.ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΛΠ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ.
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ..
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egine sto Press-gr th mera pou anevasan,gia liges wres,to "video zaxopoulou".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια, οι αλλοδαποί γιατί έχουν κατασκηνώσει στην παραλία της Πάτρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share