Ομαδικό πυρ των διεθνών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Ομαδικό πυρ των διεθνών ΜΜΕ κατά της Ελλάδας για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου.

«Η υπόθεση Ζαχόπουλου άρχισε ως ένα ακόμα κοινότοπο, αν και γαργαλιστικό σκάνδαλο, το οποίο πάγωσε όλες τις μεταρρυθμίσεις, έσπρωξε την κυβέρνηση πιο κοντά στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών και ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία», αναφέρεται σε ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters που αναδημοσιεύθηκε χτες από έγκυρα διεθνή ΜΜΕ..
Όπως οι New York Times: «Ολα τα δεινά της σύγχρονης Ελλάδας, ο νεποτισμός, η διαφθορά πολιτικών και δημοσιογράφων, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στους εργασιακούς χώρους και η απουσία προοπτικής για τους νέους πτυχιούχους είναι οι παράμετροι που έρχονται στο προσκήνιο», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι «παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή να καταπολεμήσει τη διαφθορά, η Ελλάδα από την 49η θέση που κατείχε στον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια το 2004 έχει υποχωρήσει στην 56η θέση, κάτω από την Ιορδανία, την Κόστα Ρίκα και την Μποτσουάνα».
Προσδίδοντας έμφαση στις πολιτικές πτυχές της υπόθεσης η ανταποκρίτρια της New York Times (αλλά και του Cnn)Ανθή Καρασάββα υπογραμμίζει ότι «η Δικαιοσύνη ερευνά καταγγελίες για διασπάθιση χρημάτων των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον Χρήστο Ζαχόπουλο και για παράνομες άδειες οικοδόμησης σε χώρους με αρχαιολογικούς θησαυρούς».
Σε δημοσίευμα της Daily Telegraph επισημαίνεται ότι «η υπόθεση πλήττει ευθέως τον πρωθυπουργό, καθόσον ο Ζαχόπουλος ήταν προσωπικός του φίλος και ο ίδιος κατείχε και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Πολιτισμού κατά τη διετία 2004 – 2006».
Ανάλογου περιεχομένου και ύφους είναι και τα άρθρα που φιλοξένησαν οι γαλλικές εφημερίδες Le monde και Le figaro.
Σε περιγραφές της εικόνας που προβάλλουν τα ελληνικά ΜΜΕ περιορίζονται τα δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων Il Sole 24 Ore και Corriere della sera, αλλά και του περιοδικού Panorama, οι συντάκτες των οποίων αποφεύγουν τα προσωπικά σχόλια.
Στον αντίποδα, ο John Carr, ανταποκριτής της The Times, υπογραμμίζει ότι «αυτό που ξεκίνησε ως ροζ σκάνδαλο, μετά από δυο απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για εκβιασμούς, διαφθορά και παράνομες άδειες οικοδόμησης σε αρχαιολογικούς χώρους, πλήττει το κύρος του υπουργείου Πολιτισμού».
Πιο δηκτική η ανταποκρίτρια της La liebre Belgique Αγγελική Κουρούνη σημειώνει ότι «η Μελίνα Μερκούρη είχε πει ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Από τις 20 Δεκεμβρίου είναι βιομηχανία σκανδάλων».
Μακράν πιο επιθετικά είναι τα σχόλια των γερμανικών ΜΜΕ..
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αφού αναφέρεται στις καταγγελίες για χορήγηση αδειών οικοδομής σε αρχαιολογικούς χώρους από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, επισημαίνει σαρκαστικά ότι ο κύριος αυτός «εμφανιζόταν ως κήρυκας της δημόσιας ηθικής και ζητούσε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».
Το πιο επιθετικό πάντως σχόλιο είναι της Ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle... Ο συντάκτης του σημειώνει ότι:
«όσο χειμαρρώδεις είναι οι Ελληνες όταν πρόκειται να υπενθυμίσουν στους άλλους το αρχαίον κλέος τόσο ανεπαρκείς είναι στην προστασία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς»..

10 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΝΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΙ!ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΝΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΙ!ΖΗΤΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ροκαμπιλάς σε ρόλο "λαγού"!..

    Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές με τους οποίους πίναμε καφέ το πρωί στη Βαλαωρίτου, εξέφραζαν την εκτίμηση οτι ο ροκαμπιλάς Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι παρά ο "λαγός" στη προσπάθεια των νταβατζήδων ν αλλάξουν τα φώτα στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας που έχει τα χρόνια του Χριστού προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στον Παπανδρέου, την Παπαρήγα αλλά και τον Καραμανλή που έτσι κι αλλιώς πάει για σύνταξη. Οι νταβατζήδες με την περίπτωση του Αλέξη Κοσμοπόλιταν, θέλουν να αποδείξουν οτι τους είναι σχετικά εύκολο να κατασκευάσουν εναν νέο ηγέτη και για τα κόμματα εξουσίας. Αλλωστε τέτοια πειράματα έχουν γίνει ήδη -με αμερικάνικο δάχτυλο- σε πολλές απο τις γειτονικές μας χώρες της ευρύτερης περιοχής των βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολογία Καταγγελία Ζαχοπούλου

    TO WHOM IT MAY CONCERN


    «Η ηθική κοινωνία, η κοινωνία των αγγέλων εκμεταλλεύτηκε ένα η θ ι κ ό μου παράπτωμα, βρίσκοντας την κατάλληλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποδοχή. (: π ο λ ι τ ι κ ό έγκλημα, μιας εξ αρχής, σύμφωνα με το θύμα! Διότι, είναι σαν να λέει: «Το “ηθικό παράπτωμα μου”, έστω και σε dvd, είναι προσωπικό δεδομένο (επικοινωνιακά- ΤΥΠΟΣ), άρα, δεν δικαιο-λογέται (νομικά- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ) ούτε αιτιο-λογείται (νομοθετικά- ΒΟΥΛΗ) η“πολιτική αποδοχή” του, εκ μέρους του Μαξίμου (εκτελεστικά- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), οπότε, δεν έπρεπε να με παραιτήσετε, για να το παίξετε τίμιοι στα μάτια της υποκριτικής, όπως κι εσείς, Κοινωνίας. Τι έκανα εγώ, που δεν το κάνετε εσείς;».
    Έπεσα βορά στο στόμα των λεόντων, (: α-πο-κλεί-ε-ται η Τσέκου, ο Κουτελίδας κι ο Σπίνος να είναι «οι λέοντες». Όμως, τα ΜΜΕ, ο Τύπος, τα Κόμματα, το Κεφάλαιο, - μεμονομένα, συνδιασμένα ή συνολικά- , ταιριάζουν «ταμάμ»). Ένα η θ ι κ ό παράπτωμά μου, έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό, (: dvd. [+ τι ;?;]) . Μου ζήτησαν χρήματα και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω. Μου έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. (: Ώς εδώ, ο εκβιασμός είναι αποκλειστικά ποινικός. Μάλιστα, λέει ότι δεν είχαν πετύχει τον στόχο τους οι εκβιαστές κι αυτό α π ο δ ε ι κ ν ύ ε τ α ι με το ότι ο λογαριασμός που του έδωσαν για να καταθέσει τα χρήματα, δεν πιστώθηκε, π-ο-τ-έ, από τον ίδιο).
    Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ώτα (: εδώ, ο εκβιασμός γίνεται «πολιτικός») προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός. (: Προσοχή! Τα «ευήκοα πολιτικά ώτα» (= Μαξίμου/Πρωθυπουργός/Κυβέρνηση) συνεργάστηκαν με τους ποινικούς εκβιαστές και, ΑΡΑ, ήταν συναυτουργοί και συνένοχοι, αφού: φρόντισαν και συνέβαλαν «να γίνει πιο εύπεπτος ο ηθικός εκβιασμός»!). Αρκεί ένα λάθος άραγε στην τέλεια κοινωνία μας για να σπιλώσουμε, να διαγράψουμε μια ζωή; (: Εξαρτάται από το λάθος! Η δε «κοινωνία μας» δεν είναι «τέλεια», γιατί υπήρξαν και υπάρχουν επίορκοι, ανέντιμοι και δειλοί «Ζαχόπουλοι» = πολίτες, πολιτικοί, κυβερνόντες, που επικαλούνται το υπαρκτοχριστιανικό «ο μη αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», μετατοπίζοντας …παπα-τζήδικα την Ευθύνη, από το φυσικό πεδίο της Πολιτικής, στο «μεταφυσικό» της Θρησκείας. Ανέκαθεν, ίδιον γνώρισμα αυτό, της λειτουργίας του Δεσποτισμού της Ανατολής, ή «Ελέω Θεού- Θεών» Θεοκρατίας, μία από τις οποίες ήταν κι η Ιουδαϊκή, την οποία ενστερνίσθηκαν οι Ευρωπαίοι- Δυτικοί, όταν κατασπάραξαν τον έλληνα Λόγο- Πολιτισμό και με την βαρβαρική σπάθα τους επέβαλαν στον Κόσμο το θρησκευτικο/πολιτικό δόγμα του «Υπαρκτού Χριστιανισμού», ή «Δικτατορίας των Βλακών, ή Κουτοπόνηρων»…)

    Θέλετε αίμα;
    Θέλετε κρέας στην αρένα;
    Θα το έχετε.

    Θέλω να καταγγείλω τη στημένη εντιμότητα (: οι περί ηθικής ρητορικές κορώνες του Πρωθυπουργού και, κατ’ επέκτασιν, της ΝΔ, του Πολιτικού Συστήματος και της καρα-βολεμενο-πουτσο-μουνο-δονητο-χαρμπουργκερο-χορτασμενο-μαλακισμένης Κοινωνίας των εν τηλεοπτική αφασία διατελούντων Νοικοκυραίων,) και να βάλω τέρμα σε ασύδοτα φαινόμενα
    ν ε ο φ α σ ι σ μ ο ύ. (: Τεράστια μπηχτή, με το ίδιο του το αίμα βουλοκέρι έμπρακτης κατακόκκινης σφραγίδας αυθεντικότητας των λεγομένων του, κι όχι «να ’χαμε, να λέγαμε και γόπες να φουμέρναμε», ή ανεύθυνα λαμόγια λόγια λογίων! Χωράει όλο το πολιτικό Σύστημα, από «Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι»/Ευαγγελιστές/ Φιλοσιωνιστές Neocon τού Λευκού Οίκου και την εδώ αντιπροσωπεία τους, μέχρι δογματικούς Νεοορθόδοξους του Περισσού και της «Άρδην» Κορυφιστικής Κανελλιστικής Επανίδρυσής του. Προσοχή! Κρίσιμη πληροφορία, ή Crucial Data, ή …CD: Αυτός, ο αντιπαθής, φυσιογνωμικά, ο προδότης, ηθικά, ο σφετεριστής, κοινωνικά, ο εκμεταλλευτής, φεμινιστικά, ο λαθρεπιβάτης, κομματικά, ο απόβλητος, πολιτικά, ο βδελυρός, πολιτισμικά, ο αναξιοπρεπής, φιλικά, και ο φαύλος, διαχειριστικά, Γενικός Γραμματέας, γίνεται, ξαφνικά, ο Κύριος Χρίστος Ζαχόπουλος, και αποφασίζει να θυσιάσει την ζωή του, - κάτι σαν καμικάζι αυτοκτονίας -, έχοντας τριπλό στόχο: α) Να εξιλεωθεί, απέναντι σε θεούς και ανθρώπους, με την αυτο-κατα-Δίκη του σε θάνατο, β) Να εκδικηθεί, παρασύροντας σε πολιτικό θάνατο τους πρώην ιδεολογικούς φίλους του και, -κυρίως!-, τον άμεσο υπεύθυνο της απόσυρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το «ν’ ανοίξει η γη να με καταπιεί, καλύτερα!», (: εδώ στοιχειοθετείται το κακούργημα του Πολιτικού εκβιασμού: «Παραιτήσου, γιατί, “θα ’χουμε άλλα”», και γ) Να προσφέρει υπηρεσία στην πατρίδα του, μέσω της Πολιτικής συζήτησης που θα άνοιγε αυτή η σε βαθμό κακουργήματος κατά του Μαξίμου κατηγορία της Eκβίασης, έτσι όπως αυτή συνάγεται απ’ αυτήν εδώ την τελευταία πρόταση. «Τα ασύδοτα φαινόμενα νεοφασισμού», βέβαια, ή έλκουν την καταγωγή τους από το Μαξίμου, (κακούργημα), ή συγκαλύπτονται από αυτό (κακούργημα, επίσης), ή, στην καλύτερη εκδοχή, είναι ανίκανο (αμέλεια, όχι δόλος: πλημμέλημα) να τα χαλιναγωγήσει. Σε κάθε περίπτωση, ο «Νεοφασισμός», ο οποίος, εγγράφως και ξεκάθαρα, δηλώνεται από το θύμα ως ο εκβιαστής του, αφορά την Πολιτική. ΑΡΑ: το έγκλημα, εκτός από ποινικό, είναι και πολιτικό.

    Ζητώ συγνώμη
    από όσους με αγάπησαν και με στήριξαν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ZAXOPOYLE,
    ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ..
    ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ..
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το κείμενο σου Greece-Salonika στην εκπομπή του ΣΚΑΙ.Συμφωνώ 100% μ'αυτά που γράψατε.

    Ελένη,Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι μεγάλο λαμόγιο.
    Γλείφει ΟΡΙΣΜΕΝΑ αφεντικά και κτυπά τους αντιπάλους τους ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ.

    Χτυπά πολιτικούς πότε από το ΠΑΣΟΚ, πότε από τη ΝΔ, για τα μάτια του κοσμάκη, ανάλογα με τη συγκυρία, ΣΥΝΉΘΩΣ με μεγαλοποιημένα παραπτώματα που, όμως, εγείρουν τη δημόσια κατακραυγή ύστερα από την τηλε-δίκη του κ. Μ.

    Ο συμπέθερος του Μητσοτάκη, που έκανε γάμο τόσο χλιδάτο στη Χαλκιδική, όσο και ο Ακης, που κατηγορούσε, εις Παρισίους.

    MAKHS + ΘEMOS = ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΕΕ.
    (ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ Δ' ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑ ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΦΑΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό, οι Γερμανοί έχουν απόλυτο δίκιο.
    Και δεν χρειαζόταν το σκάνδαλο με τον Ζαχόπουλο για να αποκαλυφθεί ότι δεν προσέχουμε και τόσο την πολιτιστική μας κληρονομιά.Φτάνει μόνο να αναλογιστούμε την -σχεδόν- καμμένη Ολυμπία μετά τον εφιάλτη του καλοκαιριού...Το ότι χτίζουν πάνω στα αρχαία είναι παλιό, πολύ παλιό..Αρκεί μια βόλτα στην Ναβαρίνου...που είναι το υπόλοιπο ανάκτορο?Απλό, κάτω από τις πολυκατοικίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καταστροφές που έχουμε κάνει οι νεο- Έλληνες στα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, είναι μεγαλύτερη απ' όσες έκαναν οι ξένοι κατακτητές τα 1967 χρόνια σκλαβιάς, (146 π.Χ. - 1821). Όχι Κίνηση για την Επιστροφή των Μαρμάρων δεν πρέπει να υποστηρίζουμε, αλλά έκκληση στους πολιτισμένους λαούς της Γης πρέπει να κάνουμε, να αναλάβουν την προστασία αυτών που υπάρχουν εδώ, ΑΝ είμαστε υπεύθυα άτομα- πολίτες. Σας ρωτάω: Είστε σίγουροι ότι τα αρχαία της Ακρόπολης μεταφέρθηκαν στο Μουσείο και δεν έχουν "καβατζαριστεί" για να φυγαδευθούν προς συλλέκτες; Ξέρετε πόσο έκαναν κάτι 3 - 4 πίνακες του Πικάσο και του Βαν Γκογκ που κλάπηκαν προχθές; 200 τόσα εκ. ευρώ. Πόσο να κάνουν, λοιπόν, τα γλυπτά του "Χρυσού Αιώνα" του Περικλέους -και της όλης Ανθρωπότητας; Εδώ ο Μητσοτάκης έκανε εξαγωγή αρχαίων στην Γερμανία για μερικά εκατομμύρια, θα αφήσουν οι μπουχεσο-σκατοσμπρώχτες τα δις των δις να τους φύγουν απ' τα χέρια; "Δις ...is not a problem", γι' αυτούς. Τα ομοιώματα μείνανε στο μουσείο, αδέρφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share