Νέα εισαγγελική έρευνα για"τυχόν ατασθαλείες"του Υπ.Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Νέα εισαγγελική έρευνα για"τυχόν ατασθαλείες"του Υπ.Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται καταγγελία ιδιώτη σχετικά με τη μεταβίβαση του πρώην εργοστασίου της ΥΦΑΝΕΤ (στη Θεσσαλονίκη) από την Εθνική Τράπεζα στο υπουργείο Πολιτισμού, το Δεκέμβριο του 2006.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης, έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διερευνήσει την βασιμότητα της καταγγελίας έτσι ώστε να διαπιστώσει αν τελέστηκε ή όχι αξιόποινη πράξη.
Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι η Εθνική Τράπεζα είχε στην κυριότητά της το εν λόγω ακίνητο (φώτο), το οποίο συμφώνησε να πουλήσει στο υπουργείο Πολιτισμού για την ανέγερση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Όπως καταγγέλλεται, οι διαπραγματεύσεις της πώλησης είχαν ολοκληρωθεί με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν το 2004 και με αυτές τις αξίες είχε υπολογιστεί η αξία του ακινήτου και είχε ενταχθεί στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
«Κατά την ημέρα όμως της οριστικής μεταβίβασης οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είχαν αυξηθεί κατά περίπου 120% και οι φόροι μεταβίβασης και υπεραξίας θα έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Όμως η συμφωνία ήταν με τις παλιές», αναφέρει το περιεχόμενο της καταγγελίας. Όπως συνεχίζει, προέκυψε διαφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ στην αντικειμενική αξία του ακινήτου...
Στο σημείο αυτό συνεχίζει ο καταγγέλλων παρενέβη ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης να ισχύσουν οι παλιές, μικρότερες αντικειμενικές αξίες, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης καλείται να ερευνήσει αν υπήρξε μεγάλη απώλεια φόρου εισοδήματος..

4 σχόλια:

  1. ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό το κείμενο σου Greece-Salonika στην εκπομπή του ΣΚΑΙ.Συμφωνώ 100% μ'αυτά που γράψατε.

    Ελένη,Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕ-ΦΤΙ-ΛΑ,
    ΣΑ-ΠΙ-ΛΑ,
    Α-Η-ΔΙ-Α,

    ΠΟΛΛA ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΣΟ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share