Κόσοβο:Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ λίγες ώρες πριν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Κόσοβο:Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ λίγες ώρες πριν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας.

Tου "ανταποκριτή" μας,Χ.Π.



Οι δρόμοι της Πρίστινα,την τελευταία εβδομάδα,έχουν πραγματικά κατακλειστεί από αφίσες με τις οποίες οι Κοσοβάροι "ευχαριστούν" τους ευεργέτες τους..!





Δηλαδή:






Tις Η.Π.Α.,











τη Μεγάλη Βρετανία,











και την Ε.Ε..












Το "Grand Hotel" στο κέντρο της Πρίστινα αποτελεί την καρδιά της πολιτικής,οικονομικής,και κοινωνικής ζωής του Κοσόβου.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια δε θα διανοείτο κανείς να αναρτήσει τη σημαία των "φιλοσέρβων" Ελλήνων εκεί,καθώς αποτελούσε κόκκινο πανί για τους Αλβανούς του κρατιδίου.Με συστηματική δουλειά όμως και μεθοδικότητα τα τελευταία 2 χρόνια η ικανότατη,πραγματικά,ομάδα του γραφείου Ελληνικού συνδέσμου στην Πρίστινα,έχει καταφέρει να αντιστρέψει την εικόνα που επικρατούσε για τους Έλληνες (απλούς πολίτες αλλά και επιχειρηματίες)με αποτέλεσμα αυτή την ιστορική-για τους Αλβανούς- στιγμή να κυματίζει χωρίς κανένα πρόβλημα η γαλανόλευκη ανάμεσα στις σημαίες των κρατών -προστάτων του Κοσόβου.To πως αισθάνονται γι'αυτό οι Σέρβοι,είναι μια άλλη ιστορία..



Τα πανηγύρια χιλιάδων Αλβανών αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Πρίστινα συνεχίζονται έν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης ενώ..









η Αμερικανική σημαία έχει την τιμητική της..







("κλικάρετε" τις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

30 σχόλια:

  1. Απίστευτη δουλειά κάνετε!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτη δουλειά κάνετε!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΕΛΕΙΤΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!ΦΟΒΕΡΗ ΣΚΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti na mas pei kai to kossovo..Pate kala re paidia???edw xionizei sthn athhna!!!
    NAI ALHTHEIA SAS LEW

    XIONIZEI STHN ATHHNA!!PEITE TO KAI STON ANTAPOKRITH STO KOSSOVO NA TO KSEREI.

    AYTO EINAI TO MEGALO THEMA THS ELLADAS..TO XIONI THS ATHHNAS MH XESW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ????

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ !!!!


    Α !! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΗΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ
    ΚΑΙ

    ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάς είναι η πλέον αντιαμερικανική χώρα του κόσμου, -ίσως, μετά την …Παλαιστίνη. Η Αλβανία είναι η πλέον φιλοαμερικανική χώρα του κόσμου, χωρίς κανένα “ίσως”. Στα γήπεδα και τις διαδηλώσεις τους ανεμίζουν την …αστερόεσσα και τα πανό τους γράφουν “USA = United States of …Albania”. Θυμάστε την ενθουσιώδη έκπληξη του “Θάμνου”, τότε που έβαλε στην τσέπη το …ρολόι του και πνίγηκε στις αγκαλιές και τα φιλιά τους; Οι δυο αυτές χώρες συνορεύουν…

    Ερώτησις κρίσεως: ΑΝ διαμορφώνατε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, θα υποστηρίζατε ή όχι την δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, η οποία περιλαμβάνει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπως και αρκετά νησιά;

    ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

    ΥΓ1. Πριν πέντε χρόνια, κάτι φιλαράκια από τον Κολωνό, λαϊκά παιδιά που δουλεύουν από τα 14, μου είπαν, σε μια συζήτηση περί Αλβανών: “Φίλε, μας πήρανε την Αθήνα και ΔΕΝ ΡΙΞΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ”! Αυτοί ξέρουν, γιά! Έγιναν, προ πολλού, μειονότητα στην αμιγώς ελληνική, πριν λίγα χρόνια, γειτονιά τους.
    ΥΓ2. Το 1809, (αν θυμάμαι καλά την χρονολογία), οι Τούρκοι νοίκιασαν αλβανικά μισθοφορικά αγήματα, για να επιβάλουν την τάξη στους Έλληνες της Πελοποννήσου που δεν πλήρωναν τους φόρους. Οι Αλβανοί επικράτησαν και επιδόθηκαν σε ληστρικές λεηλασίες μετά σφαγών, όχι μόνο κατά των Ελλήνων, αλλά και των …Τούρκων! Αποτέλεσμα; Οι Τούρκοι και οι Έλληνες …συνασπίστηκαν, πρόσκαιρα, για να διώξουν τους Αλβανούς!!!

    Ξέρετε καμιά διεύθυνση στην Σερβία, να μπούμε να δούμε τι γίνεται, ρε, παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δούμε τώρα με τα χιόνια και το κρύο απο αύριο τι θα κάνουν όταν αντίστοιχα και οι Σέρβοι του Κοσόβου τους κόψουν την τροφοδοσία (ρεύμα κ.α.). Είδη ενεργοποιήθηκαν τα οδοφράγματα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθίστε να δείτε τα μούτρα των Αλβανών σε λίγο, έχει ήδη ανακύψει θέμα ανεξαρτησίας της Β. Ηπείρου... ε ρε γλέντια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

    Δρυϊνουπόλεως , Πωγωνιανής & Κονίτσης

    Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ





    Εν Κονίτση τη 23η Ιανουαρίου 2008





    Ερίτιμον

    Κυρίαν Ντόραν Μπακογιάννη

    Υπουργόν Εξωτερικών

    Εις Αθήνας





    Ερίτιμος κυρία Υπουργός,



    Σας γράφω την παρούσαν επιστολήν πλήρης αγωνίας δια το παρόν και, προ παντός, το μέλλον της Βορείου Ηπείρου.

    Θα μου αντιτάξητε, ίσως, ότι τώρα προέχει το «Μακεδονικόν» και το «Κυπριακόν». Εν τούτοις, η απάντησις είναι απλή : Το «Μακεδονικόν» αριθμεί ιστορίαν ολίγων μόλις ετών, το δε «Κυπριακόν» - αν υπολογίσωμεν και την εξέγερσιν του 1931 - εβδομήκοντα επτά ετών. Το Βορειοηπειρωτικόν, όμως, είναι πολύ παλαιότερον ζήτημα και αρχίζει από το 1913 - 1914, με την αυθαίρετον ενσωμάτωσιν της Ελληνικωτάτης Βορείου Ηπείρου εις το νεοϊδρυθέν, τότε, κρατίδιον της Αλβανίας και τον εν συνεχεία λαμπρόν «Αυτονομιακόν Αγώνα» (17 Φεβρουαρίου 1914) ο οποίος κατέληξε με την συνυπογραφήν και εκ μέρους των Αλβανών του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας» (17 Μαΐου1914).

    · Εν πάση περιπτώσει, το Βορειοηπειρωτικόν ευρίσκεται εις δεινήν κρίσιν.

    · Οι Αλβανοί - όπως πρώτος και μόνος το είχεν επισημάνει ο μεγάλος και άγιος όντως Προκάτοχός μου αοίδιμος ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ - επιδιώκουν και μεθοδεύουν το «άδειασμα» της Βορείου Ηπείρου από τους γηγενείς κατοίκους της.

    · Η Αλβανία εξακολουθεί να υποστηρίζη με πείσμα, ότι μόνον τα 99 χωριά της Δροπόλεως απαρτίζουν την Βόρειον Ήπειρον.

    · Απογραφήν του Ελληνικού στοιχείου δεν κάμνει.

    · Τους Ελληνοβλάχους (που υπερβαίνουν τας 250.000) θεωρεί και χαρακτηρίζει Αλβανούς.

    · Θέτει συχνά - πυκνά θέμα επιστροφής των «Τσάμηδων» εις την Ελλάδα και αποδόσεως των περιουσιών των, εκείνων, δηλαδή, οι οποίοι κατά τα χρόνια της Ιταλικής και εν συνεχεία της Γερμανικής κατοχής εις την Θεσπρωτίαν «έθυσαν και απώλεσαν».

    · Παραχωρεί αυθαιρέτως την ακίνητον περιουσίαν (γην) των Βορειοηπειρωτών κυρίως εις Κοσσοβάρους, με προφανή σκοπόν να αλλοιώση την σύνθεσιν του πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου.

    · Πιθανώς υποκινεί, αλλά πάντως ανέχεται, την δράσιν αλβανικών συμμοριών, αι οποίαι λυμαίνονται κυρίως τον χώρον της Ελληνικής Μειονότητος.

    Τι πρώτον και τι δεύτερον να αναφέρω; Επί πάσι δε τούτοις και η ηγεσία μέσα, όπως πολλοί Βορειοηπειρώται υποστηρίζουν, είναι έρμαιον των παθών και της μικροκομματικής πολιτικής που ξεκινά, ατυχώς, από την Ελλάδα.



    Κυρία Υπουργός,

    Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι, και μάλιστα εν όψει των εξελίξεων περί το Κόσσοβον. Το Βορειοηπειρωτικόν εκκρεμεί ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών των Τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων (Η.Π.Α., Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας). Δεν πρέπει να τεθή ενώπιόν των ; Διατί αυτή η συνωμοσία (ας την είπω έτσι) της σιωπής ; Είσθε, σεις, διατεθειμένη να θέσετε «ταφόπετραν» εις το Εθνικόν Θέμα της Βορείου Ηπείρου ; Επιθυμείτε να προστεθή και η «γη του Πύρρου» εις τον μακρύν και μαύρον κατάλογον των «χαμένων πατρίδων»; Δεν δύναμαι και δεν θέλω να το πιστεύσω. Αν, παρά ταύτα, όμως, συνεχισθή η σημερινή, παράδοξος πράγματι, αδιαφορία, δηλώνω ότι μαζί με τον ΠΑ.ΣΥ.Β.Α, την Σ.Φ.Ε.Β.Α και όσους πονούν δια το Βορειοηπειρωτικόν, θα συνεχίσωμεν τον αγώνα, με πίστιν εις τον δίκαιον Θεόν και εις το αγωνιστικόν φρόνημα του Λαού μας. Εν αναμονή απαντήσεώς σας η κάποιας ενεργείας σας,



    Διατελώ



    Ευχέτης εν Χριστώ

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

    Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ



    Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Β.Α

    Πνευματικός καθοδηγητής Σ.Φ.Ε.Β.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα, όλα τα κανάλια είχαν πρώτο θέμα την …κακοκαιρία. Στην Αθήνα, τουλάχιστον, είναι μια συνηθισμένη για χειμώνα ημέρα. Πώς όλοι επέλεξαν να έχουν αυτό το θέμα; Μετά, σου πετάνε την ρετσινιά του “συνωμοσιολόγου”! Ποιο κανάλι είπε ότι είναι ο ρωσικός στόλος λίγα μίλια από την Κέρκυρα και ότι ο Πούτιν απειλεί θεούς και δαίμονες, αν κυρηχθεί η ανεξαρτησία του Κοσσόβου; Ποιος ανέφερε την είδηση του FactorX, (ANTI WEBLOG) ότι θα στείλουμε 50 στρατιώτες μας στο Κοσσυφοπέδιο -και ΚΑΤΑ των Σέρβων, στην ουσία;

    Αφιερωμένη η τελευταία πρόταση, γι' αυτά τα εγκομιαστικά που λέτε για την σημαία που κυμματίζει απρόσμενα στην Πρίστινα και σας γεμίζει υπερηφάνια. Εγώ δεν είμαι, πάντως, ΚΑΘΟΛΟΥ υπερήφανος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ



    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΤΕΘΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ



    ΑΠΟΚΛΕΣΙΤΙΚΟ



    Ερώτηση - βόμβα έθεσε στην καρδιά της Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ, μέσα στο ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο βετεράνος Έλληνας Δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου, προς τον Εκπρόσωπο Τύπου Τομ Κέϊσυ, κατά την τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, στις 11 Ιανουρίου 2008!



    Με αφορμή τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη σκανδαλώδη αμερικανική, μονομερή, υποστήριξη στην Ανεξαρτησία του ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και τη συνάντηση του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολα Μπερνς με τον αυτοαποκαλούμενο «Πρωθυπουργό του Κοσσόβου» Χατσίμ Θάτσι, ο Έλληνας Δημοσιογράφος έθεσε αιφνιδιαστική και καίρια ερώτηση για την παράλληλη και όμοια συμπεριφορά των ΗΠΑ και στη Βόρειο Ήπειρο:





    CASEY: Εντάξει, κ. Lambros. Είμαστε πίσω σε σας.



    ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο Κόσσοβο, κ. Casey. Σύμφωνα με τους New York Times και την International Herald Tribune, η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να αναγνωρίσει την παράνομη οντότητα Κοσσόβου αμέσως μετά από τις εκλογές στη Σερβία και αναρωτιέμαι γιατί, κάτω από ποια νομική βάση;



    CASEY: Κύριε Lambros, καταρχήν, η θέση των ΗΠΑ όσον αφορά το Κόσσοβο παραμένει σαφής και συνεπής. Το έχετε ακούσει από μας πριν. Πιστεύουμε ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 των Η.Ε, είναι ο καιρός να επιλυθεί το τελικό καθεστώς του Κοσσόβου. Αυτό για μας και για το ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της διεθνούς κοινότητας, σημαίνει την εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι και αυτό είναι εκείνο με το οποίο θα απασχολούμαστε για στις ερχόμενες ημέρες και τις εβδομάδες.



    ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια συνέχεια... Εάν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία θα εξέλεγαν τον δικό τους Πρωθυπουργό, όπως οι Κοσσοβάροι Αλβανοί στη Σερβία, αναρωτιέμαι, κύριε Casey, εάν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, με τον ίδιο εμφανή τρόπο, θα συνέχαιρε έναν τέτοιο Έλληνα Πρωθυπουργό (εν. της Βορείου Ηπείρου), όπως έκανε χθες για τον Χατσίμ Θάτσι (εν. του Κοσσόβου);



    CASEY: Ω, κύριε Lambros, τι άδικη ερώτηση! Κύριε Lambros, όπως ξέρετε και όπως ξέρει ο καθένας καλά, το Κόσσοβο είναι μια πολύ μοναδική κατάσταση και το καθεστώς του έχει ρυθμιστεί στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1244. Η τελική θέση του και αυτές οι τελικές διαπραγματεύσεις και διευθετήσεις, δεν είναι ένα προηγούμενο για οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Και όπως ξέρετε, αυτό είναι πολύ ένα συνεπές μέρος της αμερικανικής πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΟΣΣΟΒΟ»





    ΚΛΕΜΑΝΣΩ: Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Γαλλίας,

    σε άρθρο του με τίτλο

    «Η Επανάστασις εις Ήπειρον»,

    που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Ελεύθερος Άνθρωπος»

    Παρίσι, 3/3/1914, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα

    για την Ελληνική Επανάσταση της Βορείου Ηπείρου:



    «…Ιδού 350.000 Έλληνες αληθινοί, διανεμόμενοι εις χωρία, των οποίων και μόνον τα ονόματα δηλούν την καταγωγήν, κατόρθωσαν να κρατήσουν την εθνικότητά των εναντίον των Τούρκων και, ότε έφθασαν τα Ελληνικά στρατεύματα προς απελευθέρωσίν των εκ του Οθωμανικού ζυγού, τους είπον και τους επανέλαβον, ότι τώρα ήτο η οριστική αποκατάστασίς των με την πατρίδα…»!





    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ



    ΒΕΤΟ ΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ & Ε.Ε., ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενώ στο Κόσσοβο οι Αλβανοί απολάμβαναν επί Τίτο ευρεία αυτονομία τόσο στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό τομέα με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους, είχαν ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία εκπαίδευση, ακόμη και Πανεπιστημιακού επιπέδου, δικές τους εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και στα Όργανα Τάξης & Ασφάλειας (αν και περιορίστηκαν από τον Μιλόσεβιτς πολλά προνόμια και δικαιώματα), στη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο αντιθέτως ισχύουν ακόμη τα εξής τραγελαφικά και ετεροβαρή σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι Κοσσοβάροι:



    1) Δεν έχει γίνει ακόμη μετά από 16 χρόνια «Δημοκρατίας» επίσημη και ουσιαστική Απογραφή που θα επέτρεπε τη συστηματική καταγραφή των Βορειοηπειρωτών (ελληνοφώνων, αλβανοφώνων και βλαχοφώνων)

    2) Οι Αλβανοί στηριγμένοι σε φασιστικούς Χοτζικούς νόμους αναγνωρίζουν ως μειονότητα (και πάλι όχι με πλήρη δικαιώματα όπως προβλέπονται από τη ΔΑΣΕ και τον ΟΗΕ) μόνο 99 χωριά σε 3 Νομούς της Βορείου Ηπείρου. Όλες οι άλλες περιοχές (ενδεικτικά οι πόλεις Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρρα, Πρεμετή, Λεσκοβίκι, Άγιοι Σαράντα…) δεν αναγνωρίζονται, με συνέπεια να μην δικαιούνται τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν τη γλώσσα και την ιστορία της πατρίδας τους, ενώ επί Χότζα δεν επιτρέπονταν ούτε η ομιλία στα ελληνικά1 Χαρακτηριστική είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των Αλβανών για άνοιγμα Ελληνικού Σχολείου στη Χειμάρρα, ενώ στην Κορυτσά δόθηκε η άδεια, αλλά με καθεστώς ιδιωτικού σχολείου, για να μη θεωρηθεί ως αναγνώριση ύπαρξης Ελλήνων στην περιοχή!

    3) Αλλά και στον τομέα του Πολιτισμού οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βλέπουν καθημερινά τα αρχαιολογικά μνημεία τους (Βουθρωτό, Απολλωνία, Αντιγόνεια…) τεκμήρια μιας τρισχιλιόχρονης λαμπρής ιστορίας, είτε να αφήνονται στην τύχη τους και να ρημάζουν είτε να τα οικειοποιούνται οι Αλβανοί ως δικά τους καταστρέφοντας τις ελληνικές επιγραφές!

    4) Στον Εκκλησιαστικό τομέα, βεβαίως υπάρχει η Αλβανική Εκκλησία, αλλά ακόμη δεν της έχει αποδοθεί πλήρως η περιουσία της, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υπάρχουν διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές σε Εκκλησάκια και Ναούς κυρίως στον χώρο τη ελληνικής μειονότητας.

    5) Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το θέμα των περιουσιών των ελληνικών χωριών που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο έλεος των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών ή στη βουλιμία του κάθε τοπικού παράγοντα που τα εποφθαλμιά. Χωρίς τις περιουσίες τους τα ελληνικά χωριά στραγγαλίζονται οικονομικά και αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους (μαζί με την έλλειψη ασφαλούς και υγιούς πλαισίου για επιχειρηματική δραστηριότητα και την απουσία ελληνικής παιδείας για τα παιδιά τους) που οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ελλάδα. Οι σύλλογοι των Βορειοηπειρωτών καταγγέλλουν συνεχώς υφαρπαγή και καταπάτηση των ελληνικών περιουσιών στη Β. Ήπειρο ενώ ακόμη και σε δύο περιπτώσεις που τα δικαστήρια έχουν τελεσιδικήσει υπέρ των Ελλήνων οι αποφάσεις δεν έγιναν σεβαστές και οι περιουσίες δεν τους επιστράφηκαν. Την ίδια στιγμή δεκάδες δικαστικές αποφάσεις επιδικάζουν την παραχώρηση τεραστίων ελληνικών εκτάσεων σε Αλβανούς!!! Η ΓΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΠΑΣΣΕΤΑΙ!!! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αρπαγής 8.500 στρεμμάτων (!!!) στην περιοχή Πόρτο Παλέρμο της Χειμάρρας από 150 Χειμαρριώτικες οικογένειες, για να γίνει «επένδυση Αυστριακής Τουριστικής Εταιρείας»… Παρόμοια και στο χωριό Δρυμάδες της Βορείου Ηπείρου, όπου αρπάσσονται 400 στέμματα από τους ιδιοκτήτες Βορειοηπειρώτες και δίνονται σε ιδιωτική εταιρία…

    6) Με την έκρηξη του Κοσσυφοπεδίου, το Αλβανικό Κράτος, μετακίνησε βόρειους Αλβανικούς πληθυσμός στον ελληνικό νότο, δίδοντάς τους τις περιουσίες και τη γη της Βορείου Ηπείρου, στα πλαίσια της σταθερής επιδίωξης των Τιράνων για σβήσιμο της Ελληνικής Εθνικής γηγενούς Κοινότητας! Έτσι δόθηκε ελληνική γη σε κουβαλητούς στη Δρόπολη και το Βούρκο και ελληνικές ιδιοκτησίες σε Άγιους Σαράντα και Δέλβινο!

    7) Στις Εκλογές σημειώνεται απίστευτη αυθαιρεσία, νοθεία και τρομοκρατία με εμπλοκή Δικαστικών Αντιπροσώπων, Εφορευτικών Επιτροπών, Αστυνομίας ακόμη και Εφορίας, ώστε να πιεστούν ακόμη και οι ισχνές ελληνικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την Αλβανική εξουσία-ασυδοσία…Π.χ. πριν λίγες ημέρες (7-12-2007) σε τοπικές εκλογές για εκλογή Δημογέροντα στο παραλιακό χωριό Κηπαρό Χειμάρρας, ξυλοκοπήθηκε Βορειοηπειρώτης όταν έλεγξε δύο μέλη της σταλμένης Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία προσπάθησε παράνομα να κάνει τις Εκλογές δύο ώρες νωρίτερα από τη νόμιμη ώρα, ώστε να «εκλεγεί» Αλβανός Δημογέροντας!

    8) Οι Αλβανοί ετοιμάζουν ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ στον Αυλώνα, με κίνδυνο να μετατρέψουν τη Β. Ηπείρου σε τάφο «ραδιενέργειας» και πυρηνικών «αποβλήτων», με διαρκή απειλή και για τον τουρισμό της Κέρκυρας και του Βορείου Ιονίου, καθώς και για το οικοσύστημα της γειτνιάζουσας ελεύθερης Ηπειρωτικής ελλαδικής περιοχής.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις 11-9-2001 ξεκίνησε ο Εμφύλιος του Μονοθεϊσμού, όπως τον λέμε ΕΜΕΙΣ (Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας), ή Πόλεμος κατά της ...Τρομοκρατίας, όπως τον λένε οι Δυτικοί. Αυτός ο πόλεμος έρχεται, τώρα, και στην Ευρώπη, μέσω των Βαλκανίων, που έχουν και Χριστιανούς και Μουσουλμάνους...


    Α΄ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ

    Στις μέρες μας βιώνουμε και τον Α΄ Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού. Οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες αλληλο-σπαράζονται! Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αλληλο-εξοντώνονται: η οικονομική ισχύς ( Εβραίοι ), η στρατιωτική ισχύς ( ΗΠΑ, ΕΕ ) κι η ενεργειακή ισχύς (Άραβες) του πλανήτη, στράφηκαν εναντίον αλλήλων για την τελική επικράτηση. Ώς τώρα, συνεργάζονταν: οι Εβραίοι έβαζαν τα κεφάλαια, οι Άραβες – Μουσουλμάνοι την πρώτη ύλη, το πετρέλαιο, και οι Δυτικοί – Χριστιανοί την ασφάλεια (Security) της διακίνησης.

    Το πετρέλαιο, είναι η βάση κι η «κινητήριος δύναμις» του Δυτικού Κόσμου- Πολιτισμού, σήμερα. Το πετρέλαιο το έχουν οι Άραβες. Άρα: ο Δυτικός Πολιτισμός- Κόσμος εξαρτάται από τους Άραβες! Αντιθέτως, οι Άραβες δεν εξαρτώνται στο να επιβιώσουν από τους Δυτικούς. Οι Εβραίοι, ανήκοντες στον Δυτικό Κόσμο, εξαρτώνται από την επιβίωσή του. Γι’ αυτό, Εβραίοι και Χριστιανοί είναι σύμμαχοι εναντίον των Αράβων. As simple, as that!

    Το πετρέλαιο πωλείται σε δολάρια. Κάθε χώρα, όταν θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, αγοράζει πρώτα δολάρια από την Αμερική. Τα δολάρια που εισπράττουν οι Άραβες, υποχρεώνονται να τα κάνουν ομόλογα στο χρηματιστήριο της Wall Street, κατά 90%. Απ’ το 1969, μάλιστα, δεν υφίσταται «ρήτρα χρυσού» για το δολάριο, όπως ισχύει με
    ό λ α τ’ άλλα νομίσματα! Έτσι, οι Αμερικανοί, όταν χρειάζονται πετρέλαιο, μπορούν να «κόβουν» δολάρια χωρίς αντίκρισμα. Αποτέλεσμα: η αμερικάνικη Οικονομία είναι «φούσκα». Κάποτε θα σκάσει! Είναι, απλώς, θέμα χρόνου!..

    Οι Άραβες, πλουτίζοντας λόγω της αντικατάστασης του κάρβουνου από το πετρέλαιο σαν πρώτη ύλη Ενέργειας του 20ο αι., άρχισαν να συναναστρέφονται πλατιά και στενά με τους Δυτικούς, ν’ ακολουθούν δυτικά κοινωνικά πρότυπα και, - όπως ο Mohamed bin Landen {ορθογραφία}, κολλητός τού Βασιλιά- ιδιοκτήτη (!;!) της Σαουδικής Αραβίας -, να στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν στα Harvard και τα London School of Economics. Εκεί, έμαθαν καλά το μάθημά τους περί τα του Δυτικού Κόσμου οικονομικά και κατάλαβαν ότι η «φούσκα» σαν σκάσει, θα τους πάρει μαζί της κι ας μην έφταιγαν σε τίποτα! Έτσι, ή έπρεπε να σιγοντάρουν και να στηρίξουν κι οι ίδιοι την Wall Street και το δολάριο, ή θα έπρεπε να έρθουν σε ρήξη με τους «WASP» = “White Anglo Saxon Protestants”, δηλαδή, τους Αμερικανούς και τους πνευματικούς «προστάτες» τους, Βρεττανούς.

    Με τους WASP κι όχι όλους τους Δυτικούς, γιατί, οι Δυτικοί, φαινομενικά μόνο είναι ενωμένοι. Διότι, εκεί που επιμετρούνται όλα τα του υλικού επιπέδου, δηλαδή, στο χρήμα, οι Δυτικοί δεν είναι ενωμένοι! Η Μ. Βρεττανία δεν έχει σαν νόμισμα το ευρώ! Έτσι, ακολουθεί οικονομική Πολιτική ΗΠΑ κι όχι ΕΕ... Η δε, επίσης, ανεξάρτητη νομισματικά, αλλά, και ενεργειακά, Ρωσία, «το παίζει σε διπλό ταμπλώ». και σ’ αυτό το ζήτημα, όπως και στο να συμμετέχει, μεν, στον «Πόλεμο κατά της ‘Τρομοκρατίας’», λόγω Τσετσένων, να μην στέλνει, όμως, και στρατεύματα. Πρώτη αυτή, πάντως, «την έπεσε» στους Ισλαμιστές- Μουσουλμάνους, πολύ πριν την 11-9-2001, το 1978, στο μακράν πολεμικότερο κι …ανυποταχτότερο έθνος της Ασίας, τους Βακτριανούς- Αφγανούς, της Αλεξαντρ- Ισκανταρ- Κανταχάρ, (: το μόνο έθνος της Ασίας και της Ευρώπης που, ακόμα κι Αυτός!, ο Μέγιστος των Μεγάλων-, απέφυγε να πολεμήσει και πέρασε από την χώρα τους κατόπιν συν-εν-νόησης και αδελφοποίησης!). Η Ρωσία είναι, -για την ώρα, τουλάχιστον-, αφερέγγυα γεωπολιτικά και δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, αφού, μια Μαφία πρώην μυστικών υπηρεσιών κυβερνά την χώρα.

    Τώρα, το πόσο σημαντικό ζήτημα είναι το νόμισμα στα του πετρελαίου και, κατά συνέπειαν, στην παγκόσμια Οικονομία, φαίνεται απ’ το ότι ο Σαντάμ (: Αλλάχ, σχωρέσ’ τον, πια!) είχε αντικαταστήσει το δολάριο με το ευρώ, ο δε Τσάβες της Βενεζουέλας, τον οποίο έχουν οι Αμερικανοί -και όχι μόνο!- «στην μπούκα», άρχισε να ζητάει κι αυτός, πλέον, 50% ευρώ – δολάρια. Έτσι, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, ή δολάριο και στερλίνα, αντιμάχονται, -στην ουσία-, το ευρώ και την ΕΕ, το δε Ιράκ είναι η σκακιέρα και οι πετρελαιοπηγές τα πιόνια. Οι καημένοι οι Άραβες, απλώς, προσπαθούν να μην μείνουν με τα ...«χαρτιά» στο χέρι και τις πετρελαιοπηγές σε ...ξένα χέρια!..



    «Γιατί είναι γραμμένο: «Και είσαι το ποίμνιό μου,
    το ποίμνιο του κοπαδιού μου, είναι άνθρωποι», (Αριθμοί, ιθ΄ 14),
    μ ό ν ο ν εσείς- οι Εβραίοι σχεδιαστήκατε άνθρωποι»,
    ΤΑΛΜΟΥΔ, Βαβα Μεzi’α, 114β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλβανικές σημαίες βλέπω, πού είναι η καινούρια σημαία του Κοσόβου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. h kaonourgia eipan pws tha th vgaloun shmera to apogeuma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ,ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΜΗ,ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΤΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ" ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ,ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ.
    Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΠΛΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?
    ΗΜΟΥΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ.ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ,ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΜΗ,ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΤΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ" ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ,ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ.
    Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΠΛΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?
    ΗΜΟΥΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ.ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καθίστε να δείτε τα μούτρα των Αλβανών σε λίγο, έχει ήδη ανακύψει θέμα ανεξαρτησίας της Β. Ηπείρου... ε ρε γλέντια !!!!!
    -----------------------------------
    Αμήν! Δικά μας εδάφη είναι. Δεν μας τα έδωσαν οι Ιταλοί πριν 60 χρόνια, καιρός να τα πάρουμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. TIN DEKAETIA TOU 70 SE AFTA TA MERI PIGENAN APO ELLADA EPISKEPSI I KAI GIA TOURISMO KAI ANTALASAN MIA PLASTIKI SAKOULA POU EGRAFE PANTELONI LEE KAI EPERNAN PISW XRIMATA I KAI ALLA AGATHA
    SE AFTI TIN KATASTASI TOUS EIXANE I IGESIATOUS
    KAI SE TETIA KATASTASI EIXANE KAI TOUS EDW I DIKIMAS IGESIA
    TOUS EIXANE PSISI OTI EINAI KATI PARAPANW
    EKEI TWRA EXOUN ONIRO NA FTIAXOUN KRATOS ITE NA LEGETE KOSOBO I KAI MAK...... DEN PAI TO XERI MOU NA TO GRAPSI
    PISTEBW OTI OLA AFTA GINONTE GIA TA SIMFERONTA GIA TA $$$$
    AN OI SKOPIANOI EINAI MAKEDONES GIATI DEN KANOUN AGONA NA GINOUN KOMATI TIS ELADOS
    THELOUN DLD EXOUSIA THELOUN NA EXOUN KIBERNISI DIKI TOUS
    AS GELASW
    BLEPOUME KAI TOUS DIKOUSMAS
    OLA GIA TA XRIMATA GINONTE TA PANTA
    TWRA AN THELIS NA ANTIDRASIS?
    EINAI I AGAPI I IRINI EINAI I FILIA EINAI I SIMPARASTASI EINAI OLA TA OMORFA PRAGMATA POU MPOROUME NA KANOUME GIA TON DIPLANO MAS
    AN DEN TA EXOUME AFTA ITE ELINES ITE SKOPIANOI ITE KOSOBAROI ITE ALBANOI KATHE DEKAEIA THA FTIAXNOUNE KAI ENA KRATIDIO GIA NA MPOROUNE NA IKONOMANE KAI NA MAS EXOUNE EMAS PANTA STI KSEFTILA TIS ZWIS
    PISTEBW OTI OI LAOI EXOUME TI DINAMI KAI TIN AGAPI NA ZISOUME IRINIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΗ

    Οι Αλβανοί είναι πολεμικός λαός και ανέκαθεν νοίκιαζαν την ικανότητά τους αυτή στους δυνατούς των Εποχών (Ρωμαίους- "Βυζαντινούς", Οθωμανούς (αλλαξοπίστησαν με την μία και όλοι μαζί), Γερμανο-Ιταλούς και, τώρα, ΗΠΑ + ΕΕ. Είναι δε ΑΙΜΟ-ΒΟΡΟΙ, εκ συνθέσεως DNA. Θυμηθείτε, ότι μαχαιρώνουν ή κάνουν μαύρους στο ξύλο τους γέρους που ληστεύουν μέσα στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού οι γιαγιούλες κι οι παππούδες 80 χρονών "δεν μπορούν να σχίσουν βρεγμένη εφημερίδα". ΠΟΤΕ δεν πάει ένας μόνος του για κλοπή και καυγά, γιατί είναι θρασύδειλοι. Αισθάνονται ασφαλείς, δηλαδή, μόνο κατά ομάδες.
    Είναι αλήθεια, πως στην Θεσσαλονίκη δεν έχετε τόσους πολλούς Αλβανούς, όσους η Αθήνα και άλλες περιοχές. (Την Ομόνοια την λέμε "Πλατεία Τιράνων", για πλάκα. Στην Μύκονο, λόγω της μεγάλης οικοδόμισης σπιτιών, είναι όσοι και οι ντόπιοι, πλέον, και στο δημοτικό τα παιδιά τους είναι τριπλάσια απο τα ελληνάκια, στο δε Λύκειο, διπλάσια. Σε δέκα χρόνια, ο δήμαρχος Μυκόνου, αν δεν ελιναι Αλβανός, θα βγαίνει με την ψήφο τους. Albanian jet- set, δηλαδή!?!). Μπορεί, λοιπόν, να τους φοβάστε, απ' αυτά που ακούτε πως κάνουν. Θα σας θυμήσω, όμως, κάτι.

    Η Ελλάδα έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο και το πρώτο παιγνίδι που δίνει, κάποιους μήνες μετά, είναι με την Αλβανία στα Τίρανα. Χάνουμε και οι Αλβανοί βγαίνουν με σημαίες και τα ρέστα στους δρόμους και τις πλατείες. Τα δείχνει η τηλεόραση και "παίρνω ανάποδες" και το ...μηχανάκι, και πάω σφαίρα για Ομόνοια με τον σχετικό "οπλισμό" μου και το κασκώλ που φόραγα με την Πορτογαλία (είμαι "άρρωστος" με την μπάλα, έπαιζα, βλέπετε, και στον ΠΑΟ πιτσιρικάς [69-72, Webley] και μέχρι τώρα τρελλαίνομαι να κλωτσάω το τόπι! "L.F.E.", που γράφουν και τα μικρά στους τοίχους). Στον δρόμο έπαθα την πλάκα μου! Τρελλαμένοι "κάγκουροι" με παπάκια, "τρέντυ" με σκουτεράκια, "κυριλέ -"πλαίηδες" τους λέτε εσείς- με θηριάκια, ροκάδες με ΧΤ και πάσης φύσεως και μορφής αυτοκίνητα εκινούντο προς την ίδια κατεύθυνση: Ομόνοια! Έπαθα την πλάκα μου! Κατάληξη; Λυπήθηκα, στο τέλος, τους ...Αλβανούς! Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί ούτε στις χειρότερες συρράξεις με τους "Γάβρους", ή "Σκουληκιών" με "Τούρκους"! Αλυσίδες μαχαίρια, σοπάκια, σιδερόβεργες σε δράση. Δεκάδες στα νοσοκομεία κι υπήρξαν σε άλλα μέρη και νεκροί, γιατί σε όλη την Ελλάδα έγιναν τα ίδια και χειρότερα. Αποτέλεσμα; Απο τότε, ησυχάσαμε απο τις "μαγκιές" τους. Τέρμα!

    Μπορεί να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας οι Έλληνες, ΑΝΕΚΑΘΕΝ, απο την Αρχαία Ελλάδα ώς τα τώρα, αλλά, άμα πειράξεις την Ελλάδα, την έβαψες! Γιατί, τότε, αφήνουμε τις μεταξύ μας έχθρες κι όλοι μαζί σε "παίρνουμε φαλάγγι", κουφάλα. Πολλοί λένε ότι κι εμείς είμαστε μετανάστες και το έχουμε ξεχάσει τώρα που μεγαλοπιαστήκαμε και, γι' αυτό κάνουμε τον μάγκα σε αδύναμους μετανάστες. Δεν είναι έτσι, όμως. Όπου πήγαμε δουλεύαμε, δεν κλέβαμε και κάναμε ληστείες σκοτώνοντας γερόντια απροστάτευτα σε αγροικίες. Σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας φιλοξενούσαν και τους δείχναμε αυτόν τον σεβασμό εμπράκτως. (Ζούσα στο Λονδίνο κι εγώ για 4 χρόνια). Αυτοί είναι "δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεββάτι". Γιατί δεν αντιδρά κανένας Έλληνας, πλην των κλινικών περιπτώσεων ηλιθίων, για τους Φιλιππινέζους, τους Πακιστανούς, τους Πολωνούς, τους Νιγηριανούς και λοιπούς μετανάστες μας; "ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ"! Επίσης, "ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ", εμείς, οι Έλληνες, -και πολύ καλά κάνουμε.

    Κανένας νοήμων δεν θέλει τον πόλεμο. Αλλά, άμα φθάσουν τα πράγματα στο "μη παρέκει", "Wellcome" και στον κυρ- sir Πόλεμο! Γιατί:
    «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστι πάντων δε βασιλεύς,
    και τους μεν θεούς έδειξε
    τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε
    ελευθέρους», Ηράκλειτος.

    Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Το 21, υπήρχαν οι Τουρκαλβανοί, αλλά υπήρχαν και πολλοί Αλβανοί που πολέμησαν στο πλευρό μας. Στην κήρυξη της Ανεξαρτησίας, στις υπογραφές των 59 "αντιπροσώπων", υπάρχει και μία που λέει: "Αλβανοί σύμμαχοι"! Ο αρχηγός της εθνικής μας χάντμπολ, θυμήσου, λέγεται Αλβανός, το παληκάρι!
    Δεν μπαίνουν όλοι, δηλαδή, στο ίδιο τσουβάλι. Κι αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί "σαν κόρη οφθαλμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στις 3:45΄ έως 3:46΄ ασχολήθηκε η ΝΕΤ που πληρώνεις εσύ κι εγώ, γκαρντάσι, με το Κόσσοβο. Είπε ότι δεν ήταν δυνατή η σύνδεση. Βγήκε μετά για μισό λεπτό ο ανταποκριτής και ...έπεσε η γραμμή!

    ΦΩΤΙΑ και ΤΣΕΚΟΥΡΙ για τους προσκυνημένους Νενέκους!

    17 .. 17Ν θέλουνε, οι -κυριολεκτικοί- πούστηδες. Αλλά, είμαστε όλοι "γυαλί, μαλλί και παντελόνι Lee", φιλε-νάς... Γάμα τα, με μεγάλα μαύρα γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει,στην πρόβλεψη σας για τη σημαία δεν πέσατε 100% μέσα.
    Ένα 96% πάντως το χτυπήσατε..!
    Μπράβο ρε Σαλόνικα.Για μπλογκ παραείστε καλοί!
    Κάτι μου βρωμάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αναρωτιέστε πώς να αισθάνονται οι Σέρβοι που η Ελληνική σημαία κυματίζει μαζί με τις άλλες των χωρών που προστατεύουν τους Αλβανούς του Κοσσόβου...
    Εγώ νομίζω ότι νοιώθουν όπως ένιωσα κι εγώ όταν η Σερβία αναγνώρισε σχεδόν πρώτη τα Σκόπια ως ''Μακεδονία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kai o paxysarkos ellinikos laos xtenizetai....ante kai sta dika mas.akoluthei i thraki,nisia,ypoloipi kypros,kai meis to mono pou mas noiazei einai pos thaparoume kialles ayxisoules,epidomatakia,kamia arpaxti,konama,araliki,kai na kanoun oi instrouxtores tin epanastasi ton bolsevion me to paxysarko elladiko proletariato...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όχι φίλε μου. Ακολουθεί το Βόρειο Ιράκ που, με την Νοτιοανατολική Τουρκία θα γίνουν το κράτος του ΚΟυρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πριν τον 2ο Π.Π. σερβοι και αλβανοι ηταν περιπου ισοι στο Κοσσυφοπεδιο.Μεταξυ 1940-45 οι αλβανοι καταταχτηκαν στα SS και κατεσφαξαν οσους σερβους δεν εφευγαν.Το 1943 οι Γερμανοι ναζι τους δινουν ανεξαρτησια.Μετα τον πολεμο χιλιαδες αλβανοι με τις ευλογιες του τιτο εποικησαν περιοχες του Κοσσυφοπεδιου. Απο 300+ χιλιαδες οι αλβανοι εφτασαν [οπως λενε τουλαχιστον] το 1.800.000,μοναδικο παγκοσμιο ρεκορ γεννοβοληματος μεγαλυτερο και απο την πρωτη αντιστοιχη χωρα Κονγκο ['η κατι τετοιο].Ριξτε μια ματια στα αλβανακια σε δημοτικα σχολεια και μαιευτηρια στην Ελλαδα του 2008 και ελπιζω να μην βρειτε καμμια ...ομοιοτητα! Το μελλον εστι ζοφερον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια πια χαρακωματα οτι κανεται εσεις εκει πανω με αυτοοργανωση εδω στην αθηνα ειναι οι περισσοτεροι πρεζακια και αδερφες δεν υπαρχει ελπιδα απο εδω.Και τη θρακη θα παρουνε και την Κυπρο θα παρουνε και στην Ακροπολη λιαν συντομως θα κυμματιζει η κολοσημαια τους Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ τα εχει κανονισει ολα και περιμενη ποτε θα την κανουν οι φιλοι της πρωθηπουργο!Ομως τη μεγαλυτερη ευθυνη την φερνει ο κοσμος ο οποιος το εχει ριξει στην τρελη!Γι'αυτο κοιταται εσεις τι θα κανεται γιατι αυτοι γουσταρουνε να βγουνε στο ΑΙΓΑΙΟ και το πολυ σε λιγα χρονια θα ειναι δικο τους!Οσο γθια το φιλο με τα χαρακωματα ειναι δυσκολο για πρεζακια και αδερφες κατι τετοιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share