Φωτογραφίες διαβατηρίου και"αναγνώριση εξ αποστάσεως".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Φωτογραφίες διαβατηρίου και"αναγνώριση εξ αποστάσεως"..

Aν σας φαινόταν περίεργη η εμμονή της Αστυνομίας αλλά και των φωτογράφων στις διαστάσεις αλλά και τις προδιαγραφές της φωτογραφίας όταν αποφασίσατε να βγάλετε διαβατήριο ήρθε η ώρα να σας λυθούν οι απορίες.
Η εμμονή στις διατάσεις και στο "στήσιμο" του προσώπου ήταν για να μπορούν τα αυτόματα μηχανήματα αναγνώρισης,με τα οποία σε λίγο καιρό θα εξοπλιστούν όλες οι διωκτικές αρχές της ΕΕ,να αναγνωρίζουν τον οποιοδήποτε εν δυνάμει ύποπτο από απόσταση,μέσω καμερών ή φορητών συσκευών..Οργουελικό φανταστικό σενάριο;Όχι βέβαια..
Η αρχή γίνεται στην Μ.Βρετανία..
Συγκεκριμένα,η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως, αρχής γενομένης από το ερχόμενο καλοκαίρι, όλοι οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες με προορισμό την Βρετανία θα υπόκεινται σε έλεγχο των χαρακτηριστικών του προσώπου τους στ' αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να ενταθούν αφ' ενός τα μέτρα ασφαλείας κι αφ' ετέρου να διευκολυνθεί η ροή των επιβατών.
Οι Βρετανοί υπήκοοι, όπως κι οι πολίτες των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΕΕ, που συναπαρτίζουν οι 27 χώρες της ΕΕ, η Ελβετία, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, κι η Νορβηγία) θα πρέπει να διαβαίνουν μία πύλη αυτόματης αναγνώρισης, όπου θα σαρώνεται το πρόσωπό τους κι η εικόνα τους θα συγκρίνεται μ' αυτήν που υπάρχει στο βιομετρικό διαβατήριό τους!!
«Οι μηχανισμοί ασφαλείας που διαθέτει στα σύνορά της η Βρετανία είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο. Όμως οι κλασσικές μέθοδοι εξακρίβωσης απαιτούν πολύ χρόνο κι εμείς επιθυμούμε ν' αποφύγουμε τις μεγάλες περιόδους αναμονής», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Λίαμ Μπάιρν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η τεχνολογία αυτή έχει προγραμματισθεί ώστε να "καθίσταται δυνατόν ώστε όσοι ταξιδιώτες είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους όσων παρακολουθούνται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να μην μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα".
Όπως τονίζει η εφημερίδα-που προσθέτει πως η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε πόσα αεροδρόμια θα δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία-υπάρχει κίνδυνος αθώοι επιβάτες να συλληφθούν και να απελαθούν εάν κατά την διέλευσή τους από τις πύλες το πρόσωπό τους δεν ανταποκρίνεται στις πληροφορίες που καταγράφονται στην εικόνα του βιομετρικού διαβατηρίου τους.

7 σχόλια:

  1. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ BIG BROTHER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτο καθοπμασταν σαν ηλιθιοι 2 ωρες να βρει ο φωτογραφος τη σωστη γωνια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτο καθοπμασταν σαν ηλιθιοι 2 ωρες να βρει ο φωτογραφος τη σωστη γωνια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι αυτο καθοπμασταν σαν ηλιθιοι 2 ωρες να βρει ο φωτογραφος τη σωστη γωνια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ANTE NAN KANEIS POREIA H EPISODIA KAI O MPATSOS APENANTI ME MIA KAMERA STO XERI NA SKANNAREI KAI NA KSEREI MEXRI KAI TI EFAGES XTHES,POU HSOYN,TI SKEFTESAI KLP.
    THIS THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT POY LENE KAIN OI REM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μη βγαζετε διαβατηρια ρε παιδια.απλο ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΦΙΛΕ 10.26,ΟΙ ΝΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΤΑΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΞΕΥΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share