25% περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα απ'ότι στη Γερμανία για το 2007! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

25% περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα απ'ότι στη Γερμανία για το 2007!

Με τίτλο «Φωνές βοήθειας από το Αιγαίο» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει ρεπορτάζ για το αυξανόμενο κύμα προσφύγων,μεταναστών και λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα..
Το άρθρο αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση στη Λέρο, στις καταγγελίες για το σύστημα παροχής ασύλου, στο καθεστώς των στρατοπέδων και στην "αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στο συνεχώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών", η εφημερίδα καταλήγει:
«Οι οργανώσεις των προσφύγων αναγνωρίζουν όμως ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις χωρίς βοήθεια.
Εξάλλου πρόκειται για την εκπλήρωση ενός καθήκοντος που αφορά ολόκληρη την ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος της PRO ASYL και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Καρλ Κοπ δήλωσε ότι ‘η γεωγραφική μοίρα της Ελλάδας είναι που επιβάλλει αυτές τις υπερβολικές ευθύνες έναντι των προσφύγων’

«Η μικρή Ελλάδα έπρεπε να ανταπεξέλθει το 2007 με περισσότερους λαθρμετανάστες από τη Γερμανία κατά ένα τέταρτο» . Ακριβώς αυτό βρίσκει ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Κοπ "άδικο"..
Και καταλήγει "γι’ αυτό επομένως υπάρχουν και αυτές ‘οι καταστροφικές συνέπειες’ στην αντιμετώπιση των προσφύγων.


**Προστέθηκε αργότερα**

Σήμερα επίσης,η βρετανική εφημερίδα "Τhe Financial Times" με άρθρο της,προβλέπει "νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών παρόμοιο με αυτό της δεκαετείας του'60" λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας,η οποία προβλέπει πως θα επιδεινωθεί.
Στο άρθρο αυτό,σύμφωνα με πληροφορίες,ετοιμάζεται να απαντήσει με επιστολή ο Γ.Αλογοσκούφης..




*Δείτε και εδώ:Κατακόρυφη αύξηση της λαθρομετανάστευσης προς Ελλάδα.
d.w.πηγή

19 σχόλια:

  1. Πρόσφυγες που πληρώνουν 3-6 χιλιάδες δολλάρια το κεφάλι για να έρθουν,δεν είναι πρόσφυγες φίλε.Με αυτά τα χρήματα θα ζούσαν σαν πασάδες στη χώρα τους κι όταν τους ρωτάς ποιος τους έφερε και από που ήρθαν κάνουν τουμπεκί.
    Υπάρχει διευρωπαική υπηρεσία για τη φύλαξη των συνόρων (όπου συμμετέχουμε) και αποκαλείται FRONTEX.Πρόσφατα είχε ασκηση με συμμετοχή 20 χωρών (εμείς δεν πήγαμε!!!!)για τη δημιουργία δύναμης άμεσης επέμβασης.Εμείς όπως κατάλαβες δε χρειαζόμαστε βοήθεια (σιγά μη μας πάρουν τα κελεπούρια).Ιδρύθηκε υπηρεσία συνοριακής φύλαξης(με εξαιρετικά αποτελέσματα) και τη διαλύουν αφού την κατατρώγανε συστηματικά αποδυναμώνοντας την,γιατί απέδειξε πόσο άθλιος ήταν ο τρόπος δουλειάς της υπόλοιπης αστυνομίας μέχρι εκείνη τη στιγμή.Έχει χαθεί η μπάλα και δυστυχώς και το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ(FINANCIAL TIMES) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ NΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
    ΦΥΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΒΡΑΡΟΙ.Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ(FINANCIAL TIMES) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ NΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
    ΦΥΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΒΡΑΡΟΙ.Η ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ase re macedonian 7.43 me tis p@p@ries sou.
    poy ta eides ta 6 xiliarika?eispraktoras eisai?
    oi anthrwpoi peinane kai psaxnoyn kapou na pan na vroun faghto.eleos pia me thn ksenofovia sas.

    (kai mhn arxisete ta mpinelikia twra)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτο 8.04..

    Το είπε τώρα και ο Χατζηνικολάου στο ALTER!
    Πάει,ξεφτιληστήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ 8.07

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΤ'ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε. ΡΕ monk ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ!!
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ta noumera paidia einai poly megala.sto link poy exei auto to dhmosieuma tou greece-salonika paei se mia allh anarthsh.perysi hrthan 9.000 lathrometanstes katagegrammenoi!!!an ypothesoume pws mono o enas stous 5-6 syllamvanetai kai katagrafetai milame gia perissoterous apo 50.000 mono perysi. mia polh san th veroia peripou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ta noumera paidia einai poly megala.sto link poy exei auto to dhmosieuma tou greece-salonika paei se mia allh anarthsh.perysi hrthan 9.000 lathrometanstes katagegrammenoi!!!an ypothesoume pws mono o enas stous 5-6 syllamvanetai kai katagrafetai milame gia perissoterous apo 50.000 mono perysi. mia polh san th veroia peripou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολόσωστος ο συσχετισμός των δύο είδήσεων. Απαραίτητος ο έλεγχος στο μεταναστευτικό τσουνάμι και η ανάσχεσή του. Επίσης, η απόδοση ευθυνών για την κατάντια στις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1990 Η συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες υπήρξε τόσο άθλια που δείχνει ως συνειδητά να αποφεύγουμε την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία που πάσχει από βαρύτατο δημογραφικό έλειμα. Το ελληνικό κράτος δηλαδή εργάζεται μέχρι τώρα για να διευκολύνει τη δημιουργία αγανακτισμένων μοιονοτήτων. Παράλληλα επιτρέπει να εισέρχονται δεκάδες χιλιάδες παράνομοι, ενώ εμποδίζει με λύσσα κάθε προσπάθεια για νομιμοποίηση ήδη εργαζομένων με την αποθηριωμένη γραφειοκρατία και τα εγκληματικά κυκλώματα στις υπηρεσίες εντός και εκτός Ελλάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε monk κλίκαρε στο όνομά μου και θα καταλάβεις,πάντως μπρίκια δεν κολλάω.Μετά περιμένω συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ(FINANCIAL TIMES) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ NΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..

    Να πάνε που; Στις ΗΠΑ που καταρρέου (σύρμα... σκάνε τα ALT-A δάνεια, χειρότερα από τα subprime) ή στη Βρετανία που μπήκε σε περίοδο ύφεσης; Για να μη μιλήσω για την Ιρλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία στις οποίες σκάνε οι δικές τους φούσκες!

    Σε χώρες που εξάγουν πετρέλαιο και Κίνα-Ινδία-Σιγκαπούρη αποτελούν μόνες επιλογές.

    Αλλά και αυτές ήδη ζορίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Exi dikio O Macedonian, tosa plironoun.
    Ime germania ke tixeni na ksero ke arabes ke afganous ke iranous ke me lene posa dinoun i syngenis tous gia na figoun po tis xores aftes.
    Enas tora teleftea apo iran pou irthe Ellada plirose 4000$ gia afton ke tin gineka tou.
    Ke fisika stis xores pou pernane ke diamenoun meta mia ke doulevoun mavra ke then plironoun se kanena Tamio ke fisika me pio liga liga lefta alla then exoun kratisis.
    Ke zimia sto kratos ke i misthi peftoune ekmetalevontas meriki aftin ti periptosi.
    Ke gia aftous tous Simpolites pou inorevonte to MULTI KULTI ke ego tixeni na exo genithi ke na exo megalosi se mia tetia kinonia.
    INE APOTIXIA, XORIO ME MOUSOULMANO THEN GINETE OSO KALI KE NANE TOUS BGENI TO ISLAM STO TELOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8,07 ασε τα greeklish και να μιλάς μόνο όταν ξέρεις. Η πιο φτηνή ταρίφα είναι στην ξεφτίλα 3 χιιάρικα. Που τα βρίσκουν; Σε αυτες τις χώρες 3 χιλιάρικα ειναι μισθός 3 χρόνων γι' αυτούς. Ξυπνήστε ρε με τους ''κατακαημένους''. Αλώνεται η χώρα.

    Δεν καταλαβαίνω ρε πούστη μου, είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να δέχεται ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ;

    Όλη η Ευρώπη αυτή την στιγμή προχωρά σε μαζικές απελάσεις! Τους περισσότερους τους πετάνε σε εμάς! Όλοι! Και μας αφήνουν να δούμε εμεις τι θα τους κάνουμε. Είμαστε ο σκουπιδοτενεκές όλων. 2,000,000 ευρώ για καταφύγιο μεταναστών όταν δεν υπάρχουν λεφτά για επιδόματα θερμανσης, σχολεία και συντάξεις;

    Και η διαδικασία απέλασης ειναι χρονοβόρα, και οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω!

    Μας αλώνουν ρε! Ξυπνάτε, η Ελλάδα διαλύεται, δεν το έχετε παρει χαμπάρι ακόμα;;;; Είναι οργανωμένο το σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους φίλους νομίζετε οτι δεν είναι και οι Γερμανοί στο παιχνίδι του διαμελισμού της Ελλάδας, δείτε και την άλλη προοπτική η οποία πολλές φορές έχει ειπωθεί απο πολλούς!

    http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/02/blog-post_29.html

    Και: Τα σχέδια αμερικανών και τουρκικής ΜΙΤ!

    http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1235.aspx?ID=1235

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μόνη χώρα που θα έπρεπε να είχε διαμελισθεί είναι η Γερμανία για τα "κατορθώματά" της στον 1ο και 2ο ΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΞΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ... ΕΛΛΗΝΕΣ
    07 - 05 - 2008
    Σύμφωνα με διεθνείς οικονομικές εφημερίδες, στην επόμενη δεκαετία, αν η οικονομία της χώρας μας συνεχίσει την πορεία που έχει αυτή την στιγμή, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες θα αναζητήσουν το μέλλον τους στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν. Πρόκειται για μία τρομακτική διαπίστωση η οποία ξεκαθαρίζει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθείται στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
    Αυτή την φορά οι Έλληνες δεν θα φύγουν ως «γκασταρμπάιτερς» στα ξένα, όχι ως εργατικό δυναμικό. Αυτή την φορά την τύχη τους στο εξωτερικό θα προσπαθήσει να κάνει ο ανθός της χώρας μας, οι νέοι με πτυχία και ικανότητες, καθώς το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα δεν ικανοποιεί τις βλέψεις και τις φιλοδοξίες τους.
    Την ίδια στιγμή θα συνεχιστεί, με τον ρυθμό που υπάρχει σήμερα η εισροή στην χώρα μας μεταναστών από άλλες χώρες.

    Αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί ένα από τα καταστροφικότερα σενάρια για την χώρα μας καθώς ουσιαστικά θα την μεταβάλλει σε ένα κράτος, του οποίου ο ντόπιος πληθυσμός ουσιαστικά αντικαθίσταται από εποίκους.

    Εάν δεν συμβεί κάτι εντυπωσιακό στα επόμενα 15 χρόνια ίσως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ιστορικά την ύπαρξη του έθνους μας, είναι πλέον άχρηστος, καθώς η Ελλάδα θα κατοικείται στο μεγαλύτερο μέρος της από αλλοδαπούς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡ-ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.
    3,8 ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ 1.3 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΠΟΣΟΙ ΜΩΑΜΕΘ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11,06 ποια 15 χρόνια φίλε μου!

    Αυτή η ιστορία άρχισε απο το 91.

    5 χρονάκια το πολύ, ποια 15!

    Θα έχουμε εξελίξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ»
    υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου

    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΕΟCON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share