Τον Ιούνιο «βλέπει» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η Citi - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Τον Ιούνιο «βλέπει» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η Citi

  • Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι προσδοκίες των αναλυτών της Citigroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων επί του ελληνικού ζητήματος κατά το σημερινό Eurogroup.

Όπως επισημαίνουν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, μπορεί το...ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης να βρίσκεται μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τα ανοιχτά μέτωπα όμως είναι τόσα που δεν επιτρέπουν τη γέννηση αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Αυτό που μπορεί σε ρεαλιστική βάση να περιμένει η Αθήνα από το σημερινό Eurogroup είναι να συμφωνηθεί πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Οι αναλυτές της Citigroup εξηγούν πως ο «σκόπελος» της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την ολοκλήρωση των συνομιλιών επί του ελληνικού ζητήματος.

Στην έκθεση της Citi σημειώνεται πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο αν παραμείνουν στο τραπέζι φλέγοντα ζητήματα, όπως οι περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, καθώς και η αναδιάρθρωση των αγορών εργασίας και ενέργειας.

Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σημειώνουν πως είναι αμφίβολο το αν και κατά πόσο είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της πριν τον Ιούνιο, καθώς μέχρι τότε δεν αναμένεται να υπάρξει κρίση ρευστότητας, ενώ τα εκκρεμή ζητήματα παραμένουν πολλά.