Προσοχή στη Θράκη.Συντονισμένες τουρκικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Προσοχή στη Θράκη.Συντονισμένες τουρκικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα.

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε ανάληψη από τράπεζα της Κομοτηνής ποσού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο κατέληξε σε χέρια που εργάζονται για την προώθηση της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.
Κατά τις ίδιες πηγές, το τελευταίο διάστημα μετακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά από την Αδριανούπολη στην Κομοτηνή, μέσα σε διπλωματικούς σάκους που φθάνουν στο τουρκικό προξενείο.Και αρμόδιοι παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας αναρωτιούνται, δικαίως, πού θα αξιοποιηθούν όλα αυτά τα χρήματα που συγκεντρώνονται βιαστικά.Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η πρόθεση της Αγκυρας είναι ο πολλαπλασιασμός των «τουρκικών ενώσεων και συνδέσμων» στην περιοχή προκειμένου να αξιοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσε δύο συλλόγους οι οποίοι προσέφυγαν για την απαγόρευση του αυτοπροσδιορισμού τους ως «τουρκικών». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι σύνδεσμοι αυτοί θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία αμιγώς μειονοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, νοσοκομείων και άλλων ιδρυμάτων, ενώ στα μεσοπρόθεσμα σχέδια του τουρκικού κατεστημένου εντάσσεται και η δημιουργία τουρκικού πανεπιστημίου!
Είναι ενδεικτικό ότι αυξάνονται ραγδαία τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στη Θράκη που διδάσκουν τουρκικά και τα οποία συστήνουν θρησκευτικές αδελφότητες της Τουρκίας.Διπλωματικές πηγές εξηγούν ότι η τουρκική στρατηγική απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα κατατείνει στην αυτοοργάνωσή της, στην ανεξαρτητοποίησή της από την ελληνική Πολιτεία και στην εκπαίδευσή της σε αυτονομιστικά πρότυπα και αντιλήψεις. Ως προς αυτό είναι απολύτως ενδεικτική η έκρηξη τουρκικών ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο που ασχολούνται με τη Θράκη και οι οποίες έχουν υψηλή επισκεψιμότητα από μέλη της μειονότητας. Στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, γνωρίζουν ότι το μειονοτικό είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την τουρκική εξωτερική πολιτική που ακολουθεί το δόγμα του παντουρκισμού.Με βάση αυτό το δόγμα, ο πρωθυπουργός κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε ξένη χώρα και αν μεταβεί συναντάται με Τούρκους που ζουν εκεί, ενώ επισκέπτεται οθωμανικά μνημεία και τζαμιά.Εκτός τουρκικών συνόρων, άλλωστε, εκτιμάται ότι λειτουργούν 1.200 τουρκικά σχολεία. Οπως όλα δείχνουν, επιλογή της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας είναι να μη βρίσκεται στο προσκήνιο το θέμα της Θράκης προκειμένου να μην καλλιεργείται ένταση.
Για τον ίδιο λόγο ίσως μένουν αναπάντητες οι συνεχιζόμενες καταγγελίες του τουρκικού γενικού επιτελείου για παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά και για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων. Τις τελευταίες μέρες επανήλθαν στο προσκήνιο καταγγελίες για τη συμπεριφορά των λιμενικών αρχών απέναντι σε λαθρομετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε το κεφάλαιο «υπόθαλψη τρομοκρατών» έχει κλείσει και η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να εγκαλεί την ελληνική για ελλιπή παροχή πληροφοριών σε σχέση με δράση ή καταφυγή μελών του ΡΚΚ σε ελληνικό έδαφος.
Στις 25 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτρη Γράψα, ο οποίος θα έχει σημαντικές συνομιλίες με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ. Στρατιωτικές πηγές υπενθυμίζουν ότι, συνήθως, έπειτα από ενεργειακές συμφωνίες Αθήνας - Μόσχας που συνεπάγονται παράκαμψη της Τουρκίας ως διαμετακομιστικού κέντρου, υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στον αέρα και στη θάλασσα του Αιγαίου.
ε.τ. πληροφορίες

Στο Greece-Salonika έχουν φτάσει και άλλες ιδιαιτέρως ανησυχητικές πληροφορίες πάνω στο ίδιο θέμα.Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές δημοσιεύσεις αφού πρώτα διασταυρωθούν -όπως πάντα- όλες οι εν λόγω πληροφορίες.

41 σχόλια:

  1. η τουρκια απλα συνεχιζει να κανει οτι κανει εδω και χρονια.εμεις κοιμομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τουρκια απλα συνεχιζει να κανει οτι κανει εδω και χρονια.εμεις κοιμομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ.ΠΑΝΤΑ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΟ Η ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ


    ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Me ta Skopia kai tis paparies tous exoume ksexasei ton pragmatiko exthro kai thn monadikh yparkth apeilh gia thn Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα ορεινό «ελληνικό» χωριό της Ρωσίας θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλησιάζει η ώρα!!! Σκύλιασαν για τους αγωγούς!

    Ακούς Ντόρα που αφήνετε την ΜΙΤ να αλωνίζει και τους έταξες βακουφάκια όταν πήγες εκει;;;

    Τι κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας; Οτι έκαναν και με τον Οτσαλάν και τις φωτιές και τους αλβανούς ''μετανάστες;'' Κοιμούνται όρθιοι; Ποιος προστατευει την χώρα και τους Έλληνες εκει;

    Γιατί δεν κλεινει το τουρκικό προξενείο και να απελαθούν άμεσα όλοι οι πράκτορες τρομοκράτες εκει πάνω;

    Γιατί το τουρκικό προξενείο δεν ειναι στην Θεσσαλονίκη όπως όλα;

    Χαρά στο πασόκ και στο ξύριζα που τα έχει καλά με όλους τους ανθέλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μειονοτικά ζητήματα πηγαίνουν στη βάση της αμοιβαιότητας. Εμείς σκαλίζουμε το θέμα του "Οικουμενικού" Πατριαρχείου και οι Τούρκοι σκαλίζουν τα θέματα της μειονότητας στη Θράκη.

    Ο Καραμανλής με κουμπαριές και τηλεοπτικές σειρές κουκούλωσε γρήγορα-γρήγορα τα Ελληνοτουρκικά προκειμένου να επικεντρωθεί στο Μακεδονικό. Από τότε οι Τούρκοι έχουν καταρίψει ένα αεροπλάνο (Ηλιάκης), έχουν ρίξει κανά δυό χειροβομβίδες στη στέγη του Πατριαρχείου και έχουν ξεσαλώσει στη Θράκη.
    Από ότι φαίνεται ο Καραμανλής κάνει εξωτερική πολιτική με το μάτι στις δημοσκοπήσεις και όχι με προοπτική διασφάλισης των συμφαρόντων της χώρας στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΚΙΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΡΑΚΗ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΡΟΜ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ
    http://www.in.gr/news/article.asp?
    lngEntityID=896548&lngDtrID=244

    Ευθύνες για τη μη ένταξη στο ΝΑΤΟ επέρριψε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ
    Οι σχέσεις Τουκίας- ΠΓΔΜ απασχόλησαν τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο
    Τσερβένκοφσκι με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο πρώτος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

    .../
    Ο Μπ.Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία είναι υψίστης προτεραιότητας, ενώ ο Αμπ.Γκιουλ δήλωσε ότι η χώρα του θα ενθαρρύνει Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

    Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία των δυο χωρών σε όλους τους τομείς και δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ και η πρώτη ξένη χώρα που άνοιξε πρεσβεία στα Σκόπια.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, θα παραστεί στην τελετή θεμελίωσης της νέας τουρκικής πρεσβευτικής κατοικίας στα Σκόπια, καθώς και στα εγκαίνια τζαμιού στον περιφερειακό δήμο των Σκοπίων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αγκυρα.

    ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ

    ΝΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Στήριξη Γκιουλ σε ΠΓΔΜ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=896081

    ...
    «Η Μακεδονία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι αυτό», τόνισε ο κ. Γκιουλ ....

    Ο Τούρκος πρόεδρος ξεναγήθηκε στην αφιερωμένη στον Κεμάλ Ατατούρκ αίθουσα σε Μουσείο της πόλης Μοναστήρι [σ.σ. το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ατατούρκ όταν σπούδαζε στο Μοναστήρι έχει μετατραπεί σε Μουσείο].

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα παραστεί, ως επίτιμος προσκεκλημένος, στη 15η Σύνοδο Αρχηγών των Κεντροευρωπαϊκών Κρατών (χωρών - μελών της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας), η οποία θα διεξαχθεί στην Οχρίδα στις 2 και 3 Μαΐου.


    ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΞΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ = ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
    http://www.hri.org/news/turkey/trkpr/2008/08-05-02.trkpr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ
    ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    http://theinsider.org/news/article.asp?id=2659

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ?
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ (ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
    http://www.economist.com/books/displaystory.cfm?story_id=11288325&mode=comment&intent=postBottom

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΩ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

    ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
    ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ?
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

    ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

    http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ?

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ
    http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/page_GREEK_2.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 150 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 30 F-16 Fighting Falcon

    http://en.rian.ru/world/20080503/106443217.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ
    Η ανασφάλεια της Κάτω Μακεδονίας


    «Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή του πρεσβύτερου. Να υποθέσουμε πως όλοι αυτοί δεν ήταν παρά ενεργούμενα του «αλυτρωτισμού των Σκοπίων», αφού έσπευσαν -μερικές δεκαετίες πριν από τον κ. Ντάνιελ Φριντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- ν' αναγνωρίσουν την ύπαρξη της ακατονόμαστης «ψευδοεθνότητας» και «ψευδογλώσσας»; Οσο για την Πηνελόπη Δέλτα, ο ρόλος της είναι εξαιρετικά ύποπτος: αυτή δεν γράφει, και μάλιστα στα «Μυστικά του Βάλτου», για πληθυσμούς που «εθνική συνείδηση είχαν τη μακεδονική μονάχα» δυο ολόκληρες γενιές πριν απ' τον Τίτο;

    Περίσσεψε φαίνεται ο ενθουσιασμός από την εθνική μας νίκη στο Βουκουρέστι. Από την επιβεβαίωση δηλαδή του ότι κι εμείς, ως παλαίμαχοι νατοϊκοί, μπορούμε να καταπατούμε ατιμωρητί τις διεθνείς συμφωνίες που έχουμε υπογράψει. Μέσα σε χρόνο μηδέν παραμερίστηκαν έτσι η διπλωματική μετριοπάθεια και τα ορθολογικά επιχειρήματα, περί μιας σύνθετης ονομασίας που θα καθιστά διακριτή τη «δική μας» Μακεδονία από την «άλλη», κι επιστρέψαμε επί της ουσίας στις μέρες του 1992-93. Από τον Γιώργο Παπανδρέου ώς τον Γιώργο Καρατζαφέρη κι από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια μέχρι το «Ριζοσπάστη», όλος ο πολιτικός κόσμος σπεύδει να καταγγείλει σαν «απαράδεκτη πρόκληση» ακόμη και την απλή παραδοχή του αυτονόητου: ότι οι βόρειοι γείτονές μας έχουν εθνική ταυτότητα και γλώσσα, τις οποίες οι ίδιοι προσδιορίζουν (και η υπόλοιπη ανθρωπότητα -με την εξαίρεση των Βούλγαρων εθνικιστών- αποδέχεται) εδώ και πολύν καιρό ως μακεδονικές. Αυτή όμως η σκλήρυνση δεν αντίκειται απλώς στο υφιστάμενο διεθνές δίκαιο περί εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Αδυνατεί επίσης εκ των πραγμάτων να συμπυκνωθεί θεσμικά σε κάποιο διεκδικήσιμο αίτημα, πέρα από την ανομολόγητη αλλά οφθαλμοφανή προσδοκία αυτοδιάλυσης του «κρατιδίου». Ταυτόχρονα, ωστόσο, αποκαλύπτει το βαθύτερο (και παράλογο, μολονότι ιστορικά ερμηνεύσιμο) σύνδρομο εθνικής ανασφάλειας που υποκρύπτεται πίσω από το θέατρο σκιών περί «μακεδονισμού». Εναν αιώνα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, μάλλον κάποιοι δεν έχουν ακόμα πειστεί πως η ελληνική Μακεδονία είναι όντως ελληνική.

    http://www.iospress.gr/megalo2008/megalo20080419.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΛΗΝΑ

    ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ.

    ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΑΤΣΙΚΑ, ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από ομιλία που εκφώνησε τον Σεπτέμβριο του 1943 ο Αρης Βελουχιώτης (γνωστός και ως "μιζέριας" ή Θανάσης Κλάρας) στη Δεσφίνα, τον Σεπτέμβριο του 1943. Η πηγή: εφημερίδα "Πατριώτης", τεύχος 4, όργανο της Απελευθερωτικής Επαρχιακής Κίνησης του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ

    ...῾Σας φέρνω παράδειγμα πώς μας επιβάλλανε στο 1912 και στο '17 και μετά στα '20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους, ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος, δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό. ῾.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ......

    ῾Συνεχίζω όμως για το σχέδιο "Βαλκάνια". Το πρώτο κομμάτι ήταν αυτό. Το Ισλαμικό ανάχωμα. Το δεύτερο είναι οι αντιπαροχές που θα πάρει η Τουρκία όπως είπα πρίν λίγο και τις ανέλυσα. Το τρίτο είναι η είσοδός της εις την Ε.Ε. ως έχει, χωρίς να της τίθενται φραγμοί δημοκρατικοί, φραγμοί ατομικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μειονοτήτων. Το τελευταίο είναι με την έκθεση την οποία έβγαλε προχθές το αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης, σε συνεννόηση με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής δια την καντονοποίηση και κυπριοποίηση της Θράκης και μάλιστα το σχέδιο είναι ακόμη βαθύτερο, να περιλάβει το πομακικό κομμάτι, το μουσουλμανικό της Βουλγαρίας.

    Δηλαδή μπορεί να δούμε επανάληψη των γεγονότων του Κοσσόβου, στην Ελληνική Θράκη;


    Σαφέστατα! Η Τουρκία είπε ότι υιοθετεί την γραμμή Κυπριοποιήσης της Θράκης και μάλιστα προχθές ο Τούρκος Υπουργός είπε το εκπληκτικό ότι για την Τουρκία η δυτική Θράκη αποτελεί ένα σμαράγδι, το οποίο ο Κεμάλ Ατατούρκ επιζητούσε να κτυπήσει και να κατακτήσει. Το κακό είναι ότι η στρατιά, η ελληνική του Έβρου τότε, ήταν πάρα πολύ δυνατή και ο Κεμάλ δεν είχε τις δυνάμεις για κρούση και κατάκτηση της Θράκης. Αλλά την άφησε ως κληροδότημα στους επόμενους της ηγεσίας της Τουρκίας. Επομένως είδαμε ότι το σχέδιο Βαλκάνια περπατάει. Περπατάει και στο Κόσσοβο, περπάτησε και στη Βοσνία και μάλιστα προτείνεται σήμερα η επέκταση της λύσης Βοσνίας προς όλα τα ακανθώδη θέματα των Βαλκανίων. Ας μην ξεχνάμε ότι από εδώ ξεκίνησαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Τέτοια βαρύτητα έχει αυτό το θέμα....῾

    το υπόλοιπο στο
    http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=116&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΣΟΒΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ 18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΩΡΑΙΟΣ Ο 11: 40 ΟΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ.
    ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΣΟ ΠΑΛΑΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ
    Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗ ΧΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ.

    ΤΟ ΞΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ;)
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ( ΝΤΟΡΑ Κ.Λ.Π )

    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ, ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΨΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ;
    ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΙΜΗΤΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

    ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο 1:21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΧΑΛΙ ΣΕ ΠΑΤΑΝΕ

    Όσα δεν είπε ο Καραμανλής…
    By Λάμπρος - www.N-A.gr
    από την εφημερίδα “Σημερινή”, 30 Ιουνίου 2006
    Στήλη “ΕΙΡΗΣΘΩ“, του Λάζαρου Μαύρου

    ΩΡΑΙΑ τα είπε προς την Τουρκία, αλλά, πάρα πολύ λειψά, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής Β΄, στη Βουλή των (εντός Ελλάδος) Ελλήνων. Και εάν έμπροσθεν των Ελλαδιτών, δημοσίως, τα λέει τόσο λειψά, τι λέει, κατ’ ιδίαν, ο ίδιος, στον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν; Τι λέει, επίσης, η υπ.Εξ. κ. Μπακογιάννη στον Τούρκο ομόλογό της κ. Γκιουλ; Και τι είδους μήνυμα στέλλει η Αθήνα στην κεμαλική στρατοκρατία, όταν ο Αρχηγός του ελλαδικού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης αποδέχεται πρόσκληση του Αρχηγού της στρατοκρατίας Χιλμί Οζγκιόκ για επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα;

    ΕΙΠΕ, στη Βουλή, προς την Τουρκία ο κ. Καραμανλής «να αποδείξει έμπρακτα ότι προσαρμόζεται στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, να αποδείξει στην πράξη ότι θέλει να είναι καλός γείτονας, να επιδείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες»… Δεν της είπε όμως ποιες συγκεκριμένες τουρκικές «πράξεις» απαιτεί και αναμένει η Ελλάς ως την «έμπρακτη απόδειξη».

    - Δεν της είπε, π.χ. να άρει την απειλή πολέμου και το casus belli εναντίον της Ελλάδος στο Αιγαίο…
    - Δεν της είπε, επίσης, να αποσύρει τον Αττίλα από την Κύπρο…
    - Δεν της είπε να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και το διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα των 12 ναυτικών μιλιών στο Αιγαίο…
    - Δεν της είπε να μην ξαναστείλει την πολεμική της αεροπορία στο Αιγαίο…
    - Δεν της είπε να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και Τενέδου, ούτε της είπε να πάψει να καθοδηγεί και χρησιμοποιεί ως στρατηγικό προγεφύρωμα κατά της Ελλάδος, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη…

    ΑΛΛΑ τα δύο σημαντικότερα που, επίσης, δεν είπε στην Τουρκία ο κ. Καραμανλής, είναι τα εξής:

    - Πρώτο και κύριο το «μέχρι πότε», θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα η Τουρκία, όσα ο ίδιος γενικά ζήτησε. Δεν έθεσε στην Τουρκία χρονοδιάγραμμα…

    Δεύτερο και κυριότερο, που δεν της είπε της Τουρκίας ο κ. Καραμανλής, είναι, τι θα κάνει η Ελλάς εάν η Τουρκία δεν αποδείξει όσα της ζήτησε. Δεν προειδοποίησε την Τουρκία με αλλαγή της ελλαδικής πολιτικής.

    Τα όσα δεν είπε στην Τουρκία ο Κ. Καραμανλής Β΄ επιτρέπουν στην Άγκυρα να συνεχίζει όσα πράττει από την εποχή που τα ίδια περίπου της έλεγε και ο Κ. Καραμανλής Α΄, ήτοι 32 ολόκληρα χρόνια…

    ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ
    ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΙΞΤΟΥ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΣΟΥ
    ΔΕΙΞΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΛΟΙ ΜΥΡΙΣΑΝ ΨΟΦΙΜΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανοίγει με απόφασή του ένα νέο θερμό εθνικό μέτωπο, αυτή τη φορά σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, καθώς δικαιώνει μουσουλμανικές ενώσεις, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τουρκικές. Θέμα αναγνώρισης «Τουρκικής μειονότητας» από την Ελλάδα είχε θέσει με προκλητικό τρόπο ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν σε επίσκεψή του στην Κομοτηνή στις 5 Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Μπαμπατζάν μάλιστα είχε προτρέψει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, να προσφύγουν για το θέμα στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ομόφωνα, ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 11 (περί ελευθερίας θέσπισης συνδέσμου ή συνεταιρισμού) της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι δύο περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν συνδέσμους που ιδρύονται από πρόσωπα, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Ακόμη αναφέρει ότι «στην περίπτωση της Τουρκικής Ένωσης Θράκης και Λοιπών, το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης ομόφωνα, ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 6, παράγραφος 1 (περί δικαιώματος δίκαιης ακρόασης μέσα σε εύλογο χρόνο) της Χάρτας». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτηθείς σχετικά σχολίασε ότι «η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αποφάσεις του. Θα μελετήσουμε τις δύο αυτές αποφάσεις, προκειμένου να προβούμε στις σχετικές δέουσες ενέργειες» [Alpha TV, 27/02/2008].
    http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?cat=22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα σας πω κάτι και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας:

    Είμαστε σε πόλεμο!

    Ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο με όπλα και βόμβες αλλά με πολλούς τρόπους.

    Το Δόγμα Κίσσινγκερ πραγματοποιείται ταχύτατα. Ο Σιωνισμός ξεψυχάει και κοιτάει να μας φάει ζωντανούς. Τούρκοι, Αλβανοι, Σκοπιανοί, Σιωνιστές, Αγγλοσάξωνες (Αμερική Βρετανια) μας μισούσαν ΑΝΕΚΑΘΕΝ! Είναι στο αίμα τους! Σε όλες τις σφαγές και τις εθνικές μας μειοδοσίες ήταν απο πίσω.

    Άφησαν την Ελλάδα μια σταλιά χώρα, μας γενοκτόνησαν τόσες φορες! Μας λένε πούστηδες, παιδεραστές, μαύρους, σφαγείς, υποανάπτυκτους! Οι πράκτορες και οι ηγέτες-προδότες μας σπαράζουν απο την στιγμή που το Ελληνικό έκτρωμα που ονομάζεται κράτος δημιουργήθηκε. Μας έκαναν ζώα, άπληστους και τεμπέληδες των μεσημεριανάδικων και της αριστερής κουλτούρας για να μπορούν να μας ξεκάνουν πιο εύκολα. Μας βάζουν να μαχαιρώσουμε ο ένας τον άλλον στην πλάτη και να τρωγόμαστε μεταξύ μας!

    Μας κυκλώνουν απο παντού! Βλέπετε εμεις δεν ζήσαμε τα δεινά των παππούδων μας και τα ξεχάσαμε, δεν τα καταλαβαίνουμε, μας φαίνονται μακρινα και υπερβολικά.

    Οι ανθελληνες όμως ποτέ δεν σταμάτησαν!

    ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανένα έλεος για τους εχθρούς των Ελλήνων...

    Αυτοί δεν δείχνουν κανένα έλεος σε εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
    (ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η λύση είναι να τελειώνουμε με τα σκοπιανά, να μοιράσουμε την πίτα, νότο εμείς, βορρά οι Σέρβοι, Ορθόδοξη συμμαχία και να τελειώνουμε με δαύτους!

    Και μετά άμεσα απέλλαση των αλβανών, των τούρκων της ΜΙΤ στην Θράκη, και ουστ το πασοκ, το ξύριζα και το Δρακουμελόσογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

    Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΑ. ΠΟΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ?? ΚΑΝΕΝΑ.
    Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ (ΤΟ BLUEPRINT) ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΣΟΒΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΟΣΟΒΑ.

    ΓΙΑΤΙ Η ΦΤΩΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ? ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝΟΔΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?

    ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΑΧΗΜΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΜΩΑΜΕΘ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΒΑΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ? ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ?

    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ?

    ΓΙΑΤΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΜΑΛ? ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ?

    ΓΙΑΤΙ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΧΥΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΒΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ (ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ/ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ?

    ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΥΘΙΣΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21?).

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΓΑΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΙΟΝΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΤΗΝ ΤΗΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ. ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ. CASUS BELLI.

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ? ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΠ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ (ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕ ΤΟΥΜΠΙΛΝΤΕΡΠΕΡΓΚ)? Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΙΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΟΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΡΑΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ. ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΨΟΦΙΜΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΓΗ, ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΡΑΠΕ, ΤΙΣ ΤΕΜΠΕΛΙΕΣ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΕΙΑ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΜΟΑΙΜΟΙ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΟΜΟΓΛΩΣΟΙ, ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΣΑΣ ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.

    ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΙΒΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!
    ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΣΚΟΠΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ...)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia


    Pre-History
    The first recorded state on the territory of the Republic of Macedonia was the Thraco-Illyrian kingdom of Paionia, which covered the Axius River valley and the surrounding areas[8]. Philip II of Macedon took over the southernmost regions of Paeonia in 336 BC and founded the city of Heraclea Lyncestis, near what is now Bitola[9]. Philip's son Alexander the Great conquered the remainder of Paeonia, which then became part of his empire. Subsequently the territory was conquered by Rome and became part of two Roman provinces. The greater part was within Macedonia Salutaris, but the northern border regions, inhabited by the Dardani, became a part of Moesia Superior.[10] By 400 AD the Paeonians had lost their identity, and Paeonia was merely a geographic term.


    The Medieval period
    Main article: South Slavs

    Slavic tribes c. 700 ADIn the late 6th century AD, as Byzantine control over the area disintegrated, the region was increasingly settled by various Slavic tribes from the north, such as Draguvites, Bersites, Sagudates, Smoleanoi and Strymonoi. During this decay in Byzantine power, some of the pre-Slavic inhabitants retreated to fortified Greek cities along the Aegean Sea, others took refuge in mountains, whilst many others were assimilated by the Slavs. These people were a large mix of indigenous Balkaners (Greeks, Illyrians and Thracians as well as "Roman" settlers and foederati that had settled the area over the preceding centuries; sharing a sense of Graeco-Roman identity (by was of language and customs). The Slavs of Byzantine Macedonia organised themselves in autonomous rural societies called by the Greeks "Σκλαβινίαι" (Sklaviniai). The Byzantine emperors would aim to Hellenise and incorporate the Sklaviniai into the socio-economic rule of Byzantium. While Byzantine achieved this with the Slavs of the Thracian theme, the emperors had to resort to military expeditions to pacify the Sklaviniai of Macedonia, often repeatedly. These expeditions reached their peak with Justinian II, and Byzantine accounts report that as many as 200,000 from Macedonia to central Anatolia, forcing them to pay tribute and serve in the imperial army. Whilst many of the Slavs in Macedonia had to acknowledge Byzantine authority, the majority remained ethnically independent, and continued to form the demographic majority in the region as a whole. Rather than forming a unified Slavic state, they continued to live as separate tribes. Circa 850 AD, the First Bulgarian Empire expanded into the region of Macedonia. John Fine suggests that Bulgaria's expansion into Macedonia was smooth, since Byzantine authority in the area was nominal, and most of the Slavic tribes of Macedonia willingly joined (the predominantly Slavic) Bulgarian confederacy[11].


    Medieval Orthodox Monastery of St. Naum on Lake OhridThe Slavic peoples of Macedonia accepted Christianity as their own religion around the 9th century, during the reign of prince Boris I of Bulgaria. The creators of the Glagolitic alphabet, the Byzantine Greek monks Saint Cyril and Saint Methodius, under the guidance of the Patriarchate at Constantinople, were promoters of Christianity and initiated Slavic literacy among the Slavic people. They were based in Thessaloniki, where Slavic was spoken universally as a second language after Greek, and used the Macedonian dialect spoken in the hinterland of Thessaloniki as the basis for what would become the universal Old Slavonic. Their work was accepted in early medieval Bulgaria and continued by St. Clement of Ohrid, creator of Cyrillic alphabet and St. Naum of Ohrid as founders of the Ohrid Literary School.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι (Branko Crvenkovski, στα σλαβομακεδονικά Бранко Црвенковски) πολιτικός της ΠΓΔΜ.
    Γεννήθηκε στο Σαράγεβο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Πρώην κομμουνιστής, ανήκει σήμερα στο κόμμα Σοσιαλδημοκρατική Ένωση των Σκοπίων (SDSM)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στις 29.5.08 συμπληρώνονται 555 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
    555 χρόνια, πέμπτος μήνας, ημέρα Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ wikipedia ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.
    ΟΡΜΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ wikipedia ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.

    ΟΡΜΑΤΕ

    ΕΠΙΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΑΙΓΑΙΟ

    ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ

    Χρειάστηκαν μόνο λίγες εβδομάδες στην εξουσία: Η νέα κυβέρνηση της Κύπρου, πετάει σιγά σιγά το μειλίχιο προεκλογικό προσωπείο και ξεκινά εκστρατεία απεθνοποίησης στη Μεγαλόνησο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1333&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΝΑΝΙ ΝΑΝΙ, ΝΑΤΟ ΤΟ ΧΑΤΖΑΡΙ ΦΤΑΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share