Νέο δημαρχείο για Ελληνόφωνο δήμο στο Δέλτα του Δούναβη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Νέο δημαρχείο για Ελληνόφωνο δήμο στο Δέλτα του Δούναβη.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου Δημαρχείου του Δήμου Izvoarele στη Ρουμανία(φώτο), που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Μικρών Έργων του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ).
Το Izvoarele είναι ένας μικρός ελληνόφωνος δήμος 3.500 κατοίκων κοντά στο δέλτα του Δούναβη. Οι κάτοικοί του, απόγονοι Ελλήνων της ανατολικής Θράκης που ίδρυσαν την πόλη πριν από 180 χρόνια, έχουν διατηρήσει την ιστορική τους μνήμη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.
Μέσω του Ταμείου Μικρών Έργων του ΕΣΟΑΒ έχουν χρηματοδοτηθεί ακόμα η ανέγερση των γραφείων της ελληνικής κοινότητας Izvoarele και η εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης του πολιτιστικού κέντρου του δήμου. Επιπλέον, εξετάζεται η χρηματοδότηση της συνολικής ανάπλασης του Izvoarele με 3,1 εκ. € από τον Τομέα Δημόσιων Επενδύσεων του ΕΣΟΑΒ.
Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΟΑΒ, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Η ανάπλαση του Izvoarele, του σημαντικότερου δήμου της ελληνικής κοινότητας στη Ρουμανία, είναι έργο με οφέλη, τόσο για την εικόνα της Ελλάδας και της εξωτερικής της πολιτικής, όσο και, δυνητικά, γι’ αυτήν των επιχειρήσεών μας στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη απευθυνθεί και στο Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για το ενδεχόμενο να συγχρηματοδοτήσουμε το έργο ανάπλασης του Izvoarele με ελληνικές επιχειρήσεις που ενδεχομένως θα επιδείξουν ενδιαφέρον».

5 σχόλια:

  1. moldovlaxia anatoliki romilia ksexasmenes kitides tou elinismou.istorikes mnimes enoxlitikes gia evraious kai xontrozoismenous kolous tou kolonakiou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KI OMWS TO EPISHMO ALLA KAI TO ANEPISHMO ELLHNIKO KRATOS KANEI DOYLEIA STA VALKANIA.
    KSERW TI LEW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KI OMWS TO EPISHMO ALLA KAI TO ANEPISHMO ELLHNIKO KRATOS KANEI DOYLEIA STA VALKANIA.
    KSERW TI LEW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ξέρεις τι λες πες τα και σε μας να τα μαθουμε ρε απο πανω.
    Γιατι οι περισσοτεροι απο μας αλλα βλεπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share