Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στις Πυραμίδες του Καίρου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στις Πυραμίδες του Καίρου.

Έργα του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που οργανώνει η ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο, σήμερα το βράδυ, στις Πυραμίδες του Καΐρου!
Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση που οργανώνει η ελληνική πρεσβεία, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 20χρονα της Όπερας του Καΐρου.
Ο Έλληνας πρέσβης Ιωάννης-Αλέξιος Ζέππος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Όπερα του Καΐρου, για το νέο αυτό κεφάλαιο της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, που αναδεικνύει την κοινή ιστορική πορεία των δύο λαών και χωρών από τα πανάρχαια χρόνια, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που υποδέχεται στο Κάιρο τη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, τη Γλυκερία, την Ηρώ, τον Παναγιώτη Καραδημήτρη και τους άλλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Η εκδήλωση αναμένεται να επαναληφθεί στην Αλεξάνδρεια δύο μέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου, στο θέατρο του Μοχάμετ Άλι, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του 19ου αιώνα, που σήμερα φέρει το όνομα του πρωτοπόρου Αιγυπτίου μουσικοσυνθέτη "Σάγιεντ Νταρουίς".

4 σχόλια:

  1. Συγγνώμη που παραθέτω σε αυτή την ανάρτηση, την παρακάτω πρόταση για τη σεισμική προστασία και την αναγκαία αλληλοβοήθεια:
    Με αφορμή το νέο σεισμό, εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, προτείνουμε για διάδοση το παρακάτω ταινιάκι, για να υπενθυμίσουμε πάλι ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ να ζητάνε από υπηρεσίες ή έστω τους συγκατοίκους τους σε πολυκατοικίες/γειτονιές να κάνουν ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ:
    κλικ εδώ για το βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o theodorakis pou exei fisika enoxlisei tous pseydoproodeytikous fasistes ipiretes tou sionismou pou me to zori kratiountai na ton poun grafiko kai ethnikisti!dixni ton dromo tis antistasis ston odostrotira tis vromikis isopedotikis propagandas ton kiriarxon elit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΟΣ Ο
    ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΔΕΞΙΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ..

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΙΚΥ..ΜΑΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΙΟΣ Ο
    ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο
    ΔΕΞΙΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ..

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΙΚΥ..ΜΑΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share