Θέμα"Μακεδονική μειονότητας" έθεσε ο Ν.Γκρουέφσκι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Θέμα"Μακεδονική μειονότητας" έθεσε ο Ν.Γκρουέφσκι!

Θέμα "Μακεδονικής μειονότητας"στην Ελλάδα έθεσε ο Ν.Γκρουέφσκι σήμερα στον διαμεσολαβητή κ.Μ.Νίμιτς στα Σκόπια!
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Greece-Salonika για πρώτη φορά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ "να μεριμνήσει και εκείνος για την αναγνώριση και την προστασία της Μακεδονικής μειονότητας που ζεί σήμερα στο Βόρειο τμήμα της Ελλάδος(!)"
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκάλεσε έκπληξη σε κάποιους διπλωματικούς κύκλους είναι όμως απολύτως συνεπής με τη στροφή της Σκοπιανής εξωτερικής πολιτικής τους τελευταίους μήνες (δείτε εδώ:/2008/04/blog-) η οποία μετατοπίζει αργά αλλά σταθερά το βάρος των διαπραγματεύσεων απ΄το θέμα του ονόματος στο θέμα της αναγνώρισης Μακεδονικής εθνότητας και Μακεδονικής Γλώσσας.Η νέα “γραμμή” των γειτόνων όχι μόνο έχει πολλά θετικά για τους ίδιους καθώς μπορεί και συσπειρώνει το λαό, η ταυτότητα του οποίου υποτίθεται ότι μπαίνει σε κίνδυνο αλλά -κυρίως- διότι γίνεται και εύκολα κατανοητή στο εξωτερικό, αφού ταυτίζεται με το θέμα του αυτοπροσδιορισμού, μιας από τις βασικές αρχές του σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου..
Ο κ.Νίμιτς που προφανώς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη ανταπάντησε πως το κυρίαρχο θέμα που καλείται να επιλύσει μέσω διαπραγματεύσεων είναι αυτό της ονομασίας ενώ επανέλαβε της χθεσινές δηλώσεις του στην Αθήνα σύμφωνα με τις οποίες το θέμα του Εθνικού αυτοπροσδιορισμού δεν αποτελεί θέμα διαπραγμάτευσης..
Ο κ. Νίμιτς μετά την συνάντηση και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του προς τους δημοσιογράφους δεν αναφέρθηκε στο νέο αίτημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πως
«Δεν μπορώ να πω ότι το χάσμα έχει μικρύνει, όμως είναι κοινή η εκτίμηση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι υπάρχει ετοιμότητα για να φθάσουμε σε μία λύση και να υπερβούμε τις διαφορές που υπάρχουν», ενώ φάνηκε να κρατά αποστάσεις από το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ αναφορικά με την όποια πιθανή συμφωνία:
«Τα δημοψηφίσματα είναι περίπλοκες διαδικασίες. Έχω άποψη σχετικά με τι είναι χρήσιμο και τι όχι στο πλαίσιο αυτό, όμως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να χειριστεί τέτοια θέματα όπως νομίζει. Σημασία έχει να επιτευχθεί πρώτα συμφωνία»...

17 σχόλια:

  1. emeis menoume statheroi h kanoume vhmata pros ta pisw kai o gruefski kavala sto alogo kanei ton maga twn valkaniwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. emeis menoume statheroi h kanoume vhmata pros ta pisw kai o gruefski kavala sto alogo kanei ton maga twn valkaniwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αμερικανός πρόξενος «στήνει» μειονότητες στη Βόρεια Ελλάδα
    http://www.protothema.gr/content.php?id=10783

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ayta einai ta apotelesmata ton ipanaxoriseon pou vaftizontai orthologismoi -oxi ''ethnikismoi''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να ξυπνησουν επιτελους οι πολιτικοι μας...εστω και τωρα
    φτανει πια ...ενα υβριδικο κρατιδιο
    να κανει αυτες της μαγκιες...
    Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η χώρα θα έπρεπε να λέγεται HUMOR κι όχι FYROM.
    Έχοντας τον πρώην πρωθυπουργό τους δηλωμένο ΒΟΥΛΓΑΡΟ με υπηκοότητα μάλιστα, έχοντας νυν πρωθυπουργό εγγονό Έλληνα που πολέμησε στην Αλβανία, έχοντας έναν υπουργό με το επίθετο Πρωτόγηρου κι έναν άλλο με το επίθετο Βουλγαράκης... επιμένουν ότι αποτελούν ΕΘΝΟΣ που μιλάει αυτή τη γλώσσα ΧΙΛΙΑΔΕΣ (!) χρόνια αλλά μετέφρασαν την Αγία Γραφή στη γλώσσα τους μόλις το 1967.
    Εκτός από αυτούς τους χιουμορίστες της γειτονος έχουμε και τους εσωτερικούς χιουμορίστες όπως ο Νίκος Δήμου, ο Τάκης Μίχας, ο Πάσχος Μανδραβέλης που κατηγορούν την Ελλάδα για ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ επειδή βρίσκει ΑΣΤΕΙΟΥΣ τους ισχυρισμούς των δημοκρατών ηγετών της FYROM.

    Το θέμα της μειονότητας είναι από καιρό στα σχέδια του Γκρουέφσκι και αποτελούσε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ δέσμευση. Από το ΝΑΤΟ και το International Crisis Group έλαβαν τις ίδιες οδηγίες

    Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί είχαν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελλην Μακεδονα

    αυτα θα τα εκαναν ετσι και αλλιως
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά είπαν ότι δεν θα τα έκαναν σε περίπτωση που έκλεινε το θέμα του ονόματος, του έθνους και της γλώσσας. Τουλάχιστον έτσι είχαν αφήσει να εννοηθεί. Φυσικά ο λόγος τους δεν μετράει και πολύ αλλά πίστευαν ότι σταματώντας προσωρινά να μετονομάζουν πλατείες και δρόμους θα έπρεπε να το θεωρήσουμε μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά τους.

    ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα το ειχε πει ο κοργιαλας..τι δε στελνουμε 5-6 αεροπλανα εκει πανω να τελειωνουμε μ'αυτους..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλα το ειχε πει ο κοργιαλας..τι δε στελνουμε 5-6 αεροπλανα εκει πανω να τελειωνουμε μ'αυτους..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ελληνικη αντιδραση θα πρεπει να ειναι αμεση διακοπη διπλωματικων σχεσεων,κλεισιμο αμερικανικου τουρκικου και σκοπιανου προξενειου σε Θεσσαλονικη κ Κομοτηνη καθως κ επιβολη σκληρων οικονομικων διπλωματικων κυρωσεων κατα σκοπιων.Καμια ανοχη στον αρχιεξτρεμιστη Γκρουεφσκι.Παραλληλα εμεις οι πολιτες και ειδικα οι συμπατριωτες μας στην θεσσαλονικη να κανουμε την ζωη των πρακτορων /προξενων κολαση και τοσο μιζερη που θα εικετευουν την κυβερνηση τους να παρουν ευνοικη μεταθεση για Βαγδατη!Τελος η ανοχη στις ΗΠΑ και τις συνωμοσιες τους.θα ΠΡΕΠΕΙ εμεις οι πολιτες να παρουμε τους εκπροσωπους τους με τις ντοματες και να τους φτυνουμε δημοσιως σε καθε ευκαιρια ωστε να μην τολμουν να βγαινουν απο το κωλο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ τους με τον φοβο γιουχαισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέχρι σήμερα η κυρία Μπακογιάννη με τους ασπρομάλληδες διπλωμάτες που την περιβάλλουν, αντιμετώπιζε όλα αυτά τα θέματα με χαμόγελα.

    Οι εμπειρότατοι ασπρομάλληδες (με βαφή) διπλωμάτες του περιβάλλοντός της, την είχαν πείσει ότι με το "βέτο" θα κολλούσε τους Σκοπιανούς στον τοίχο με το βέτο που θα ασκούσε στο ΝΑΤΟ και εκείνοι θα έρχονταν στα πόδια μας κλαίγοντας.

    Δεν βρέθηκε κανένας ασπρομάλλης (με βαφή) διπλωμάτης από αυτούς που περιβάλλουν την κυρία Υπουργό να της εξηγήσει (μια και η Υπουργός έχει σπουδάσει εθνολογία) ότι η άσκηση "βέτο" σχεδόν ποτέ από μόνη της, στην παγκόσμια διπλωματική ιστορία, δεν έχει φέρει διπλωματική λύση με εξαίρεση - προσωρινά -όταν ασκείται από γίγαντες (ΗΠΑ για την Κούβα, Γαλλία στη Μ. Βρεττανία για να μπεί στην ΕΟΚ ως Ηνωμένο Βασίλειο, Κομμουνιστική Κίνα ως προς Ταϊβάν).

    Τώρα θα μας πιάσουν και τον κώλο με την έγερση του θέματος της ανύπαρκτης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα (όπου, μην κρυβόμαστε, θα εκδοθούν όπως συμβαίνει συνήθως δυσμενείς για τη χώρα μας αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου) και η κυρία Μπακογιάννη θα χαμογελάει για την άσκηση του βέτο;

    Δεν διάβασε σε κανένα βιβλίο ότι χρειαζόταν να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα -πέραν του βέτο - για να μην τρίβουμε σε μερικούς μήνες τα μάτια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share