Ενδεχόμενη συμφωνία στο όνομα δε θα σημάνει το τέλος της διαπραγμάτευσης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ενδεχόμενη συμφωνία στο όνομα δε θα σημάνει το τέλος της διαπραγμάτευσης..

Η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης που σηματοδοτεί το πηγαινέλα του Μ. Νίμιτς μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων καθώς και η επίσκεψη του Γ.Γ.του ΝΑΤΟ προχθές στην ΠΓΔΜ δε σημαίνει βέβαια και λύση στο θέμα του ονόματος..
"Η προεκλογική περίοδος πάντα δυσχεραίνει τέτοιες διαπραγματεύσεις. Ανέκαθεν, όλα αυτά τα χρόνια οι εκλογές και στις δύο χώρες ήταν εμπόδιο. Να το έχουμε υπόψη μας”, δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κ.Νίμιτς.
Μπορεί μεν το όνομα "Νέα Μακεδονία" να δείχνει πως κερδίζει πόντους και στις δυο πλευρές και να προτείνεται παρασκηνιακά σχεδόν απ'όλους τους συμμάχους, το δυσκολότερο σημείο της διαπραγμάτευσης όμως φαίνεται πως τελικώς δε θα είναι το όνομα..
Τα Σκόπια,αργά αλλά σταθερά,αλλάζουν τακτική και ενώ εμείς αναλωνόμαστε -λανθασμένα- σε ονοματολογία,αυτοί θέτουν,αθόρυβα προς το παρόν,θέμα γλώσσας και έθνους, κάτι που, εκ των πραγμάτων, αλλάζει και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.
Ζητούν στην ουσία να αναγνωριστεί η ύπαρξη μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας,αίτημα που "τυχαία" είχε πρωτοακουστεί απ' τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Ντ. Φριντ.(Αυτό και μόνο λέει πολλά για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει..)
Μάλιστα ακόμη και ο διαλλακτικότερος του κ.Γκρουέφσκι,Σκοπιανός πρόεδρος κ.Τσεβερνκόφσκι έχει δηλώσει πρόσφατα σε ανύποπτο χρόνο πως και γι'αυτόν "η αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας αποτελούν την "κόκκινη γραμμή".
Οι εκλογές της 1ης Ιουνίου,στη FYROM δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς φαίνεται όμως πως η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση αλλαγής της ατζέντας της διαπραγμάτευσης θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες απ΄τους Σκοπιανούς και θα ήταν καλό η Ελληνική κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους την προσπάθεια αυτή πριν βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων..
Η Ελλάδα,ως τώρα,αναγνωρίζει την ύπαρξη σλαβομακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας όχι, όμως, την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.Κι αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος ότι στο "μέλλον μπορεί να εμφανιστούν επεκτατικές βλέψεις στη λογική ότι το μόνο ελεύθερο κομμάτι της Μακεδονίας είναι αυτό της FYROM και τα άλλα δύο βρίσκονται υπό ελληνική και βουλγαρική κατοχή".
Η νέα “γραμμή” των γειτόνων όχι μόνο έχει πολλά θετικά για τους ίδιους (καθώς μπορεί και συσπειρώνει το λαό, η ταυτότητα του οποίου υποτίθεται ότι μπαίνει σε κίνδυνο) αλλά -κυρίως- διότι γίνεται και εύκολα κατανοητή στο εξωτερικό, αφού ταυτίζεται με το θέμα του αυτοπροσδιορισμού, μιας από τις βασικές αρχές του λεγόμενου σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου.
Για την Ιστορία να αναφέρουμε πάντως το προηγούμενο της Βουλγαρίας που αντιμετωπίζει και η ίδια ορισμένα παρόμοια προβλήματα με την ΠΓΔΜ.Η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει μεν το κρατίδιο με το συνταγματικό του όνομα,ποτέ όμως δεν αναγνώρισε ούτε "Μακεδονική εθνότητα" αλλά ούτε και τη "Μακεδονική γλώσσα"..
Η πρόσφατη κίνηση της "Ελληνικής πλευράς" πάντως,αυτή της προσφοράς οικονομικών ανταλλαγμάτων στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας,δεν μπορεί να θεωρηθεί εύστοχη και δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο το επιτελείο του υπ.Εξωτερικών αντιλαμβάνεται την ψυχολογία και τη διάθεση των πολιτικών αλλά και της κοινής γνώμης στην ΠΓΔΜ,καθώς ακόμα και απλοί Έλληνες μικροεπενδυτές στη γειτονική χώρα ανέφεραν απ΄την πρώτη στιγμή το λανθασμένο και άστοχο αυτής της κίνησης καθώς και τα ειρωνικά σχόλια που θα επιφέρει,
πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε την επομένη από τις αντιδράσεις σύσσωμου του Τύπου αλλά και του πολιτικού κόσμου της γειτονικής χώρας..

30 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΕΤΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΕΤΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά.Αφού δεν μας πάνε και εμείς δεν τους πάμε γιατί έχουμε διπλωματικές σχέσεις; Να τις κόψουμε να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τι υποκρισίες είναι αυτές. Γιατί να έχουμε σχέσεις; Εξετάσεις στην Washington δίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο πρόβλημα όπως σωστά λέτε δεν είναι το όνομα του κρατιδίου, αλλά κυρίως ο προσδιορισμός της εθνότητας που κατοικεί στη χώρα. Δυστυχώς με "Νέα Μακεδονία" που προωθούν εντέχνως η κυβέρνηση και ο Νίμιτς, μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε.
    Κάλλιστα σε μια χώρα με τέτοιο όνομα θα μπορούσαν οι κάτοικοί της να ονομάζονται Μακεδόνες και να εγείρουν τα αμερικανοθρεμμένα τσογλανάκια της σκοπιανής κυβέρνησης ψευδοαλυτρωτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.51 kalytera to ethese o Samaras pou eipe se synenteyksh ston El.Typo prin liges meres pws an den kanoume twra symfwnia mazi tous,se 2-3 xronia tha exoun dialythei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ώρα που ζητήματα υψηλής πολιτικής & δή εξωτερικής θίγονται, μικρόνοες μιλουν για τον ΟΤΕ τον απαξιωμένο απο την εναλλακτική τεχνολογία...
    Ας είναι...
    Το θέμα των Αλβανών των "Σκοπίων" δυστυχώς μόλις τώρα φθάνουμε να το αξιολογήσουμε.
    Οτι δεν υπάρχουν άξιοι Ελληνες να ασκήσουν υπερκομματική εξωτερική πολιτική είναι γεγονός αδιαμφισφήτητο.
    Μετά τον διορατικό Ελ. Βενιζέλο οι υπόλοιποι άξιοι λόγου δηλ. ο Κ. Καραμανλής & Κ. Σημίτης άσκησαν μια επιτυχή μονοθεματική εξωτερική πολιτική.
    Οι προγενέστεροι & μεταγενέστεροι αυτών είναι ανάξιοι λόγου επειδή άλλοι απο ανεύθυνο τυχοδιωκτισμο (Α. Παπανδρέου - Κ. Μητσοτάκηης)ή απο απλή ανικανότητά προσπάθησαν να κάνουν high politics αλληθωρίζοντας στα καφενεία της Ελλάδας.
    Επιτέλους ας σιωπήσουν οι ανεύθυνοι απο τον κρατικό κορβανά σιτιζόμενοι που πωλούν αυτήν την Πατρίδα όχι για να την σώσουν δήθεν από την D.T. αλλά για να συνεχίζουν να κλέβουν & να δηώνουν στο όνομα ενος ψευδεπίγραφου πατριωτισμού όπως έκαναν & στά ΄50 & ΄60 διάφοροι σμpύροι που δεν τους ενδιέφερε η ιδεολογία του καθεστώτος αρκεί να ήταν οι ίδιοι με το γκουβέρνο.
    Τα είδαμε εξ αλλου & στην Α. Ευρώπη μεταπολεμικά αυτά τα φαινόμενα του αριβισμού που ταλανίζουν αυτήν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den exei re den pai aloo ksipnisteeeeeeeeee min mas kanete na ntrapoume gia tin patridamas apo ena mikro kai athlio kratidio tis proin bardarska!!!!


    kirie kosta karamanli to onoma tou mitsiotaki sindethike me to strbopatima tou me tin makedonia!!!

    esena arage gia pia apo olla thelis na se thimounte????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Just a thought:Ano Macedonia is closer to meaning North,which makes people start talking about Lower Macedonia or south and over time we may have south -north, like Korea for example like east- west Germany a few years ago. New Macedonia indicates something like nea Ionia - nea smirni so many places in Greece in memory of the cities in minor asia.New Macedonia indicates a new country in memory of ancient Macedonia.If some of those people or all of them think that they are decedents of ancient Macedonians let it be. Bad luck for them to be under the slavic rule for so many centuries and having lost their origins. why not to help them, and make them one of the lost and regained tribes of ancient Greek world.. But if they still think that the ancient land of Macedonia has to be given back to them ,then Turks may start talking about ottoman empire lands ,and Greeks about byzantine empire lands. What about Italians and Roman empire? etc etc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολιτική του εφικτού δεν είναι η υποταγή σε συμφέροντα και καταστάσεις.
    Η πολιτική του εφικτού είναι η προσμονή για την επίτευξη των στόχων στο άμεσο ή απώτερο μέλλον.
    Τα περί 'Μακεδονίας" στο όνομα των Σκοπίων ξεχάστε τα.
    Θα είστε οι προδότες του Λαού για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DEN EINAI NEA MAKEDONIA TO ONOMA,NOVAMACEDONIA tha legete!!!!kai stin teliki einai kalitero apto anw makedonia giati vgazei teleiws alitrotikes vlepseis!!Kai prepei na teleiosei kai afto to panigiri me tous amerikanous stin mesi kai ton mesazonta kirio nimits eidika me to oti an anagnorisoume to kosovo einai poli xeirotero apto makedoniko!!!Kai epitelous as vroume mia lisi oxi allous exthrous sta valkania!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΛΕΓΟΤΑΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ .
    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΕΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ = ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

    πχ ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ = ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ.!!!

    ΔΗΛΑΔΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ,ΔΥΤΙΚΗ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ.
    ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΕΔΩ ΄΄ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΄΄ τετράγωνο η νέα μακεδονια΄΄.
    ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί είναι απαραίτητο ΕΜΕΙΣ να αναγνωρίσουμε το κράτος αυτό με όνομα που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
    Ας το αναγνωρίσει όλος ο κόσμος, μήπως έτσι δεν τους αποκαλούν όλοι. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
    Και ο ποιος άσχετος καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει και τι θα συμβεί( όπως λέει ο 9.04 σε αυτές τις περιπτώσεις )
    Αν οι γείτονες μας, μας αγαπούσαν θα είχαν διαλέξει ένα όνομα (π.χ ΒΑΡΔΑΡΙΑ ) και μπορούσαν να αιθάνονταν και μακεδόνες, κανείς δεν λέει όχι.
    Η επιμονή τους όμως κάτι δείχει και όποιος δεν το βλέπει ίσως δεν θέλει να το δει.
    Τα ΜΜΕ όλο καταστροφή σπέρνουν αν δεν τους αναγνωρίσουμε.
    Οι πολιτικοί μας, μας κοροϊδεύουν και είναι έτοιμοι να σκύψουν κι άλλο (να παίρνουν χρήματα, να κάνουν ταξίδια,και να καλοπεράνε ).
    ΕΔΏ Η ΧΆΡΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΈΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ( προσπαθώντας να ελέγξουν τις ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και να τις κάνουν ανενεργές αντί να τις στηρίζουν και αυτές με τη σειρά τους την ΕΛΛΑΔΑ.
    Οι δε Μακεδόνες βουλευτές μόλις πάρουν την έδρα μετατρέπονται σε ΒΟΛΕΥΤΕΣ και εξαφανίζονται.
    Μπράβο στους Κρητικούς που τους αναγκάζουν να διεκδικούν για το νησί τους συνεχώς.
    Αφήνουν λοιπόν μερικούς ανεγκέφαλους εδώ πάνω (από Μακεδονία -ακόμα- είμαι) να οργιάζουν νομίζοντας ότι αν κάποια στιγμή γίνει η Μεγάλη Μακεδονία θα περνάνε καλά, θα έχουν το πάνω χέρι και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.Δεν βλέπουν το ελεύθερo Κόσσοβο-Ιρακ_-Αφγανισταν κ.λ.π που οι άνθρωποι πεινάνε και το σπουδαιότερο ζούνε σε τόπους σπαρμένους με τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ των δυτικών που βρίσκουν τρόπους να τα ξεφορτωθούν λίγο πριν την ημερόμηνία λήξης τους.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια ονομασία που διαφοροποιεί τα Σκόπια απο την δική μας Μακεδονία και αφήστε τις παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια ονομασία που διαφοροποιεί τα Σκόπια απο την δική μας Μακεδονία και αφήστε τις παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΛΕΓΟΤΑΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ .
    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΕΑΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ

    ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς κάποιος εδώ που ραγιαδίζουν επικίνδυνα:(Το πολυ πασοκ-νδ-ξυριζα βλάπτει)

    Το Μακεδονία αφορά πολιτισμικά ΜΟΝΟ την Ελλάδα και κανέναν άλλο!

    Το ονομα τους ειναι Vardarska Banovina και η εθνικότητα τος ειναι Βουλγαροι-Αλβανοι-Σέρβοι και 200,000 καταπιεσμένοι Έλληνες.

    Η Αρχαία Μακεδονια που και καλά κατοικουν και που κάποιοι μας τον μπρίζουν οτι αυτο τους δινει δικαίωμα, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ! Με αυτή την προυποθεση εμεις εχουμε δικαίωμα διεκδίκησης, όχι αυτοι!

    Εαν παραδώσουμε το ονομα αμαχητι, θα πλακώσουν και άλλοι γιατι θα ξέρουν οτι δινουμε ΤΖΑΜΠΑ!

    Οσο κρατάνε τους σκοπιανους απασχολημένους με το όνομα και το μισος τους προς την Ελλάδα ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ, η Μεγάλη Αλβανία μεγαλώνει και μεγαλωνει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σε ολα τα Βαλκάνια! Και ξερουμε τα αλμπος τι πλατες εχουν και γιατί ειναι ικανοι! Τα νεφρα απο τους Σερβους, ζωντανους τους τα έβγαζαν. Εδω έχουμε στρατια ολοκληρη μαζεμενους!

    Η ενδιάμεση συμφωνία ουδεποτε παραβιάστηκε απο την Ελλάδα, γιατι είχε μόνο 7ετη διαρκεια η οποία έχει ΛΗΞΕΙ, και η Ελλάδα ειχε δικαίωμα να βαλει βέτο γιατί ηθελαν να μπουν σαν Μακεδονια και οχι σαν Φυρομ!

    Το καταλάβατε τώρα γιατί μονο ο Καρατζαφέρης δεν δουλεύει τον κοσμάκη και φωνάζει ''ξενίνημα απο μηδενική βάση'' και μόνο Βαρδαρια;

    Ελεος με την αφέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρήκα στην εξής σελίδα ένα ενδιαφέρον σχόλιο απο μια αναγνώστρια σχετικα με την δραστηριότητα των Ελληνοαμερικανών. Τελικα τα πράγματα στην Ομογένεια ισως να μην ειναι έτσι όπως τα ξέρουμε...

    http://edo-makedonia.pblogs.gr/2008/04/
    mas-kataggeloyn-oi-skopianoi-ston-ohe.html

    ο/η Agapi Δημητρίου έγραψε
    στις Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 9:02 πμ:

    Oι Πολιτείες των ΗΠΑ ψήφισαν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.-

    The States of New Mexico, Minnesota, South Carolina, Nevada, Wisconsin, Florida, Ohio, Delaware, Pennsylvania, Louisiana, Texas California, Illinois, Missouri, New Hampshire, Michigan, Rhode Island, Massachusetts, declared that:
    "MACEDONIANS WERE AND ARE GREEK"

    μπήτε να διαβάσετε τα ψηφίσματα!!!
    http://www.macedonianpark.com/

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!
    http://www.greece.org/themis/macedonia/index.htm
    SIGN THE PETITION

    Αυτός ειναι ο χάρτης μάρκετινγκ των ΗΠΑ
    http://www.ethnicusa.com/en/market_data/markets/greek/
    Δείτε πόσοι είμαστε και θα δείτε πόσο μας υπολογίζουν στην εθνική τους οικονομία. Οι Τούρκοι δεν είναι ούτε 800χιλ, ενώ Σκοπιανούς δεν θα βρείτε ούτε για να γεμίσουν ένα ασανσέρ!

    Οι Σκοπιανοί κραυγάζουν γιατί οι δικοί μας πολιτικοί τους αφήνουν -ίσως για να ξεχνάμε τα εσωτερικά μας προβλήματα. Πάντα ένας φόβος εξωτερικός, σιωπά τα εσωτερικά ή έστω τα καταλαγιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tο πρόβλημα όπως σωστά λέτε δεν είναι το όνομα του κρατιδίου, αλλά κυρίως ο προσδιορισμός της εθνότητας που κατοικεί στη χώρα. Δυστυχώς με "Νέα Μακεδονία" που προωθούν εντέχνως η κυβέρνηση και ο Νίμιτς, μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε.
    Κάλλιστα σε μια χώρα με τέτοιο όνομα θα μπορούσαν οι κάτοικοί της να ονομάζονται Μακεδόνες και να εγείρουν τα αμερικανοθρεμμένα τσογλανάκια της σκοπιανής κυβέρνησης ψευδοαλυτρωτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο πρόβλημα όπως σωστά λέτε δεν είναι το όνομα του κρατιδίου, αλλά κυρίως ο προσδιορισμός της εθνότητας που κατοικεί στη χώρα. Δυστυχώς με "Νέα Μακεδονία" που προωθούν εντέχνως η κυβέρνηση και ο Νίμιτς, μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε.
    Κάλλιστα σε μια χώρα με τέτοιο όνομα θα μπορούσαν οι κάτοικοί της να ονομάζονται Μακεδόνες και να εγείρουν τα αμερικανοθρεμμένα τσογλανάκια της σκοπιανής κυβέρνησης ψευδοαλυτρωτικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά σιγά σιγά θα αρχίσει να αποδεικνύεται ότι το βέτο ήταν λάθος στρατηγική κίνηση γιατί φέρνει την υπόθεση στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής με την Ελλάδα οχυρωμένη πίσω από θέσεις που θα θεωρηθούνε ρατσιστικές.
    Το δικαίωμα στο αυτοπροσδιορισμό είναι διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα και μέρος του διεθνούς δικαίου.

    Για να δούμε πόση υποστήριξη θα εξασφαλίσει ο Καραμανλής για το βέτο στην ΕΕ όταν θα λέει ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλωσσα και εθνικότητα όπως έλεγε ο Χίτλερ οτι δεν υπάρχει Ολλανδική εθνικότητα και γλώσσα;

    Το ζήτημα της εθνικότητας και της γλώσσας είναι η ουσία του προβλήματος. Αλλά εσύ δε βγαίνεις δημόσια να το πεις. Όπως και οι ΑΜερικάνοι μπήκαν στο Ιράκ για να βάλουνε χέρι στα πετρέλαια αλλά επίσημα είπανε ότι το κάνανε για την τρομοκρατία.

    Οι ανέξοδες πατριωτικες κορώνες και πυροτεχνήματα (βέτο) μπορεί να φέρνουνε πόντους στα κομματικά ταμεία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, αλλά μακροπρόθεσμα κάνουνε ζημιά στις εθνικές υποθέσεις.

    Η Βουλγαρία το χειρίζεται πολύ πιο έξυπνα το δικότης θέμα με τους ακατονόμαστους. Εσύ άντε να κάθεσαι να σου φέρνουνε χαρτιά να υπογράψεις ότι αναγνωρίζεις Μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα. Άντε μετά να σε πιστέψουνε οτι δεν έχεις και μειονότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο μηδενική βάση και με συγκεκριμένη πρόταση για το όνομα -VARDASKA-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. POLY SWSTO ARTHRO.
    AYTO EINAI ANA THEMA POY DEN TO PROSEKSAME.
    DEN MAS AFHSAN XRONO TA PANYGHRIA GIA TO VETO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Mpa-mpa,vlepw kai dhafhmisares ap to panephsthmio tou Liverpool se Ellhniko blog???

    Salonika megalwneis grhgora!!
    alla to aksizeis.



    miltos
    londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mpa-mpa,vlepw kai dhafhmisares ap to panephsthmio tou Liverpool se Ellhniko blog???

    Salonika megalwneis grhgora!!
    alla to aksizeis.



    miltos
    londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 22 Απρίλιος 2008 11:00 μμ

    Ενώ αν τους βάζαμε μέσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα ήταν καλύτερα, ε φίλε ... σκοπιανέ; Τι μας λες μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ελληνική θέση είναι ότι το μόνο αντικείμενο της διαπραγματευσης σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι το όνομα του κράτους και όχι τους έθνους ή της γλώσσας.
    Φυσικά τα Σκόπια προσπαθούν να αλλάξουν το αντικείμενο αλλά η Ελλάδα δεν έχει λόγο να ανοίξει συζήτηση επί του θέματος.Το πολύ-πολύ να δηλώσει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στα Σκόπια αλλά η ίδια δεν είναι υποχρεωμένη να πάρει θεση για την εθνολογική σύσταση της χωρας.
    Στο ζήτημα αυτό μπορεί να επικαλεσθεί και την στάση των ΗΠΑ που μετά τις δηλώσεις Φρηντ ανασκεύασαν και είπαν ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κράτη και όχι έθνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι Αμερικανοι δεν τα πετανε αυτα για πλακα.Δημιουργουν καταστασεις με τις δηθεν τυχαιες ατακες σαν αυτη που αναφερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Αμερικανοι δεν τα πετανε αυτα για πλακα.Δημιουργουν καταστασεις με τις δηθεν τυχαιες ατακες σαν αυτη που αναφερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share