Εκλογές στην Ιταλία και Ελληνική αριστερά. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Εκλογές στην Ιταλία και Ελληνική αριστερά.

Email από "Εφημερίδα Ρήξης Θεσσ."
rh*******@yahoo.com

"Σας παραθέτουμε μέρος του κειμένου της πρώτης σελίδας
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Στις εκλογές της Ιταλίας, όχι μόνο θριάμβευσε ο Μπερλουσκόνι, με τη συνεπικουρία του Ουμπέρτο Μπόσι και της «Λέγκας του Βορρά», που ενισχύθηκε (πήρε το 9% των ψήφων), αλλά για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιταλία δεν θα υπάρχουν στη Βουλή Κομμουνιστές, Σοσιαλιστές και Πράσινοι, οι οποίοι συγκέντρωσαν το 4% των ψήφων (3,1% οι Πράσινοι και οι Κομμουνιστές του «Ουράνιου Τόξου», που κατέβαιναν μαζί στις εκλογές, και 0,9% οι Σοσιαλιστές).
To 35% των εργατών της Βόρειας Ιταλίας ψήφισαν τη «Λέγκα του Βορρά», απελπισμένοι από την οικονομική κρίση και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Η Αριστερά, παγιδευμένη στη λογική των «ανοικτών συνόρων» και του εθνομηδενισμού, που προπαγανδίζει και στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, λογική που ουσιαστικά στηρίζει την παγκοσμιοποίηση, επέτρεψε στη διαμαρτυρία να πάρει ακροδεξιό και ρατσιστικό πρόσημο. Μήπως και στον Μεσοπόλεμο δεν έγινε κάτι ανάλογο, γεγονός που κατέστησε τη διαμαρτυρία απέναντι στην οικονομική κρίση σε τροφοδότη του ναζισμού; Έτσι, η ιταλική Αριστερά, που έγινε μεγάλη πολιτική δύναμη κατά τον αντιφασιστικό και εθνικό αγώνα, πέρασε σε πρωτοφανή παρακμή, εγκαταλείποντας το ιταλικό έθνος στον… Μπόσι και τον Μπερλουσκόνι. Στην Ελλάδα, όπου η Αριστερά κρατιέται σε υψηλότερα επίπεδα εξαιτίας των εθνικών της προβλημάτων και του αντιμπεριαλισμού που αυτά τροφοδοτούν, δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο, αν επιμείνει να πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται και να αγνοεί τα προβλήματα που επισωρεύει η παγκοσμιοποίηση και η λογική των «ανοικτών συνόρων»;.."
Για περισσότερα http://www.ardin.gr/

9 σχόλια:

  1. ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 17% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 3,5%.
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΙΔΙ.ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai nai o tsipras den einai tyxaio paidi.einai eksaderfos tou odyssea tsenai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai nai o tsipras den einai tyxaio paidi.einai eksaderfos tou odyssea tsenai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας Τσίπρας θα μας σώσει!!

    Ο Μεσσίας έρχεται!!

    Μετά βαιων και κλάδων?

    Και μετά ποιό θαύμα θα δούμε??

    Εχει και σταύρωση το σήριαλ??

    Ανάσταση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσίπρα δεν έχει τσίπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προβλημα της ανεξελεγκτης και ασταματητης λαθρομεταναστευσης ειναι κοινο στις μεσογειακες χωρες με τελικο στοχο την τριτοκοσμικοποιηση της Ευρωπης κυριως εργασιακα αλλα και πολιτισμικα. Ιδιοι οι πατρωνες διασωληνομενοι και οι εγχωριοι επαγγελματιες συνοδοιποροι. Και μια διορθωση, ο τσιπρας δεν ειναι ξαδερφος του τσεναι αλλα αδερφος του καπλανι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.02: Το φασιστάκι "μεγάλε" μάλλον είσαι εσύ και προφανέστατα δεν έχεις καμία ιδέα περί ιταλικής αριστερής. Άντε πάνε παίξε τώρα στο νηπιαγωγείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα μας λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την Ιταλική Αριστερά πρίν λίγα χρόνια μας τα είχατε πρήξει με την Κομμουνιστική Επανίδρυση και το παράδειγμα της ενωμένης Αριστεράς στα Ευρωκομμουνιστικά πρότυπα. Μετά ακολούθησε η συγκυβέρνηση με τον Πρόντι και ήρθε η αναμενόμενη καταπόντιση στις εκλογές. Μέχρις τούδε ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθει σταθερά στρατηγικά και ιδεολογικά την Κομ. Επανίδρυση. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ για τα αποτελέσματα στην Ιταλία έχει καταπιεί τη γλώσσα του. Ο Μπερτινότι δεν ήταν τυχαίο παιδί, ο Τσίπρας είναι απο άλλο ανέκδοτο. Απο τύπο που στα 19 του είχε αρχηγό τη Δαμανάκη και έμεινε σε αυτό το κόμμα όλη τη δεκαετία του 90 τι να περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το διδαγμα για την ιταλικη αριστερα ειναι το εξης:προτιμησε να παει κοντρα στον πολυ ικανο Προντι και τον κεντροαριστερο συνασπισμο του με συνεπεια να πεσει η κυβερνηση και να εχουν εκλογες με νικητη τον Μερπλουσκονι...η υπεροψια πληρωθηκε,μενοντας τελικα εκτος Βουλης.Κατι τετοιο θα παθουν και τα γνωστα καλοαναθρεμμενα παιδακια του συριζα-κολωνακιου,που απορριπτουν με υφος χιλιων καρδιναλιων τη συνεργασια με το Πασοκ στα πλαισια μιας συγχρονης κεντροαριστερας,νομιζοντας οτι θα παρουν στις εκλογες πανω απο 3%...κοντος ψαλμος αλληλουια...και φυσικα δεν εχουν κανενα προβλημα να κυβερνα τον τοπο η δεξια,φτανει αυτοι να μη ριξουν τα...μουτρα τους και συνεργαστουν με αλλο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share