Η Ευρωβουλή στηρίζει το Πατριαρχείο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Η Ευρωβουλή στηρίζει το Πατριαρχείο.

Η πλήρης ικανοποίηση των ελληνικών επιδιώξεων σχετικών με την επίλυση των διμερών διαφορών και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου εμφαίνεται από την έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που υιοθέτησε χθες η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Συγκεκριμένα, ενθαρρύνει την τουρκική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την ανεξιθρησκία συγκροτώντας, ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να λειτουργούν χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς, ιδίως όσον αφορά το νομικό καθεστώς τους, την εκπαίδευση των κληρικών, την εκλογή της ιεραρχίας, τη θρησκευτική εκπαίδευση και την ανέγερση χώρων λατρείας.Επαναλαμβάνει την έκκληση της Ευρωβουλής για την άμεση επαναλειτουργία της ελληνορθόδοξης Σχολής της Χάλκης και τη δημόσια χρήση του εκκλησιαστικού τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Τέλος, καλεί την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει, πλήρως, και χωρίς καθυστέρηση τις διατάξεις που απορρέουν από τη συμφωνία σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας και το πρόσθετο πρωτόκολλο αυτής (άνοιγμα τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων), υπενθυμίζοντας ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας θα συνεχίσει να επηρεάζει σοβαρά τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων..
πληροφορίες"Ν"

12 σχόλια:

  1. Se 10m xronia apo shmera h Tourkia,h Nea Makedonia,h Alvania tha einai melh ths E.E..
    Ta synora de tha yparxoyn kai oi metanastes ap'aytes tis xwres pros thn Ellada tha einai peripou 3 ekatommyria.
    Oso emeis trwgomaste me ta rouxa mas kai psaxnoume ena onoma gia th Fyrom vlepoume to dentro kai xanoume to dasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Se 10m xronia apo shmera h Tourkia,h Nea Makedonia,h Alvania tha einai melh ths E.E..
    Ta synora de tha yparxoyn kai oi metanastes ap'aytes tis xwres pros thn Ellada tha einai peripou 3 ekatommyria.
    Oso emeis trwgomaste me ta rouxa mas kai psaxnoume ena onoma gia th Fyrom vlepoume to dentro kai xanoume to dasos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11.59 μου θυμιζεις το Μητσοτακη που ελεγε το "σε 10 χρονια κανεις δε θα θυμαται το προβλημα με το ονομα της Φυρομ".
    Τοσο μεσα θα πεσεις και συ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:10 μμ
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΑΡΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ) ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΝΟΜΙΖΩ).
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφ όσον θέλετε να στηρίζετε το Πατριαρχείο να μη διαμρτυρεσθε όταν οι Τούρκοι δημιουργούν ζητήματα στη Δυτική Θράκη.
    Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει "συμφωνία κυρίων" να μην ανακινούνται θέματα μειονοτήτων.
    Με την προβολή των θεμάτων του Πατριαρχείου μέσω ΕΕ η συμφωνία έληξε.
    Οι σημερινές κινήσεις της Τουρκίας στη Θράκη είναι απάντηση στις πιέσεις περί Πατριαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι μόγγολοι δεν θέλουν να μπουν στην ΕΕ στην πραγματικότητα γιατι ξέρουν οτι θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη οτι ειναι άνθρωποι και δεν τους αρέσει η ιδέα πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο εθνικισμός είναι αίρεση, για κάθε Χριστιανό. Το Πατριαρχείο δεν είναι ελληνικό, αλλά χριστιανικό = διεθνιστικό. Μόνο κάτι αμόρφωτοι, βλάκες ή πράκτορες- εισπάκτορες το ταυτίζουν με την Ελλάδα.

    "Ελλην" = άπιστος, ειδωλόλατρης, αντίθεος (του θεού Γιάχβε- Ιαχβέ- Ιεχωβά). Γι' αυτό και οι Έλληνες στην καταγωγή ονομάστηκαν "Ρωμηοί", αφού "Έλλην Χριστιανός" σήμαίνει "άπιστος, ειδωλολάτρης, άθεος, αντίχριστος ...Χριστιανός".

    Οι Τούρκοι καλά κάνουν και είναι Μογγόλοι, αφού αυτή είναι η καταγωγή τους. Οι Έλληνες, ΟΜΩΣ, που έγιναν ...Εβραίοι, δεν δικαιούνται να τους κατακρίνουν. Όπως, επίσης, δεν πρέπει όσοι ψευδεπίγραφα καλούνται αντί για Έλληνες ..."Ρωμηοί", να κατακρίνουν τους Σκοπιανούς που θέλουν να λέγονται ..."Μακεδόνες". Πλαστογράφοι και οι μεν, πλαστογράφοι και οι δε.

    "ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ" - Σολωμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θετικό για την Ελλάδα και τις ελληνικές θέσεις είναι το σημερινό ψήφισμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (με 90% υπερ) για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Good for Greece and the Greek positions is the resolution of the current session of European Parliament (with 90% in favour) for the accession course of Skopje to the European Union.

    The positive development for Greece was after and coordinated mobilization of the Week.

    With today's resolution amended the disputed paragraph, which was approved by the Committee on Foreign Affairs, which aposyndeotan full opening of accession negotiations to resolve the issue of the name, while inter alia called on the governments of the Member States and the European Commission to recognize the so-called "Macedonian" passports.

    The new text, the two sides are urged to reach a mutually acceptable solution, so that the issue might not be an obstacle to the participation of geitonos in international organizations.

    The Dutch MEP Erik Megier (which was and is to report) said that we should find a mutually acceptable solution to the issue of name to allow PGD M to join the EU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστευω πως το προβλημα στην Τουρκία δε βρίσκεται στην θέσπιση των νόμων.Σίγουρα και αυτο ειναι ενα βήμα αλλα το πρόβλημα ειναι "βαθύτερο".Ειναι η εφαρμογη των νόμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αν δεν εχεις ο ιδιος την δυναμη να επιβαλεις το δικιο σου..κανενας γειτονας οση λεκτικη στηριξη και αν σου δινει δεν ειναι σε θεση να φερει λυση

    αλλωστε ο γειτονας για την παρτη του θα νοιαστει..για σενα θα νοιαστει?μακαρι θα πρεπε!

    αλλα στην διπλωματια αυτα δεν ισχυουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share