Eυρωβαρόμετρο:Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Eυρωβαρόμετρο:Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης..

"Ανεργία, οικονομική κατάσταση και ακρίβεια" είναι οι τρεις βασικές αιτίες ανησυχίας του Έλληνα, όπως προκύπτει από το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.
Τέσσερις στους δέκα Έλληνες θεωρούν πως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας στην παρούσα φάση είναι η ανεργία, ανάλογες προτιμήσεις προσελκύουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ περίπου τρεις στους δέκα (33%) “ψηφίζουν” τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια έρευνα ένα ποσοστό 90% των ερωτηθέντων Ελλήνων (το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.!) απαντά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί,65% θα παραμείνει στάσιμη τους επόμενους δώδεκα μήνες, και μόλις το 10% έχει προσδοκίες για κάτι καλύτερο..

Ανάλογη είναι η απαισιοδοξία και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, καθώς μόνο το 7% βλέπει βελτίωση κατά τον επόμενο χρόνο, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα των προσδοκιών για τη ζωή των Ελλήνων σε γενικές γραμμές, αφού ποσοστά 39% εκτιμά ότι αυτή θα βελτιωθεί.

Μεταξύ των στοιχείων που φέρνει στην επιφάνεια το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο είναι η επιδείνωση της εμπιστοσύνης των ελλήνων πολιτών στην εθνική τους κυβέρνηση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες (34%) την άνοιξη του 2008 έναντι του φθινοπώρου του 2007, αλλά και η περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό κοινοβούλιο, με μόλις πέντε στους δέκα να βλέπουν με θετικό μάτι τη βουλή, αναλογία που έχει υποχωρήσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Το θέμα της ανεργίας πέραν της Ελλάδας είναι η βασικότερη ανησυχία στην Πορτογαλία, στην Ουγγαρία, στην Τουρκία και στην ΠΓΔΜ..

5 σχόλια:

  1. Καθε χρονο τα ιδια.Ο Ελληνας μυξοκλαιγεται,αλλα ζει πολυ καλυτερα απο τους υπολοιπους Ευρωπαιους:πανακριβα αυτοκινητα,σπιτια,συνεχεις αγορες,ταξιδια και εξοδοι καθε μερα.Τωρα πώς τα καταφερνει ολα αυτα με τους πενιχρους μισθους,ειναι αποριας αξιον.Προφανως κοβει απ'το ψωμι του για να εχει...παντεσπανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
    ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΛΕΨΟΥΝ.
    ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ Η΄ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ π.χ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai ti perimenate dhladh?na eimaste aisiodoksoi?
    otan mia oikogeneia den mporei na ta vgalei pera me ta kathhmerina ths eksoda nomizw pws paraeinai kala akoma kai ta pososta pou dinei to eurovarometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai ti perimenate dhladh?na eimaste aisiodoksoi?
    otan mia oikogeneia den mporei na ta vgalei pera me ta kathhmerina ths eksoda nomizw pws paraeinai kala akoma kai ta pososta pou dinei to eurovarometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου "δεν μπορει να τα βγαλει περα",γιατι οι καφετεριες,τα εστιατορια και οτιδηποτε εχει να κανει με διασκεδαση ειναι ασφυκτικα γεματα?Δε λεω,υπαρχουν πολλες οικογενειες που οντως δεν εχουν να βγουν για ενα καφεδακι,αλλα υπαρχουν κι αλλοι πολλοι που ειναι χρεωμενοι με το λαιμο επειδη ανοιχτηκαν πολυ,ξοδευοντας σε αηδιες και αχρηστες πολυτελειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share